• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Svega bilo na "Tušnju"! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Željezničar je poslije dvije sezone dočekan u Tuzli i to zvižducima jer navijači Slobode krive Sarajlije za ispadanje iz Premijer lige BiH 2012. godine. To nije zanimalo plave koji su slavili 1:2. Prekid zbog bakljade "Manijaka".

Sarajevski fudbaleri su zvižducima dočekani na "Tušnju" jer navijači Slobode krive Želju za ispadanje iz Premijer lige BiH 2012. godine. Podsjetimo, Slobodi je u Istočnom Sarajevu trebao jedan gol da osigura opstanak, ali je Slavija pobijedila 2:0. Tuzlake je u eliti ostavljala i pobjeda tadašnjeg šampiona koji je "gazio" sve redom i bio rekorder po broju uzastopnih trijumfa, ali su plavi neočekivano izgubili od Leotara u Trebinju i gurnuli Slobodu u niži rang.

Zato su igrače Admira Adžema sačekali zvižduci tuzlanske publike, ali i malo "varnica" na terenu.

Ipak, poprilično je bilo nezanimljivo kad je riječ o prilikama i pogocima u prvom dijelu pa je najnepopularniji ishod bio jedini logičan - 0:0.

Međutim, u nastavku su igrači sa "Grbavice" ekspresno stekli dva pogotka viška i dali novi povod domaćim navijačima da isprobaju svoje zviždačko umijeće.

Huan Manuel Varea je praktično u prvom napadu u drugom poluvremenu pogodio mrežu Tuzlaka, da bi u 62. minutu Nedo Turković povisio na 2:0 za veliko slavlje "Manijaka" koji su u velikom broju u subotu stigli u "grad soli".

Prekid Sloboda - Željo
Izvor: YouTube

Upravo su navijači Želje u 75. minutu učinili svom timu "medveđu" uslugu - kreirali su veliku bakljadu zbog koje je prekinuta utakmica na 15 minuta. Viđena su i koškanja na zapadnoj tribini, pa je sudija Muamer Bureković povukao igrače iz svlačionice. Poslije reakcije pripadnika policija "Manijaci" su napustili stadion, pa je meč nastavljen.

Odmor je više prijao domaćinu, pa je Sloboda odmah po povratku igrača na teren smanjila golom Jasmina Mujkića (1:2), ali nije uspjela da izbori remi.

Sloboda - Željo
Izvor: YouTube

Ova pobjeda Želje je jako važna za tim kako ne bi izgubio korak sa vodećim ekipama poput Širokog Brijega, koji je rutinski osvojio tri boda u Bijeljini protiv Mladosti iz Velike Obarske (0:2).

Već na samom početku susreta, lider na tabeli je poveo pogotkom Jure Ivankovića, a pobjedu kluba sa "Pecare" sredinom drugog dijela je "ovjerio" Vagner.

Travnik je preko Semira Musića u osmom minutu stigao do prednosti protiv Čelika, ali je usposljednjih 10-ak minuta igrao sa desetoricom u polju pošto je drugi žuti karton dobio Sabahudin Jusufbašić. Ipak, "veziri" su uspjeli da se odbrane od napada Zeničana i osvoje tri boda na svojoj "Piroti".

Najefikasnije poluvrijeme sa dva pogotka viđeno je u Gradačcu, gdje je Zvijezda u 45. minutu izjednačila poslije vođstva bijeljinskog Radnika (1:1), a taj rezultat ostao je i na kraju utakmice. Gosti su poveli u 33. minutu golom Marka Obradovića, a stvari je na početak vratio Mehmedalija Čović.

Napomenimo i da je utakmica između Veleža i Slavije u mostarskim Vrapčićima počela sa zakašnjenjem od 15 minuta zbog potopljenog terena, ali su bodovi ostali domaćinu.

Pogotke vrijedne pobjede "rođenih" postigli su Amir Zolj u 37. minutu i Alidin Hajdarević duboko u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

U malom sarajevskom derbiju, koji je počeo sat kasnije, Sarajevo je praktično riješilo već u prvih pola sata susret protiv Olimpika jer je povelo sa 3:0 pogocima Bojana Puzigaće (dva) i Harisa Duljevića.

"Vukovi" su međutim u drugom dijelu uspjeli da zaprijete bordo timu da će izboriti jedan bod smanjivši na 3:2 golovima Veldina Muharemovića u 62. i Denijala Brkovića u 88. minutu.

Ipak, sve dileme razriješio je Samir Radovac pogotkom za 4:2 u sudijskoj nadoknadi.

Sarajevo - Olimpik
Izvor: YouTube

Izvor: MONDO/Ilustracija

Rezultati osmog kola

Drina Zvornik - Vitez 0:0

Sloboda - Željezničar 1:2 (0:0)

/Mujkić 78 - Varea 47, Turković 62/

Mladost - Široki Brijeg 0:2 (0:1)

/Ivanković 3, Vagner 67/

Travnik - Čelik 1:0 (1:0)

/Musić 8/

Zvijezda - Radnik 1:1 (1:1)

/Čović 45 - Obradović 33/

Velež - Slavija 2:0 (1:0)

/Zolj 37, Hajdarević 90+/

Sarajevo - Olimpik 4:2 (3:0)

/Puzigaća 9, 34, Duljević 15, Radovac 90 - Muharemović 62, Brković 88/

U nedjelju (19 h)

Borac - Zrinjski

TABELA: Široki Brijeg 20, Željezničar 17, Zrinjski (-1) 16, Olimpik 14, Sarajevo (-1) 13, Velež 13, Slavija 12,  Borac (-1) 10, Sloboda 9, Travnik 9, Drina (-1) 8, Čelik 7, Mladost 5, Vitez 5, Radnik 5, Zvijezda Gradačac 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC