• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne zna se koliko je star, ali je izbacio Galatu!

Autor mondo.rs

Šansel Mbemba postigao je dva gola za pobedu Anderlehta nad Turcima u Briselu. Liverpul gubio, poveo i dokazao da nije ni nalik prošlogodišnjem timu...

Šansel Mbemba bio je u tri različita takmičenja, za tri različita kluba, prijavljen na tri različita godišta, ali koliko god godina da ima, a piše da ima 20, pripada mu epitet junaka večeri u Belgiji, jer je u "do or die" utakmici za Ligu Evrope postigao dva gola i izbacio Galatasaraj iz evro-kupova.

Anderleht - Galatasaraj 2:0 (1:0) golovima štopera iz Demokratske Republike Kongo (44. i 868. minut), a da u isto vreme Borusija iz Dortmunda, u Grupi D, nije doživela prvi poraz ove sezone u Ligi šampiona, tim našeg Aleksandra Mitrovića imao bi šanse i za plasman među 16 najboljih u Ligi šampiona, pred 6. kolo.

Ovako, Belgijancima ostaje uteha u slatkoj pobedi nad Turcima i nastavku takmičenja narednog proleća u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi, a podsećamo da od ove sezone pobednik Lige Evrope stiče pravo učešća u eliti naredne sezone.

Jedan poznati engleski novinar, pre utakmice u "Ludoj šumi", konstatovao da je Liverpul ima najveće šanse da se plasira u Ligu šampiona naredne sezone kroz - Ligu Evrope.

Da osvoji Ligu šampiona, nerealno je, a da to uradi kroz Premijer ligu, skoro da je jednako izgledno...

Na kraju, iako su se "redsi" u Bugarskoj borili do poslednjeg minuta za pobedu, utakmica 5. kola završena je rezultatom koji Liverpulu "otvara vrata" Lige Evrope: Liverpul - Ludogorec - 2:2 (1:1).

Iako je tim Brendana Rodžersa do 88. minuta vodio u "Ludoj šumi", remi nije napravio veliku razliku, jer bi u oba slučaja plasman dalje donosio samo trijumf u 6. kolu na "Enfildu", kada gost bude Bazel.

Rodžers je "odlepio" kada je Georgi Terzijev poravnao rezultat posle kornera u finišu utakmice, ali će morati kako zna i ume da nadigra solidan i neugodan švajcarski tim 10. decembra na svom stadionu, ako želi u šesnaestinu finala Lige šampiona...

Ako ne, onda je Liverpul skoro pa završio posao, jer nije Realno da Bugari pobede na "Santijago Bernabeu". U prvoj utakmici, u Liverpulu, Ludogorec je pao sa bele tačke u 95. minutu (2:1), tako da bi lošije prošao ako završi sa isto bodova kao engleski velikan.

Marselinjo je šutirao u 2. minutu, Simon Minjole se obrukao, jer mu je lopta ispala iz naručja, a Dani Abalo poslao navijače Ludogoreca u delirijum, ali je Liverpul brzo uspeo da izjednači posle katastrofalne greške Rumuna Kozmina Motija u 7. minutu. Riki Lambert je samo ubacio loptu glavom u mrežu...

I onda, posle 15 centaršuteva i šest kornera za Ludogorec u pola sata igre, Englezi su počeli da se konsoliduju i iz jedne munjevite kontre u 37. minutu, koju je "povukao" i sjajnim pasom u šansu pretvorio Rahim Sterling, Džordan Henderson je pretvorio u 1:2.

Isti igrač žestoko se obrukao u nastavku utakmice, kada je sa pet metara, ispred nebranjene mreže, poslao loptu nebom pod oblake i promašio laganih 1:3.

Da će za dve nedelje utakmica Liverpul - Bazel biti krajnje neizvesna, nagovešteno je ove večeri u Švajcarskoj gde je Real jedva došao do pobede koja ga je promovisala u pobednika grupe - 0:1.

Međutim, nije moralo da bude tako, iako je šampion Evrope igrao u najjačem sastavu.

Kristijano Ronaldo postigao je 12. uzastopni gol na gostovanjima u Ligi šampiona u 35. minutu, međutim ekipu Karla Anćelotija nekoliko puta iz problema "vadio" je rezervni golman Kejlor Navas u drugom poluvremenu, pre nego što je u 70. minutu Garet Bejl pogodio prečku i propustio priliku da se golom vrati u akciju posle neugodne povrede.

Očekivana, ali teško izvojevana pobeda Reala u Švajcarskoj, što je ujedno 14. uzastopna ekipe u Primeri, Ligi šampiona i Kupu kralja od onog teško objašnjivog poraza u San Sebastijanu, protiv Real Sosijedada (0:2, pa 4:2). Bio je to još 13. septembar...

Juventusu je nekako laknulo posle ove večeri, međutim Torinezi još nisu izbegli drugu uzastopnu eliminaciju u grupnoj fazi Lige šampiona.

Uprkos tome što je Atletiko Madrid, uz het-trik Marija Mandžukića, pregazio Olimpijakos na "Visente Kalderonu" (4:0), a Juventus došao do pobede u Švedskoj nad Malmeom (0:2), šampion Italije mora da ne izgubi u 6. kolu od šampiona Španije na svom stadionu kako bi bio sigurno drugi u grupi.

Olimpijakos, pored očajno odigrane utakmice protiv Atletika, i dalje ima kakve-takve šanse. Trijumf u Pireju nad Malmeom i poraz Juventusa od Atletika značili bi prolaz dalje za crveno-bele.

Ipak, realno je da će šampion Grčke u Ligu Evrope...

Njegovi brojni navijači na "Kalderonu" nisu zaboravili tragično preminulog brata Marka Ivkovića, kojem su posvetili veliki transparent...

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena odigrali su sjajan meč protiv Monaka na "Baj Areni", bili daleko bolji takmac, pogodili prečku u prvom poluvremenu i propustili još par šansi, a onda tako zakomplikovali sebi i drugima život u Grupi C, da je samo jedna stvar poznata pred 10. decembar - Benfika je eliminisana.

Leverkuzen - Monako 0:1 (0:0), golom Okamposa u 72. minutu, što znači da Lever ima devet, Monako osam, a Zenit, koji je ranije pobedio Benfiku kod kuće rezultatom 1:0, ima sedam bodova pred poslednju rundu.

Zenit ide u Monte Karlo, Lever u Lisabon - sve je moguće!

REZULTATI 5. KOLA:

Grupa A:

Malme - Juventus 0:2 (0:0)
/Ljorente 49, Tevez 88/

Atletiko Madrid - Olimpijakos 4:0 (2:0)
/Garsija 7, Mandžukić 38, Mandžukić 61, 64/

Tabela: Atletiko 12, Juventus 9, Olimpijakos 6, Malme 3.

Parovi 6. kola (10. decembar): Juventus - Atletiko, Olimpijakos - Malme.

Grupa B:

Bazel - Real Madrid 0:1 (0:1)
/Ronaldo 35/

Ludogorec - Liverpul 2:2 (1:2)
/Abalo 2, Terzijev 88 - Lambert 9, Henderson 37/

Tabela: Real 15, Bazel 6, Liverpul 4, Ludogorec 4.

Parovi 6. kola (10. decembar): Liverpul - Bazel, Real - Ludogorec.

Grupa C:

Zenit - Benfika 1:0 (0:0)
/Dani 79/

Bajer Leverkuzen - Monako 0:1 (0:0)
/Okampos 72/

Tabela: Leverkuzen 9, Monako 8, Zenit 7, Benfika 4.

Parovi 6. kola (10. decembar): Monako - Zenit, Benfika - Leverkuzen.

Grupa D:

Arsenal - Borusija Dortmund 2:0 (1:0)
/Sanogo 2, Sančez 57/

Anderleht - Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Mbemba 44, 86/

Tabela: Dortmund 12, Arsenal 10, Anderleht 5, Galatasaraj 1.

Parovi 6. kola (10. decembar): Borusija - Anderleht, Galatasaraj - Arsenal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC