• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buran remi u Kruševcu, Zvezda besna na Santrača!

Autor mondo.rs

Pod Bagdalom 0:0, uz jedan dosuđen penal za Napredak i jedan nedosuđen za Crvenu zvezdu duboko u nadokadi vremena. Lalatović isključen, nekoliko prekida utakmice, tuča Delija i Žandarmerije.

 Buran remi u Kruševcu, Zvezda besna na Santrača! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde nisu primili gol ni u 5. kolu Jelen Superlige, ali ga prvi put ove sezone nisu dali:

Napredak - Crvena zvezda 0:0!

Šampion je posle najboljeg starta u istoriji kluba i četiri pobede u četiri kola, zaustavljen na vrućem gostovanju u Kruševcu gde je bilo svega i svačega.

Stvari su definitivno izmakle kontroli arbitru Dejanu Santraču kada je odlučio da u 93. minutu utakmice ne dosudi penal posle starta nad Lukom Jovićem. Mladi napadač Crvene zvezde došao je do lopte u jednom "karambolu" u kaznenom prostoru domaćih i bio sapleten s leđa, ali je Santrač odmahnuo rukom, što nije mogao da istrpi trener gostujućeg tima Nenad Lalatović.

On je tada ušao i u verbalni obračun sa publikom sa zapadne tribine, u prvom gostovanju u Kruševcu od odlaska sa klupe Napretka, pa ga je Santrač isključio. Međutim, kada je odsviran poslednji zvižduk, fudbaleri Crvene zvezde tražili su da se razjasne sa sudijom, od kojeg su četiri puta tražili da dosudi penal, s tim da je četvrti put Zvezda konkretno i oštećena.

Santrač je u prvom poluvremenu dosudio penal za Napredak, koji nije iskorišćen.

Miloš Trujić imao je priliku u 27. minutu da dovede domaće u vođstvo posle najstrože kazne koju je u korist Napretka dosudio arbitar Dejan Santrač, na asistenciju pomoćnika. Ipak, mladi golman crveno-belih Predrag Rajković pročitao je Trujićevu nameru i paradom odbranio penal.

Inače, penal je dosuđen opravdano posle starta Sava Pavićevića na centarfora gostiju Ibrahimom Mameom Ndiajeom.

U 43. minutu utakmice, Santrač nije dosudio penal posle duela Marka Paunovića i Vukana Savićevića. Vezista Crvene zvezde uzeo je jednu "ničiju" loptu, ušao u kazneni prostor, dao sebi for i pao posle starta Paunovića, ali je Santrač odmahnuo rukom i potom otrpeo žestoke kritike, pre svih, kapitena gostiju Nikole Mijailovića.

Utisak je da je kontakta bilo, ali da je Savićević previše teatralno pao i možda tako "pomogao" Santraču prilikom odluke da ili ne.

Kompletno drugo poluvreme prošlo je bez prave šanse za gol na obe strane, sve do slobodnog udarca koji je dosuđen za Crvenu zvezdu u 89. minutu. Sa pozicije za levonogog šutera tukao je desnom debitant Miloš Bosančić i - pogodio prečku!

Besneće crveno-beli posle ove utakmice, delom i pravom, ali je činjenica i da je Zvezda u Kruševcu odigrala najgori meč ove sezone, u drugom poluvremenu, osim slobodnjaka Bosančića, nije bilo pravog šuta ka golu domaćih, a svoju ulogu odigrali su i navijači, koji su u dva navrata prekinuli susret. Kada se na sve to doda i očajan teren, na kojem je lopta "išla" kao da ima dršku, ali i često izležavanje igrača po terenu (napravljeno je više od 50 prekršaja), onda nije ni čudo što navijači nisu videli ništa od pravog fudbala.



NAJAVA UTAKMICE:

U toku je duel 5. kola Jelen Superlige u kojem Kruševljani pokušavaju da dođu do prve pobede u šampionatu, jer do sada imaju samo bod iz četiri utakmice, dok Beograđani nameravaju da zadrže perfektan skor.

Prošle sezone, Zvezda je dobila oba susreta, 4:1 u Beogradu i 0:1 u Kruševcu.

Nenad Lalatović prvi put će, poput Nenada Gavrića, igrati protiv Napretka kojem je sa 18 osvojenih bodova prošlog proleća obezbedio opstanak u ligi. Lalatović je umesto povređenog Darka Lazića uveo u startnu postavu Bogdana Planića.

Domaćini, koje sa klupe ne može da predvodi suspendovani Branko Smiljanić i koga menja Saša Štrbac, igraju bez Dušana Mićića. On je zbog nediscipline odstranjen iz prvog tima.

Skor ova dva kluba kada igraju pod Bagdalom je 2-5-10 (14:23).

NAPREDAK: Popović - Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević - Govedarica, Gobeljić - Popović (od 12. Lazić), Dimitrov, Trujić - Ndiaje.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Petković, Pavićević, Planić, Mijailović - Kovačević, Savićević (od 55. Bosančić), Lazović (od 75. Jović), Pečnik (od 86. Despotović), Gavrić - Rakić.



TOK UTAKMICE:

1 - Napredak u crvenom, Zvezda u sivom. Delije prave bakljadu odmah na početku.

11 - Velika šansa za Crvenu zvezdu i sjajna odbrana Popovića! Dugu loptu sa sredine terena, Rakić je temenom poslao iza leđa odbrane Napretka, gde je Gavrić bio brži od Janičića i glavom pokušao da zatrese mrežu, ali je golman Popović istrčao i na metar od Gavrića uspeo da izbije loptu u polje...

U nastavku akcije, trener Napretka Štrbac morao je umesto povređenog Popovića da ubaci Lazića. Popović je u suzama napustio teren.

18 - Zvezda uglavnom preti po krilima, gde su Lazović i Gavrić, dok je Pečnik zauzeo mesto u sredini terena uz Savićevića. Rakić se vraća u polje i pomaže prilikom formiranja akcije, ali se i Napredak oštro i organizovano brani. Dvojica defanzivnih vezista domaćih čim osvoje loptu šalju je napred ka Ndiajeu.

25 - Dimitrov je probao polu kontru Napretka da završi lobom sa 20 i više metara, ali je taj pokušaj bio neozbiljan.

26 - PENAL ZA NAPREDAK! Pavićević je srušio Ndiajea u svom kaznenom prostoru, njegov klizeći start zakasnio je, pa je Senegalac prvi stigao do lopte i potom bio oboren, što je Santrač kaznio pokazivanjem na belu tačku uz asistenciju pomoćnika.

27 - RAJKOVIĆ BRANI TRUJIĆU! Golman Crvene zvezde sjajno je reagovao, pročitao da će Trujić šutirati u njegov donji levi ugao i paradom je sačuvao mrežu, na oduševljenje Delija koji su bili iza tog gola.

30 - Traje tuča između Žandarmerije i Delija na južnoj tribini. Čarke su izmakle kontroli i prerasle u fizički sukob.

37 - Sudija Santrač prekinuo je utakmicu zbog sukoba navijača i policije. Posle nekoliko minuta, susret je nastavljen, a Ndiaje je pauzu iskoristio da se oporavi od jednog žestokog duela i pada.

40 - Crvena zvezda napada i ima veliku šansu, ali je Cvetković u poslednji čas izbio loptu ispred Gavrića, koji je imao prazan gol pred sobom posle centaršuta Lazovića.

43 - NOVA SPORNA SITUACIJA, OVOG PUTA BEZ  PENALA. Savićević je pao u kaznenom prostoru Napretka, a Santrač odmahnuo rukom. Mijailović se bunio, Rakić se bunio, ali nije bilo promene odluke.

DRUGO POLUVREME:

46 - Bez izmena na obe strane.

50 - Crvena zvezda se muči i ne uspeva da pronađe igru s kojom bi mogla da stigne do pogotka. S druge strane, Napredak se organizovano i mirno brani.

55 - Lalatović pravi prvu izmenu, umesto Savićevića pruža debi novajliji Bosančiću, koji će nositi dres Crvene zvezde prvi put u takmičarskoj utakmici.

Zvezda za 20 minuta igre u nastavku nije stvorila nijednu pravu šansu.

61 - Drugi prekid utakmice, opet zbog Delija. Pravi oblak dima napravile su zapaljene baklje i dimne bombe na južnoj tribini, zbog čega je bilo nemoguće igrati.

Utakmica je nastavljena posle 6, 7 minuta.

72 - Minuti prolaze, a sve što se događa događa se na sredini terena, daleko od obojice golmana. U drugom poluvremenu nije viđena nijedna polu šansa za gol.

75 - Lalatović pravi drugu izmenu - umesto Lazovića ulazi Jović. Pretpostavka je da će Pečnik nazad na krilo, a Jović u špic pored Rakića.

77 - Konačno uzbuđenje, prava mala drama pred golom Zvezde posle solo prodora Trujića. On je driblinzima izbacio iz igre prvo Petkovića, pa Pavićevića, poslao centaršut po zemlji, Rajković i Planić su se na trenutak zbunili, ali je golman Zvezde ipak odneo loptu rukama.

80 - Izgubljeno je još tri minuta zbog povrede Ndiajea, koji je u grčevima iznet s terena. Sudija Santrač će morati prilično da produži meč.

KRAJ: Posle mnogo bure, Santrač je odsvirao kraj pri rezultatu 0:0.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa ovo je pravi "skandal" da se Zvezdi ne dosudi penal. Hahaha.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC