• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA dala, UEFA uzela!

Autor mondo.rs

Meč Srbija - Albanija registrovan rezultatom 3:0 za Srbiju. "Orlovi" bez publike na dva naredna meča, a FSS bez 100.000 evra. Srbiji oduzeta i tri boda

Disciplinska komisija UEFA donela je odluku povodom prekinutog meča Srbija - Albanija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

U FSS prosleđene su članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, koja je zasedala u sastavu predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi Žoel Volf (Luksemburg) i Hans Lorenc (Nemačka).

* Utakmica Srbija - Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

* Fudbalskom savezu Srbije, odnosno "A" reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.

* Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dve naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.

* Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 evra.

* Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 evra.

HITNA SEDNICA FSS

Fudbalski savez Srbije će od 13 časova održati vanrednu sednicu Odbora za hitna pitanja, posle koje će u saopštenju za javnost izneti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, u kojem će biti pojašnjeno na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne.

Nakon prijema obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA, saopštio je FSS.

Utakmica Srbija - Albanija, koja je na stadionu u Humskoj u Beogradu igrana 14. oktobra, prekinuta je u 41. minutu, kada se iznad terena pojavio dron koji je nosio zastavu takozvane "Velike Albanije". Posle koškanja igrača na teren su ušli i navijači, a sudija je sat vremena kasnije i definitivno prekinuo duel, nakon što su Albanci odbili da nastave meč.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Perica

E ovo je cisto sipanje iz praznog u suplje a ne iz supljeg u prazno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC