• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Velika je čast raditi sa ovim momcima

Autor mondo.ba

Košarkaška reprezentacija BiH nakon pobjede protiv Velike Britanije 74:68, plasirala se na Evropsko prvenstvo sljedeće godine. "Zmajevi" odlazak na kontinentalnu smotru proslavili sa navijačima u sarajevskoj "Skenderiji".

 Ivanović: Velika je čast raditi sa ovim momcima Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pobjedom nad Velikom Britanijom 74:68, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je plasman na Evropskom prvenstvu 2015. godine, a da li će kvalifikacije završiti na prvom ili drugom mjestu, odlučiće posljednji duel sa Islandom.

Selektor "zmajeva" Duško Ivanović nakon trećeg uzastopnog trijumfa u kvalifikacijam, pohvalio je svoje izabranike.

"Očekivali smo da će Velika Britanija odigrati bez ikakvog opterećenja i to se desilo. Oni su ekipa koja nema visok procenat za tri poena, ali večeras su pogodili mnogo toga jer su igrali bez pritiska. Ipak, ovi momci zaslužuju da igraju na Evropskom prvenstvu. Radili su izvanredno i bila mi je velika čast sarađivati sa njima", rekao je poslije meča selektor Ivanović.

"Pokazali smo da kad se hoće, sve se može. Imamo mogućnost za još jednog Amerikanca, tu su još Nihad Đedović i Jusuf Nurkić i još neki igrači sa kojima može da se napravi lijepa selekcija", dodao je Ivanović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Centar Andrija Stipanović ponovo je bio na visini zadatka. Postigao je pet poena, te zabilježio devet skokova.

"Bila je ovo veoma teška utakmica. Britanci su bili bez ikakvih šansi za plasman na EP, igrali su rasterećeni i uprkos našem skautingu i što smo znali kako igraju, ubacili su nam veliki broj trojki. Na kraju smo ipak smogli snage i u lijepo atmosferi pobijedili, što je i najbitnije. Možemo igrati još puno bolje, pogotovo kad se vrate povrijeđeni igrači. Jedva čekamo nastup na Evropskom prvenstvu", poručio je Stipanović.

Za tri dana Bosnu i Hercegovinu očekuje duel za prvo mjesto u grupi - gostovanje Islandu.

"Izuzetno važan meč, zbog koeficijenta i grupe u kojoj ćemo biti na EP. Idemo na Island da pobijedimo. Plasirali smo se na Evropsko prvenstvo i sada možemo igrati rasterećeno. Najbitnije je da odigramo onako kako znamo i pobjeda ne bi trebalo da izostane", istakao je 208 cm visoki Mostarac.

Duel Islanda i Bosne i Hercegovine na programu je u srijedu, 27. avgusta u Rejkjaviku od 19.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC