• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak će još dugo vladati, samo 2 stvari mogu da ga zaustave: Nekadašnji "Broj 1" o Đokovićevoj dominaciji!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Bio je i sam na čelu ATP liste i zna šta je potrebno da teniser tamo ostane. Pročitajte šta kaže o Noletu.

 Novak Đoković će još dugo vladati, samo 2 stvari mogu da ga zaustave Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images AsiaPac

Svetski broj jedan, Novak Đoković na pragu je obaranja još jednog rekorda. Na redu je Pit Sampras, koji je šest godina zaredom sezonu završavao na prvom mestu ATP liste, a Nole će takođe ukoliko bude pobedio Hrvata Bornu Ćorića imati u džepu šestu sezonu koju završava kao najbolji na planeti.

Nekadašnji osvajač četiri grend slem titule Džim Kurijer pohvalio je srpskog asa i njegovu tendenciju za obaranjem rekorda.

Možda će vas zanimati

"Biti 'broj 1' na kraju godine u bilo koje vreme je velika čast i ja sam na to veoma ponosan. Nema sumnje da je Novak dominirao u muškom tenisu ove godine, ponovo. Statistika ne laže", započeo je Amerikanac, a zatim se osvrnuo na Samprasov rekord.

"Pitovih šest godina zaredom na prvom mestu je neverovatno. Za to je, osim nadmoćne igre, bilo potrebno imati i fizičku i mentalnu konstantnost. Novakova sposobnost da pronađe svoje mesto igrajući sa Federerom i Nadalom je podjednako teško kao i Pitovih šest godina u nizu", pohvalio je Kurijer Đokovića i dodao da misli da srpski teniser može još dugo da bude najbolji.

"Mislim da on može da bude 'broj 1' još dugo ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Postoje samo dve stvari koje možda mogu da ga spreče u tome, a to su – zdravlje i Nadal", zaključio je u razgovoru za tennis.com Džim Kurijer.

Nekadašnji teniser upisan je u tenisku istoriju  kao svetski broj jedan, ali i kao najmlađi teniser koji se plasirao u sva četiri finala grend slemova. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC