• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nordderby: Duel slavnih u borbi za opstanak!

Autor mondo.rs

Bivši prvaci Nemačke, HSV i Verder odigrali su 101. "Derbi severa" u kojem je tim iz Hamburga prekinuo crnu tradiciju.

Dva bivša prvaka Nemačke, sa ukupno deset titula, odigrala su 101. "Nordderby", odnosno "Derbi severa".

Hamburger Šport Ferajn uspeo je da prekine crnu seriju u mečevima sa omraženim Verderom iz Bremena - 2:0 (0:0) u meču 12. kola Bundelige.

Duel slavnih, koji se ove sezone nalaze u borbi za opstanak, rešen je u finišu utakmice. Prvo je Artjoms Rudnevs načeo "zelene" golom posle greške odbrane, u 84. minutu, da bi onda domaćin uspeo da kazni opštu ofanzivu gostiju u nadoknadi vremena i na bizaran način završi kontru "3 na 0".

Naime, "plavo-beli" su istrčali kontru u kojoj su trojica igrača bili sami pred golmanom Verdera Rafaelom Volfom, Pjer-Mišel Lasoga dodao je do Tolgaja Arslana, a ovaj, iako pred sobom nije imao nikoga, uspeo je da pogodi stativu sa tri metra (!?) i potom bude miljenih sreće, jer je Volf pokušavajući da uhvati loptu koja je "šetala" po gol-crti, postigao smešan autogol.

Završio je s loptom u mreži...


All Goals - Hamburger 2-0 Werder Bremen - 23-11...by Bundes_Liga

Bio je to kraj utakmice, posle koje je HSV smanjio zaostatak za rivalom u bundesligaškim mečevima (32-33-36).

Verder je u poslednjih šest derbija imao pet pobeda i poraz od 2:3 (januar 2013). Hamburg ima šest titula prvaka Nemačke, poslednju osvojenu 1983. kada je ekipa postala i prvak Evrope, dok Verder ima četiri titule, treću osvojenu 1993, a četvrtu 2004. godine.

Tada je za "zelene" sa "Vezera" igrao i naš Mladen Krstajić.

HSV je drugom pobedom u tri kola, stigao do 12 bodova i 15. pozicije, iznad Borusije Dortmund, koja je trenutno na mestu koje vodi u plej-aut za opstanak u Bundes ligi. Verder, koji je u prethodne dve utakmice zabeležio dve pobede nad Majncom i Štutgartom, ostao je ispod crte sa deset bodova.

Pre trijumfa nad Majncom, Verder u devet kola nije imao nijednu pobedu, a sada može da koliko-toliko odahne jer "feneraš" ostaje Štutgart. 

U poslednjoj utakmici 12. runde, "švabe" su se samouništile u meču sa Augsburgom kod kuće. Na "Mercedes areni", Švab je dobio crveni već u 28. minutu, a potom je skrivljen i penal u 72. iz kog je Ferhag bio precizan za konačnih 0:1.

Bio je to treći uzastopni poraz Štutgarta, koji ima samo devet bodova. Od nestvarne utakmice u Frankfurtu i pobede nad Ajntrahtom od 4:5, Štutgart na tri susreta nije dao gol...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC