• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Novak pred ozbiljnim izazovom

Autor mondo.rs

Najboljeg tenisera sveta očekuju teški rivali na putu odbrane trofeje na poslednjem mastersu sezone u glavnom gradu Francuske.

Novak Đoković prošle godine trijumfovalno je napustio Pariz, a ove će morati ozbiljno da zapne da bi odbranio trofej. Uprkos izostanku Rafaela Nadala, najboljeg na svetu čeka ozbiljan izazov u Bersiju od ponedeljka.

Srpski teniser će u drugom kolu odmeriti snage sa pobednikom meča Filip Kolšrajber (Nemačka) - Eduar Rože-Vaselin, koji je dobio speciljanu pozivnicu organizatora. U osmini finala zatim ga čeka prvi teži ispit, jer bi rival mogao da mu bude Amerikanac Džon Izner, protiv koga ima skor 5-2.

Projektovani protivnik u četvrtfinalu biće mu Endi Marej, ukoliko prethodno savlada Grigora Dimitrova. Nole protiv Mareja ima 14 pobeda, uz osam poraza, a ove godine slavio je u sva tri odigrana meča.

LAJOVIĆ NIJE USPEO

Dušan Lajović neće se naći u glavnom žrebu turnira u Parizu. Drugi reket Srbije pretrpeo je poraz u prvom kolu kvalifiikacija. Bolji od njega bio je Federiko Delbonis iz Argentine posle preokreta - 4:6, 6:4, 6:1.

Na putu ka borbi za finale zatim bi mogao da odmeri snage sa Davidom Fererom, Keijem Nišikorijem, ili Žoom Vilfredom Congom, a onda bi za trofej mogao da se susretne sa Rodžerom Federerom, jednim od retkih igrača protiv kojih ima negativan skor (17:19). Švajcarac igra odlično ove sezone, o čemu govori i podatak da je stigao i do druge pozicije na ATP listi i da ozbiljno preti Đokoviću na vrhu, a u 2014. zadao mu je čak tri poraza.

Novak je osim prošle godine, titulu u Parizu osvajao i 2009. godine.

Poslednji turnir masters serije u 2014. godini igra se za nagradni fond od 2.884.675 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC