• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažič ne da Zvezdi da stane!

Autor mondo.rs

Poenima sjajnog Slovenca sa slobodnih bacanja, crveno-beli pobedili Cedevitu u Zagrebu 88:87!

Rekordni niz Crvene zvezde Telekom je produžen. U ponedeljak uveče, u Zagrebu, imala je naspram sebe još jednog evroligaša, ali je uspela da u napetoj završnici sačuva perfektan ligaški skor.

Sjajnom rolom Jake Blažiča, koji je ubacio 20 poena (sve u drugom poluvremenu) i dvocifrenim učinkom Markusa Vilijamsa (11 p, 12 as), Luke Mitrovića (12 p, 10 sk) i Maika Cirbesa (13 p), vicešampion Srbije savladao je prvaka Hrvatske, ostvarivši deveti "jadranski" trijumf u isto toliko rundi.

Pobednik tesnog i borbenog meča odlučen je u neizvesnoj završnici. Iako je finiš "zamirisao" na kraj utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda, u kojem su Beograđani nepovratno ispustili pristojnu prednost, u Zagrebu je viđen drugačiji scenario.

CEDEVITA - ZVEZDA 87:88 (17:17, 21:19, 19:31, 30:21)

Jaka Blažič ponovo je bio heroj Zvezdine pobede, kao i protiv Krke prošle nedelje. Uhvatio je loptu 26 sekundi pre kraja pod svojim košem (posle promašaja Ante Delaša za tri) i opet je uzeo na isteku konfuznog napada Beograđana. Krenuo je pod koš i pri šutu, u reketu, bio fauliran.

Stao je Slovenac na liniju penala i iskoristio oba slobodna bacanja. Za pobedu! Zagrepčani posle tajm-auta nisu znali da za šest sekundi "reše" agresivnu odbranu rivala. Ante Delaš je šutirao za tri, ali je umalo zaglavio loptu između obruča i table.

Velika i važna pobeda lidera ABA lige, posle košmarnog gostovanja Galatasaraju, okončanog porazomi pogibijom Zvezdinog navijača, kome je i Zagreb odao poštu minutom ćutanja.

Uzdrmana svime što se izdogađalo u Turskoj, ekipa Dejana Radonjića otputovala je u subotu pravo iz Istanbula u Zagreb. Kao i u petak, odigrala je meč za one slabijim živcima, ali sa drugačijim ishodom. Vratiće se u Beograd spremnija za veliki i važan izazov koji joj predstoji - duel sa Neptunasom u Kombank areni (četvrtak, 19.00 časova).

"Ruku na srce, Cedevita je jedini konkurent Zvezdi", rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša u najavi utakmice. Njegove reči dobile su težinu pred 3.000 posetilaca Doma sportova, u najteže izborenoj pobedi crveno-belih ove sezone.

Imala je na drugoj strani terena očekivano snažnog i čvrstog rivala, koji je nedavno pobedio Makabi u Tel Avivu i koji je zaista pokazao da je u stanju da se bori sa njom. Zvezda je na početku utakmice povela 11:0 (trojka Lazića, zakucavanje Dangubića), ali je Cedevita bila spremna za borbu.

Do poluvremena je zonskom odbranom 2-3 i velikom borbenošću preuzela vođstvo. Nošena dobrom igrom Frana Pilepića (21 p, 5/8 za tri, 5 sk), preuzela je vođstvo i u 18. minutu stekla šest poena prednosti (34:28). Nervozni Beograđani zaradili su već do tog momenta tri tehničke greške (dve zbog prigovora - Radonjić, Marjanović, jedna zbog "simuliranja" - Kalinić).

Do odlaska na odmor Zvezda je zadržala priključak, a već uobičajeno dobrom igrom u trećoj deonici preuzela vođstvo. Jaka Blažič je i počeo i završio tu deonicu trojkama, između kojih se razigrao, uneo živost u tim i u međuvremenu upisao još sedam poena.


Uz njegovu energiju, idealno je delovala i saradnja Vilijams - Cirbes, kojom je Nemcu omogućeno nekoliko lakih zakucavanja.

Cedevita se u završnom kvartalu još jednom prenula, serijom 13:2 prišla na poen zaostatka (73:74) u 35. minutu, a na isteku 39. minuta i preuzela vođstvo, poenima Ante Delaša za 87:85.

Cirbes je zatim izbacio iz igre Pilepića iznudivši njegov peti faul, ali je i pogodio samo prvo od dva slobodna bacanja. Na sreću crveno-belih, Delašev šut u narednom napadu bio je neprecizan, a lopta je završila u rukama Blažiča, koji je u opisanoj završnici još dva puta ubacio kroz obruč domaćih.

U narednom kolu ABA lige, za nedelju dana, Zvezda će u hali "Pionir" dočekati "večitog rivala" - ekipu Partizana. Cedevita će istog dana gostovati Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici.

CEDEVITA: Zubčić 8, Ramljak 5, Pilepić 21 (5/8 za tri), Babić, Delaš 12, Žganec, Bilan 13 (6 sk, 4 as), Delaš 10 (7 sk), Gordić 5, Ukić 8, Arapović 5.

ZVEZDA: Vilijams 11 (1/5 za tri, 12 as), Rebić, Čvorović, Dangubić 4, Mitrović 12 (10 sk), Lazić 6 (2/4 za tri), Blažič 20 (4/5 za tri), Kalinić 7 (5 sk), Marjanović 4 (5 sk), Tejić 6, Dženkins 5, Cirbes 13.

Rezultati 9. kola ABA lige:

Cedevita - Crvena zvezda Telekom 87:88

U nedelju

Partizan - Cibona 73:64

U subotu

Budućnost - Olimpija 76:61
Metalac - Levski 81:54
Igokea - MZT Skoplje 61:76
Krka - Mega Leks 72:80
Solnok - Zadar 82:81

TABELA: Crvena zvezda Telekom 9-0, Budućnost 8-1, Cedevita 6-3, Krka 5-4, Olimpija 5-4, Partizan 5-4, Mega Leks 5-4, Solnok 5-4, Metalac 4-5, Cibona 3-6, MZT Skoplje 3-6, Igokea 2-7, Zadar 2-7, Levski 1-8

PAROVI 10. kola: Zadar-Krka, Olimpija - MZT Skoplje, Budućnost - Solnok, Igokea - Levski, Cibona - Metalac, Mega Leks - Cedevita, Crvena zvezda Telekom - Partizan

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

PredragBBRS

To Zvezdo najsjajnija nek se vidi ko je najači :D

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC