• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Het-trik Milera, od Ronalda samo jedna "bomba"

Autor mondo.rs

Umesto derbi okršaja, videli smo rutinsku pobedu Nemačke nad Portugalom - 4:0, uz isključenje Pepea, tri povrede i dosta posla za Milorada Mažića...

Meč prvog kola G grupe, odigran na Areni Fonte Nova u Salvadoru, najavio je da će Nemci i na Mundijalu u Brazilu biti kandidati za najviši plasman. Na prethodna tri SP stizali su minimum do polufinala, deluje da i sada imaju takav kvalitet.

Nemačka - Portugal 4:0 (Miler 12, 45+1, 78, Humels 32)!

Portugalci će imati težak zadatak da u konkurenciji selekcija Gane i SAD stignu bar do druge pozicije u grupi, posebno što su realni izgledi da u nastavku turnira budu bez dvojice "startera" iz poslednje linije - "pocrvenelog" Pepea i povređenog Koentraa.

Pošto su obe ekipe u istom, osmom minutu propustile po jednu odličnu priliku (Ronaldo i Sami Kedira), Nemci su u 12. minutu došli u vođstvo.

Žoao Pereira u kaznenom prostoru je povlačio za ruku Marija Gecea, ovaj je pao, a srpski sudija Milorad Mažić bez dvoumljenja pokazao na "belu tačku". Nije pogrešio!

Loptu je na "kreč" namestio Tomas Miler i poslao je u donji desni ugao, van domašaja golmana Patrisija.

Vođstvo Nemaca povisio je na 2:0 Tomas Humels u 32. minutu. Pereira se iskupio za skrivljen penal, tako što je blokirao šut Gecea u izglednoj poziciji. Ipak, time je odložio egzekuciju za svega tridesetak sekundi!

Toni Kros izveo je korner sa desne strane, a Humels - debitant na Mundijalu - na petercu nadvisio Pepea i ostavio golmana bez šanse.

Međutim, to nije bilo sve. Stvari su nastavile da se odvijaju katastrofalno po Portugalce...

Prvo su u 37. minutu ostali bez Pepea, koji je ispao naivan u, isprva bezazlenom, duelu sa Milerom. Nemac je na Pepeovo zagrađivanje rukom reagovao kao pogođen kamenom, nervozni štoper sagnuo se i naslonio glavu na glavu, uz probrane reči...

Ne može se reći da je Pepe bio posebno grub, posebno ne za njegove standarde, ali Mažić nije bio raspoložen za kompromise. Direktan crveni!

Grogirani Portugalci, u čijim redovima je samo Nani delovao iole raspoloženo za igru, primili su i treći gol u sudijskoj nadoknadi vremena.

Sa leve strane centrirao je Kros, pokušaj Bruna Alveša da izbije loptu osujetio je Miler i sa desetak metara tukao pod prečku - 3:0!

Bio je to sedmi pogodak Bajernovog ofanzivca u sedam utakmica na svetskim prvenstvima, a u 78. minutu je čak podigao svoj prosek na više od jednog gola po meču.

Svež po ulasku sa klupe, Andre Širle lako je prošao po desnom krilu, centrirao paralelno sa gol-linijom, a uža odbrana Portugala ostala bez reakcije na nesigurnu intervenciju Patrisija. Miler je bio na pravom mestu i trećim pogotkom iz tri šuta(!) povisio na 4:0...

Tempo je u drugom poluvremenu, razumljivo, opao, pošto je igračima oba tima bilo jasno da se u pogledu konačnog ishoda teško može bilo šta promeniti. Međutim, broj igrača koji su prinudno završili utakmicu povećao se na tri.

Posle Uga Almeide u prvom delu meča, zbog povreda su zamenjeni Fabio Koentrao, pa onda i strelac Humels.

Kod Nemaca se Mario Gece dosta nonšalantno poneo u dvema odličnim šansama, kao i Nani na drugoj strani u 68. minutu.


Mažić je u 75. minutu uskratio Portugalcima priliku da dođu makar do počasnog pogotka. Benedikt Hovedes oborio je Edera u "srcu" kaznenog prostora, ali je naš arbitar, doduše iz relativno nepovoljnog ugla, procenio da nije bilo kontakta za penal. A, bilo ga je, što je Mažiću burnim protestom stavio do znanja Kristijano Ronaldo.

Najbolji fudbaler sveta pružio je bledu partiju, ali se po činjenici da je odigrao celu utakmicu može zaključiti da je sanirao povredu kolena.

Jedini Ronaldov potez koji je izmamio uzdahe gledalaca zabeležen je u poslednjim sekundama, kada je Manuel Nojer izboksovao njegov topovski udarac iz "slobodnjaka" sa 30 metara.

NEMAČKA: Nojer, Hovedes, Mertesaker, Humels (od 73' Mustafi), Boateng, Kedira, Lam, Kros, Ozil (od 62' Širle), Gece, Miler (od 82' Podolski).

PORTUGAL: Patrisio, Pereira, Alveš, Pepe, Koentrao (od 65' A. Almeida), Veloso (od 46' Košta), Mutinjo, Meireleš, Nani, Ronaldo, U. Almeida (od 28' Eder).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC