• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriminal prema istoriji Liverpula" ili mudrost?

Autor mondo.rs

Španski novinari razočarani su odlukom Brendana Rodžersa da Realu suprotstavi praktično rezervni tim. U Engleskoj se očekivano detaljno analizira njegova taktika, uz podsećanje da je pred "Redsima" Čelsi, ali i Bazel i Ludogorec.

Drvlje i kamenje osuli su španski novinari po Brendanu Rodžersu u sredu, gnevni što je Realu uskratio šansu da igra protiv najjačeg Liverpula, u evropskom klasiku.

Kako ih je razljutio? Tako što je sedmoricu važnih igrača odmarao, zadržavši ih na klupi ili na tribinama, dok je na teren poslao ekipu koja se s punim pravom može nazvati rezervnom.

Tačno, pružio je šansu Lazaru Markoviću, ali ga je u napadu upario sa Borinijem (!?).

Konačnih 1:0 ne oslikava odnos snaga na terenu. Real je u prvom poluvremenu 13 puta šutirao ka golu gostiju slavne istorije, dok je Iker Kasiljas bio suvišan pred stativama domaćih. Liverpul je prvi put poslao loptu ka njemu tek početkom drugog poluvremena!

Bio je to dugo najavljivani duel šampiona Evrope i engleskog giganta, koji je ne tako davno znao da pobedi i Real i Barselonu u Španiji. Međutim, startna postava Liverpula bila je: Minjole - Mankiljo, Ture, Škrtel, Alberto - Lukas, Kan, Alen, Lalana - Borini, Marković.

Za Real su od početka igrali Kasiljas - Arveloa, Varan, Ramos, Marselo - Modrić, Kros, Rodrigez - Isko, Ronaldo, Benzema.

Posle utakmice i minimalnog poraza, Rodžers je branio svoju odluku, tvrdnjom da je petostruki šampion Evrope razmišljao i o utakmici sa Čelsijem, ali i da je verovao da će odabranih 11 dobro da se pokažu protiv Reala.

Očekivano, već sledećeg jutra dočekan je na nož u domaćoj štampi, koju je imao priliku da prelista, jer je sa ekipom prenoćio u Madridu, pa tek u sredu krenuo nazad ka Engleskoj.

Urednik tiražnog lista "AS" Alfredo Relano oštro je konstatovao:

"Odustajanje od rezultata već pri sastavljanju ekipe bio je kriminal, usmeren protiv istorije njegovog kluba".

U Španiji Rodžersa porede i sa trenerom Granade, Hoakinom Kaparosom, koji je prošle nedelje zavapio pred duel sa Realom: "Samo da nas ne pregaze".

"Tačno je da je to /samo) Granada, ali ovo je Liverpul... Tango igraju dvoje, a Liverpul juče nije hteo da pleše. Nije hteo čak ni na kraju, kada je uveo Džerarda i Sterlinga. Gubili su samo gol razlike, ali zapravo nisu ni hteli da izjednače"

"Marka" je Rodžersa ocenila sa 4,5 (od maksimalnih 10) i napisala: "Treneru Liverpula važnija je bila Premijer liga", uz naslov: "Malo više od prijateljske utakmice".

Kako su u Engleskoj videli rezultat momaka sa Enfilda?

"Menadžer Liverpula žestoko je kritikovan zbog odmaranja ključnih igrača, ali da li neko zaista smatra da bi najjači tim mogao bilo šta da 'izvuče' na Bernabeu?", pita se Markus Kristenson u svom blogu na "Gardijanu".

On i postavlja tri pitanja i zahteva jednostavne odgovore - "da" ili ne".

- Da li Liverpul sada ima veću šansu da ostvari bolji rezultat protiv Čelsija?

- Da li misltie da bi Real pobedio ekipu koju je Rodžers izveo protiv Njukasla (ili protiv Bazela ili Vest Hema)

- Da li bi Brendan Rodžers možda ima bolji uvid u stanje i formu svojih igrača od navijača iz fotelje ili bilo kog komentatora?

"Ako je vaš odgovor na ta tri pitanja pozitivan, onda se verovatno slažemo da menadžer Liverpula zna šta radi. Ako je vaš odgovor negativan, onda se potpuno ne slažemo. U redu".

Fil Meknolti, vodeći fudbalski autor na Bi-Bi-Siju, postavio je pitanje da li je Brendan Rodžers bio u pravu kada je izveo na "Santjago Bernabeu" kombinovanu ekipu, sačinjenu od igrača koji se i nisu naigrali prethodnih kola, nedelja i meseci.

Pre svega, on ističe da je Liverpul izgubio u utakmici koju su njihovi navijači unapred zaokružili crvenom bojom na kalendaru. "Prilika je mogla biti iskorišćena za potvrdu povratka Liverpula u evropsku elitu. Umesto toga, glatko je izgubio, sa ekipom koja realno nije ni imala šansu da pobedi Real".

Madriđani su završili utakmicu sa 27 šuteva ka Simonu Minjoleu. Gosti su samo četiri puta zapretili Ikeru Kasiljasu.

"Liverpul nije Ludogorec, tim koji bi se samo nadao da će izbeći bruku, a nagoveštaj takvog stava je, bez sumnje, bio lako uočljiv na Bernabeuu. Da li je to put Liverpula, posebno u takmičenju za koje smatra da je njegovo prirodno okruženje?"

Sa druge strane, autor navodi i da je Rodžers s punim pravom promenio tim koji je igrao loše protiv Njukasla. Ko bi mogao da se žali što nije igrao? Glen Džonson? Dejan Lovren? Filip Kutinjo? Mario Baloteli? Džordan Henderson?

"Realno govoreći, samo Džerard i Sterling mogli bi da zakucaju na vrata menadžera i da budu u pravu. Posebno Džerard, kome je sigurno teško palo da presedi tu utakmicu. Kada se oprostio od reprezentacije Engleske, isticao je da to radi i da bi se posvetio klupskim obavezama i izazovima, a sinoćni meč upravo je jedan od izazova na koje je mislio"

Osvrćući se i na pozitivne aspekte (da li bi Sterlingovi prodori zabrinuli Real?), autor konstatuje:

"Konačni sud mora biti donesen sa rezervom. Ako Liverpul pobedi Čelsi i kvalifikuje se za sledeću fazu Lige šampiona (a, odmarao se i za borbu protiv Bazela i Ludogoreca), ekipa koju je Rodžers izveo na Bernabeu gledaće se drugim svetlom. On je, bez obzira na sve, dovoljno pametan da zna da bi porazi od Čelsija i neuspeh u borbi za drugu rundu LŠ bili crna mrlja u njegovoj biografiji".

"Kladio se na Čelsi i preostale dve utakmice Lige šampiona. Ulog je najveći", ocenjuje novinar Bi-Bi-Sija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC