• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srnić pred derbi: Biće troznak!

Autor mondo.rs

Slavoljub Srnić priseća se dečačkih dana u Crvenoj zvezdi, debija i titule sa omladincima, ali kaže da već dve i po godine igra za Čukarički i da srce više ne igra bitnu ulogu.

 Srnić pred derbi: Biće troznak! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Da su bila neke druge okolnosti, možda bi Slavoljub Srnić, Dragoljub Srnić, Filip Stojković i Deni Pavlović na terenu, a Vladan Milojević na klupi, dočekivali Čukarički u subotu od 18 časova.

Ovako, ovaj kvintet biće gost Crvenoj zvezdi u isto vreme, kada počne derbi 12. kola Jelen Superlige, u kojem se sastaju drugi i četvrti na tabeli.

Čukarički je pre godinu dana, doduše tada kao domaćin na Banovom brdu, srušio Crvenu zvezdu i izazvao prave tektonske poremećaje na "Marakani", posle čega je bilo nekoliko neslavnih epizoda u funkcionisanju Zvezde. Strelac i asistent na tom meču bio je Slavoljub Srnić, Zvezdino dete, a i dalje uzdanica Čuke.

Njemu je, kasnije, laknulo što taj poraz nije značio da Zvezda neće osvojiti titulu. Dan pre novog povratka na "Marakanu", za "Sport", rekao je:

"Tok trenutka sam usporio Zvezdin put ka dugo čekanoj tituli9, a Čukarički približio igranju u Evropi. Po okončanju prvenstva, sve strasti bile su zadovoljene. Crveno-beli su konačno postali prvaci, a mi izašli na međunarodnu scenu", rekao je Srnić i dodao da se i dalje seća dečačkih dana provedenih u Zvezdi.

"Sećam se debija za prvi tim. Na terenu sam na Karaburmi zamenio Ognjena Koromana i igrao pet minuta. Dobili smo OFK Beograd 1:0".

Srnić podseća i da je sa sadašnjim kolegama iz Čukaričkog bio neprikosnoven u Omladinskoj ligi igrajući za Zvezdu, ali...

"Moja generacija je nakon deset godina posta donela na 'Marakanu' titulu Omladinskog prvaka. Iz te ekipe, na Brdu smo Deni, Dragoljub, Filip i ja, a ta da nas je do prvog mesta vodio trener Milojević. Međutim, više se ne pita srce, već klub, jer sam Čukin dve i po godine".

Srnić kaže da u timu svi znaju kako treba igrati protiv Crvene zvezde.

"Spremamo se za utakmicu kao i svaku drugu. Želimo da se izmerimo sa najtrofejnijim klubom i 'overimo' dobre rezultate. Sigurno je da su oni favoriti, ali se ne raduje uvek onaj ko ima to breme. Moguć je troznak, a jedino u šta mogu da budem siguran je da će publika uživati u fudbalu", istakao je brzonogi napadač.

On neće imati problem da ponovo zatrese mrežu "svoje" Zvezde.

"Neko iz tabora belih će dati gol. Da li ću to biti ja ili neko drugi, nije bitno. Naša snaga je kolektiv, a ne pojedinac. Ako se meni posreći, neću ponovo ispoljiti karakterističnu radost, samo zbog poštovanja prema crveno-belom grbu", poručio je Srnić.

Subota, 18 časova, Crvena zvezda - Čukarički.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC