• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak oborio još jedan rekord, a da nije ni znao: Nadal je pao u poslednji čas, Federer je precenjen!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ređaju se uspesi najboljeg tenisera sveta!

 novak-djokovic-rekord-najstariji-igrac-kraj-godine-prvo-mesto-atp-nadal-federer Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Novak Đoković iz dana u dan obara teniske rekorde! Toliko je to čest slučaj postao da je teško i nabrojati sve rekorde koji su u vlasništvu najboljeg tenisera sveta, a nekada je i novinarima i statističarima teško da obrate pažnju da li je možda još poneki uspeh zabeležen.

Sada je Đoković oborio još jedan rekord i to jedan za koji verovatno nije ni znao.

Možda će vas zanimati

Novak Đoković će na kraju 2020. godine postati najstariji teniser svih vremena koji je uspeo da godinu završi kao prvi igrač na ATP rang listi!

Srbin je pobedama u Beču obezbedio prvo mesto i zvanje najboljeg tenisera sveta i na kraju ove godine, što je šesti put da je uspeo da izvede u svojoj karijeri.

Đoković će u trenutku završetka godine imati 33 godine i sedam meseci, što znači da će za mesec dana biti stariji u odnosu na Rafaela Nadala od prošle godine!

Španac je tada godinu završio kao prvi na svetu sa 33 godine i šest meseci, imajući u vidu da je Novak rođen u maju 1987. godine, a Nadal u junu 1986. godine.

To znači da su sada četvorica najstarijih tenisera ikada koji su godinu završavali na čelu ATP tura zapravo - Novak i Rafa!

Izvor: Guliver/Getty images/Pool, MONDO - ilustracija

 Đoković će osim prvog zauzimati i treće mesto (31 godina i sedam meseci), dok je Nadal četvrti (31 godina i šest meseci).

To su ujedno i jedina četiri puta kada su teniseri uspevali da budu najbolji na svetu sa 30 i više godina, pošto je na 5. mestu Ivan Lendl iz 1989. godine.

On je tada ima 29 godina i 9 meseci, mesec dana mlađi bio je Andre Agasi 1999. godine, dok je dva meseca mlađi od Lendla bio Endi Marej na kraju 2016. godine.

Koliko je nekada učinak Rodžera Federera precenjen govori i činjenica da je godinu kao svetski broj jedan poslednji put završio davne 2009. godine. Tada je imao 28 godina i četiri meseca.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC