• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ide ka Top 16!

Autor mondo.rs

Crveno-beli razbili Laboral Kuću u Vitoriji 86:66 i napravili ogroman korak na drugoj fazi Evrolige! Stefan Jović iznet sa terena zbog povrede.

 Zvezda ide ka Top 16! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde Telekom grabe ka Top 16!

U sredu, u Vitoriji, odigrali su najbolji meč ove sezone i sjajnom igrom "pregazili" Laboral Kuću! Na polovini prve faze, sa skorom 3-2, dočekuju nastavak Evrolige sa realnim šansama za plasman!

U hali Fernando Buesa, gde su slavili i prošle godine, naneli su rivalu iz Vitorije treći uzastopni poraz u međusobnim duelima:

LABORAL KUĆA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 66:86 (22:21, 12:20, 16:25, 16:20)

Trijumfom Neptunasa nad Valensijom i sve izvesnijom pobedom Olimpijakosa nad Galatasarajem u Atini, postalo je jasno da će ekipa Dejana Radonjića naredno, 6. kolo, dočekati na drugom mestu tabele Grupe D, odmah iza Pirejaca!

Blistali su pred 8.000 gledalaca (istarim znancem Delijom Borom) kapiten gostiju Luka Mitrović sa 17 poena (5 sk), plejmejker Markus Vilijams (14, 6 as) i centar Maik Cirbes (15, 7 sk), koji je uz Bobana Marjanovića (12, 6 sk) i Nikolu Kalinića (6, 8 sk) uspostavio potpunu dominaciju svog tima pod košem.

Odnos u skokovima bio je 45:26 za tim iz Srbije!

Posle poraza u prošlom kolu, igrači Zvezde isticali su da im je potreban "brejk" na strani. Ostvarili su ga za manje od nedelju dana i sve je realnije da će im za plasman biti potrebne pobede u Kombank areni nad Neptunasom i Laboral Kućom.

Puni samopouzdanja, crveno-beli su ponovo savladali rivala iz Vitorije, u utakmici u kojoj se pitanje pobednika postavljalo samo u prvom poluvremenu, završenom vođstvom Beograđana 41:34.

U drugom nije bilo dileme, pogotovo od 23. minuta, kada je Zvezda prvi put povela dvocifrenom razlikom i do kraja bez problema sačuvala prednost.

Jedini pad Beograđani su doživeli u 28. minutu, kada je Stefan Jović doskočio na nogu Lamonta Hamiltona i sa bolnom grimasom pao na zemlju. Saigrači su ga odneli do klupe, Laboral Kuća iskoristila taj šok da napravi poslednju seriju (6:0), ali su gosti brzo pribrali i smireno priveli meč kraju.

Štaviše, u tom trenutku rezultat je bio 48:60, a već u 34. maksimalnih 52:77!

Markus Vilijams ponovo je ušao u igru i koristio "livade" koje mu je pod obručem stvarao fenomenalni Cirbes. Neretko je i atraktivno asistirao Nemcu (ukupno šest asistencija). Kalinić je hvatao važne ofanzivne skokove i stvarao sigurnost saigračima u šutu sa distance i za tri poena (6/20).

Branko Lazić (7 p) istakao se na početku utakmice, ali brzo zaradio tri lične greške, pa je taj doprinos u odbrani pružio opet fanatično borbeni Jaka Blažič (9, 5 sk)....

Sa druge strane, Laboral je promašivao u nizu i teško pronalazio rešenja za defanzivne rebuse Beograđana. Saša Vujačić i Davis Bertans nisu pogodili nijednu trojku iz po tri pokušaja. Kapiten domaćih Fernando San Emeterio "opalio" je pet šuteva sa distance i pogodio samo jednom.

Čvrstom odbranom, crveno-beli su u nekoliko navrata stvarali seriju praznih minuta sve nervoznijih domaćina, koji su se u finišu teško borili sa saznanjem da će doživeti i treći poraz. Međutim, malo su mogli da urade protiv razgoropađenog rivala.

Sa tri pobede "u džepu", košarkaši Zvezde vraćaju se za Beograd, a sledeće nedelje će ponovo na putovanje, jer ih očekuje gostovanje Galatasaraju u Istanbulu.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 14 (2/4 za tri, 3 sk, 6 as, 5 izg), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 17 (2/3 za tri, 5 sk), Lazić 7 (3 as), Blažič 9 (5 sk), Kalinić 6 (8 sk), Marjanović 12 (6 sk), Tejić, Dženkins, Jović 4, Cirbes 15 (7 sk).

LABORAL KUĆA: Ajverson 4 (4 sk), Kozer 2, Šengelija 20 (5 sk), Perkins 3, Diop, Hamilton 7, Tili 9, Vujačić 2 (0/3 za tri), San Emeterio 7, Ertel 6, Bertans 6 (0/3 za tri, 4 sk)

PROČITAJTE TOK MEČA:

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

29' 63:86' Davis Bertans dario je Lazića bez lopte, posle faula. Igrač Zvezde je protestovao, a sudije ga kaznile tehničkom greškom. Laziće je izašao iz igre, a ušao je Jaka Blažič. Poslednji minut je u toku. Na terenu je Rebić.

28' 60:84! Odavno je jasno da će Crvena zvezda pobediti. Sada ostaje samo da se vidi kojom razlikom. Davis Bertans pogađa za 62:84, uz faul Jake Blažiča. Kim Tili potom faulira Slovenca i nogama i rukama. Teško mu pada poraz, očigledno.

25' 55:80! Trojku ubacuje i Nikola Kalinić. Crveno-beli ne planiraju da stanu u Vitoriji!

34' 52:77! Zvezda ne staje! VIlijams ubacuje trojku ponovo! Sa druge strane Saša Vujačić i Fernando San Emeterio promašuju četiri uzastopna šuta za tri!

33' 52:74! Vilijams do Cirbesa i maksimalna prednost raste! Marko Krespi traži tajm-aut. Zvezda u četvrtoj deonici vodi 8:2 i korača ka važnoj pobedi!

32' 52:72. Markus Vilijams preuzeo je odgovornost i doneo Zvezdi vođstvo od 20 poena! Pogodio je sa linije penala.

30' 50:66!KRAJ TREĆE ČETVRTINE.

- Crveno-beli su stekli maksimalnih 18 poena prednosti i u tom trenutku ostali bez Stefana Jovića, koji je nagazio nogu Hamiltona i ostao da leži na parketu. Saigrači su ga odneli do klupe, Laboral Kuća serijom 6:0 smanjila razliku, pre nego što su Beograđani ponovo otiušli na "plus 16".

Zvezda ima 35 skokova, naspram 18 Laboral Kuće!

29' 48:62. Kalinić prekida seriju domaćina 6:0, ali Šengelija opet ide na liniju penala. Sada je domaćin u naletu i smanjuje na "minus 12" (50:62).

29' 46:60. Mini serija Laboral Kuće, 4:0. Crveno-beli deluju potreseni povredom Jovića. Na terenu je ponovo Nikola Kalinić.


28' 42:60. Bolan doskok i povreda Stefana Jovića! Ne izgleda dobro uopšte. Nagazio je na nogu Hamiltona i ostao da leži na parketu. Saigrači su ga izneli sa parketa. Potpuno je iskrenuo levu nogu.

27' 42:60. Marjanović sa linije penala donosi Zvezdi najveću prednost u dosadašnjem toku meča. Velika tenzija sa tribina i pritisak na sudije. Borba Vujačića i Dangubića za loptu. Sudije kažu da će morati da skaču za nju.

26' 42:58. Žestok nalet Ajversona na Jaku Blažiča. Skočio je iznad njega i u borbi za loptu ga grubo zakačio po glavi, pa pao u aut. Sudije su dodelile loptu Crvenoj zvezdi, a centar domaćih se žalio i zaradio tehničku. Otišao je u svlačionicu. Sudije su potom odmah kompenzovale i dosudile faul.

25' 40:57. Slovenac Vujačić faulira Slovenca Blažiča, za maksimalnih "plus 17" i koš uz faul! Zvezda deluje dobro u trećoj četvrtini. Uvela je meč u svoj, brzi ritam.

24' 38:52. Zvezda odlazi na "plus 14", trojkom Luke Mitrovića! Potom je povela i 54:40, kada je Vilijams izgubio loptu u napadu, pa napravio nesportski faul. Odmah ga je zamenio Stefan Jović.

23' 38:49. Zvezda prvi put vodi dvocifrenom razlikom! Vezane trojke ubacili su Vilijams (prvi koš iz igre) i Mitrović, a potom Boban Marjanović pogodio pod košem! Laboral Kuća pretila je posle kontre koju je inicirao Bertans, ali lakim košem nije zaustavila novu seriju gostiju.

20' 34:41. KRAJ DRUGE ČETVRTINE

Crveno-beli propustili su dve prilike da u poslednjem napadu ponovo dođu do "plus devet", ali će zadovoljni otići na pauzu. U drugoj četvrtini odigrali su bolje od rivala i bez Bobana Marjanovića je rešili u svoju korist, 20:12.

Osim većeg broja ofanzivnih skokova (12:3), jak adut crveno-belih je i snažnija igra u odbrani u drugoj četvrtini. U napadu je najraspoloženiji krilni centar domaćih Tornike Šengelija, sa 13 ubačenih poena. Najefikasniji među gostima su Luka Mitrović sa devet i Branko Lazić sa osam poena, s tim da je zaradio i tri lične greške.

19' 34:41. Problem za Zvezdu. Lazić je zaradio treći faul i otišao na klupu. Na terenu je ponovo Nemanja Dangubić, kao i Saša Vujačić. Ubrzo je pozvan i još jedan tajm-aut, nakon dva loša dodavanja Vilijamsa i Ertela.

18' 28:37. Raste prednost Zvezde! Posle odlične odbrane, Jaka Blažić pogađa uz faul za do sada maksimalnih "plus devet"! Donor Perkins smanjuje je brzo na šest (31:37), trojkom pred tajm-aut.

16' 26:32. Najveću prednost Zvezdi na utakmici donosi Mitrović (30:24), košem sa bacanja. Hamilton je potom smanjuje polaganjem, a Mitrović potom uhvatio i 11. ofanzivni skok Beograđana. Pogodio je za novih "plus šest".

16' 24:29. Velika borba, sve veća tenzija. Kalinić je blokirao Ajversona, pa ga sapleo. Glasno je u hali. Radonjić vadi iz igre Kalinića, a uvodi Luku Mitrovića.

15' 24:27. Zvezda promašuje dve trojke za "plus osam" (Kalinić i Blažič). Sa druge strane, Šengelija sa distance postiže prvi koš iz igre svog tima u drugoj četvrtini. Velika borba na parketu, Bertans na zemlji kači Vujačića po licu. 10:2 u ofanzivnim skokovima za Zvezdu.

13' 22:27. Treći put crveno-beli vode pet razlike. Čvršćom odbranom odbili su napade protivnika i brzom igrom kreirali seriju 6:0. Publika zviždi, a tenzija na terenu se povećava. Bertans udara Jovića po ruci posle dosuđenog faula. Gosti traže kaznu, domaći smatraju da faul nije postojao.

12' 22:25. Druga četvrtina počinje polaganjem Stefana Jovića, posle ukradene lopte. Zvezda je zaigrala čvršće u odbrani i pogocima Kalinića i Cirbesa sa slobodnih bacanja preuzela vođstvo.

10' 22:21. KRAJ PRVE ČETVRTINE.

Crveno-beli imali su u dva navrata po pet poena prednosti, ali je domaćin našao način da se približi u momentima odmora Markusa Vilijamsa. Serijom 8:2, od ulaska San Emeterija umesto Bertansa, Laboral Kuća zaigrala je bolje u napadu. Očekuje nas neizvesna utakmica.

9' - 18:17. San Emeterio se upisuje trojkom. Prvom za domaće iz trećeg pokušaja. Potom i Ertel iza leđa asistira Šengeliji i domaćin opet vodi. Na drugoj strani, Nemanja Dangubić preuzima odgovornost za napade i utrčava ispod koša, gde traži koš ili Marjanovića.

7' 10:15. Upisuje se Davis Bertans, zakucavanjem. Odmah potom odlazi na klupu, a umesto njega ulazi kapiten San Emeterio. Izmene i u Zvezdi, na terenu su Jović i Kalinić. Lazić zatim ubacuje svoj sedmi poen, za novih "plus pet", pa brzo pravi drugu ličnu grešku. I on izlazi, menja ga Dženkins.

6' Prva trojka za Zvezdu, 6:11. Ubacio je Lazić, iz ćoška, za "plus pet". Sa druge strane, Ajverson beži Marjanoviću, koji kasni sa istrčavanjem i Laboral smanjuje na 8:11. Vujačić očekivano ne zazire od šuta.

4' 4:8. Crveno-beli su krenuli pogocima Lazića, Mitrovića (četiri) i Blažiča. Sa druge strane, Saša Vujačić nagazio je liniju pri šutu za tri, koji je pogodio. Sudija je na snimku proverio da li je bila trojka, ali je i snimak pokazao da nije. Radonjić je odlučio da Bertansa na početku utakmice čuva Blažič, a ne Lazić, kao u finalnim serijima domaćeg plej-ofa prošlih godina.

Startne petorke su - Laboral Kuća: Perkins, Vujačić, Šengelija, Bertans, Ajverson; Zvezda: Vilijams, Lazić, Blažič, Mitrović, Marjanović.

- Utakmica je počela.


Pred košarkašima Crvene zvezde Telekom je bitan meč u Španiji. U čevrtak uveče, od 20.30 časova zaigraće utakmicu 5. kola Evrolige, protiv Laboral Kuće.

I jedan i drugi tim dočekuju peto kolo Evrolige sa skorom 2-2. Crveno-beli su do sada kod kuće savladali Galatasaraj i Valensiju. Posle poraza od Neptunasa u Litvaniji i Olimpijakosa u Beogradu postalo je jasno da će im za plasman u Top 16 biti potreban i jedan "brejk".

Prošle godine su tu prvu pobedu u gostima ostvarili baš u dvorani Fernando Buesa. Mogu li do nje i večeras? Ako bi je upisali, sebi bi značajno olakšali borbu za plasman u Top 16.

DOČEKAJTE MEČ UZ MONDO

20.17 - Laboral Kuća odigrala je ove sezone u Evroligi dve utakmice na svom terenu. U prvom kolu je lako pobedila Neptunas, 88:69, a u trećem je tesno savladala i Galatasaraj 91:90. Jedini poraz u hali Fernando Buesa ove jeseni doživela je u duelu sa Unikahom, u drugom kolu ACB lige (79:88). Potom je pred svojim navijačima pobedila Bilbao (86:74) i Manresu (87:67).

20.07 - Osim utakmica u Klajpedi i Vitoriji, u Grupi D večeras igraju Olimpijakos - Galatasaraj, od 20.45. Pirejci su u prva četiri kola ostvarili maksimalni skor. Vicešampion Turske, poput Zvezde i Laborala, ima skor 2-2.

19.59 - U međuvremenu, u Litvaniji, Neptunas je naneo Valensiji i četvrti poraz u Evroligi i potpuno joj zakomplikovao borbu za plasman u Top 16.

19.45 - Zanimljivo je da se Zvezda sa poslednja tri gostovanja Španiji vratila sa bodovima. Osim Laborala, prošle sezone pobedila je i Bilbao 85:81 (za plasman u osmini finala Evrokupa), kao i Kahasol 95:93, sezonu ranije.

19.31 - Prošle godine, pobedu Zvezde u Vitoriji obeležila je sjajna partija Demarkusa Nelsona (bio je i MVP tog kola), kao i najbolji evro-nastup Luke Mitrovića, koga je te večeri dobro zapamtio Andres Noćioni.

Noćioni više ne igra za Baskoniju (prešao je u Real Madrid). Ekipa Laboral Kuće je značajno izmenjena i sada ima nove nosioce. I pored toga, crveno-beli otišli su za Španiju spremni za veliku borbu.

Utakmica u Vitoriji počinje u 20.30 časova.



Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pixy

Napred Zvezdo!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC