• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugalski selektor: Mažiću, Mažiću...

Autor mondo.rs

Paulo Bento optužio je srpskog sudiju Milorada Mažića da je direktno uticao na poraz Portugala od Nemačke (0:4) na startu takmičenja u Grupi G Mundijala u Brazilu.

Portugalski selektor Paulo Bento možda će biti pod lupom FIFA zbog ne baš uzdržanih komentara na račun suđenja u meču koji je njegov tim ubedljivo izgubio od Nemačke.



Iako najpre nije želeo da komentariše arbitražu Milorada Mažića, Bento je kasnije ipak govorio o srpskom sudiji u negativnom kontekstu, optužujući ga da je direktno uticao na rezultat, pogotovo zbog odluka u prvom poluvremenu.

Mažić je najpre dosudio penal za Nemačku, a potom je isključio iskusnog defanzivca Pepea koji je imao kontakt bez lopte sa napadačem nemačkog tima Tomasom Milerom.

"Sudija je bio vrlo pristrasan i sudio je u korist našeg rivala! To se dogodilo u slučaju kada je svirao penal, a potom i kad je isključio Pepea. I to nisu bile njegove jedine greške. Svi pravimo greške, ali ono što se dogodilo u prvom poluvremenu bitno je uticalo na konačan ishod i stavilo nas u neravnopravan položaj", ocenio je selektor reprezentacije Portugala.

Londonski "Gardijan" koji je preneo ovu Bentovu izjavu dao je i komentar na utakmicu, odnosno na ove sporne detalje.

Evo šta piše "Gardijan":

"Realno je da su Portugalci sami sebe doveli u tešku poziciju. Većina sudija bi dosudila penal koji je svirao Mažić... Situacija kada je Pepe isključen je još jasnija. Pepe je dozvolio sebi da presuđuje i gura glavu na protivnikovo lice. Sudija je to video kao udaranje glavom. Miler je sedeo na travi i ničim nije provocirao Pepea, igrača sa takvim iskustvom, ali i sa reputacijom grubijana. Pepe je izneverio svoje saigrače i ostavio ih na cedilu".

Potom "Gardijan" citira portugalskog selektora:

"Isključenje je bilo isforisirano. Ne znam da li je to zbog Pepeove 'reputacije'. A i zavisi šta podrazumevate pod tom 'reputacijom', odnosno kako je shvatate".

Na ovu izjavu "Gardijan" je imao ovakav komentar: "Nije baš da je selektor Bento spreman da upre prstom u svog defanzivca".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC