• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević: Sušićeva podrška mi puno znači

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Uspješno se oporavljam. Trenutno idem na rehabilitaciju, imam i određene treninge, gdje sa posebnom čizmom na desnoj nozi vozim bicikl. Radim vježbe snage posebno za gornji dio tijela, istakao je Vedad Ibišević, povrijeđeni napadač BiH.

Fudbaler njemačkog Štutgarta i reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević zbog povrede će odsustvovati sa terena blizu dva mjeseca i propustiće naredni meč "zmajeva" protiv Izraela.

Oporavak teče po planu, a sam igrač istakao je zadovoljstvo što povreda nije ozbiljnije prirode.

"Uspješno se oporavljam od povrede desnog stopala. Srećom, kost nije pukla. Nikada nije dobro da pauziram, ali zadovoljan sam jer je povreda mogla biti i ozbiljnija", kazao je Ibišević, dodavši:

"Ljekari kažu da ću pauzirati od šest do osam sedmica. U najboljem slučaju se na teren mogu vratiti pred odlazak na odmor između dva dijela Bundeslige. No, to nema logike. Neću forsirati da po svaku cijenu igram još neku utakmicu u ovoj godini. To bi u konačnici moglo biti loše po moje zdravlje. Potpuno oporavljen želim ući u januarske pripreme, spremiti se na najbolji način i biti pravi za reprezentativne i klupske izazove u narednoj godini".

Ibišević se oporavlja uz svakodnevni nadzor klupskih ljekara Štutgarta.

"Trenutno idem na rehabilitaciju u klubu. Imam i određene treninge, gdje sa posebnom čizmom na desnoj nozi vozim bicikl. Radim vježbe snage posebno za gornji dio tijela. Bitno je da nemam pritisak na stopalo desne noge, zato i nosim specijalnu čizmu uz pomoć koje uspijevam održati fizičku spremu. Uključen sam i na tretman fizikalne terapije. Sve u svemu, u potpunosti sam zadovoljan oporavkom", istakao je Ibišević.   

Neće biti u mogućnosti pomoći saigračima iz reprezentacije BiH 16. novembra u Haifi, kada će odigrati možda i najvažniji susret u kvalifikacijama za EURO 2016 protiv Izraela.

I Safet Sušić, selektor BiH nakon što je prije nekoliko dana saopštio spisak igrača naglasio je da je "izostanak Ibiševića veliki hendikep za nas, i igrački i ljudski nezamjenjiv je u timu".

"Bitno mi je da selektor ima dobro mišljenje o meni. U ovim teškim danima podrška selektora Safeta Sušića puno mi znači i velika mi je motivacija za oporavak. Neizmjerno hvala svima koji su mi uputili riječi podrške proteklih dana", kaže popularni Vedo.

Bez obzira što je BiH u prva tri kola kvalifikacija u grupi B osvojila samo dva boda, strijelac istorijskih golova za nacionalni tim svoje zemlje (pogodak u Litvaniji za prvi plasman na SP i prvi strijelac za BiH na Mundijalima) optimista je uoči meča sa Izraelcima.   

"Reprezentaciju BiH volim svim srcem i, bez obzira što neću igrati, biću uz ekipu ovaj put, ako ništa, kao neka vrsta moralne podrške i u ulozi vatrenog navijača. Pobijediće BiH u Izraelu, čvrsto vjerujem u to. Bolji smo od njih, imamo nekolicinu vrhunskih igrača i oni bi mogli donijeti prevagu za  važan trijumf sa kojim bi popravili kiks iz prvog kola, odnosno domaći poraz od Kipra", poručio je Ibišević zaključivši:

"Što se tiče nastavka kvalifikacija za EP neće jednostavno. Shvatili smo da se niko ne možemo dobiti jednostavno. U svakoj utakmici moramo 'zapeti' i samo na taj način uspjećemo se plasirati na šampionat Starog kontinenta u Francuskoj".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC