• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan gubi u Evropi i kada je dobar

Crno-beli igrali rasterećeno i dobro, ali nisu uspeli da izbegnu poraz. Totenhem je u 5. kolu Lige Evrope pobedio 1:0.

Odlično prvo poluvreme, ne tako dobro drugo... i poraz Partizana!

Crno-beli doživeli su četvrti uzastopni neuspeh u Ligi Evrope. Posle Asterasa, dva puta Bešiktaša, bolji od "parnog valjka" bio je i Totenhem, ekipa koja je na otvaranju Lige Evrope u Humskoj "izvukla" 0:0.

Partizan je na Vajt Hart Lejnu ostavio dobar utisak, možda i najbolji u svih pet dosadašnjih kola. Ovaj podatak naročito se odnosi na prvih 45 minuta, kada su Beograđani, pre svih Danko Lazović i Petar Škuletić, propustili nekoliko odličnih prilika.

Kazna za promašaje stigla je u drugom poluvremenu. Totenhem - Partizan 1:0!

Gol odluke postigao je Benjamin Stamboli u 49. minutu. Francuski internacionalac kombinovalo je sa Soldadom, omogućio je Špancu veliku priliku, koju iskusni napadač nije iskoristio. Pogodio je stativu, ali se lopta odbila pravo do slobodnog Stambulija na "penaltiku". Gol nije bio čuvan...

Trener Marko Nikolić odlučio je da meč u Londonu počne sa svoja dva najbolja napadača, efikasnim tandemom iz Superlige Lazović - Škuletić. Uz raspoloženog Petra Grbića, uvek spremnog kapitena Sašu Ilića da iz nemoguće situacije stvori priliku, ova ideja šefa stručnog štaba Partizana vrlo brzo je počela da daje rezultat.

U otvorenoj borbi, crno-beli su bili opasniji, iako su Englezi više držali loptu u svom posedu. Ni desetominutni prekid utakmice zbog ulaska navijača pred kraj prvog dela nije poremetio goste.



Ali jeste pauza između dva poluvremena.

Totenhem je daleko angažovanije dočekao nastavak meča i već posle nekoliko minuta stvorio priliku koju je iskoristio. Mogli su Lazović, Volkov i Živković da izjednače, međutim, i "pevci" su imali nekoliko idealnih prilika, ali im je bilo veoma teško protiv sjajnog Milana Lukača.

Partizan će priliku za pobedu imati u poslednjem kolu protiv Asterasa u Beogradu. Iz Grupe C proleće u Evropi dočekaće Totenhem i Bešiktaš, koji je u Grčkoj igrao 2:2.

PARTIZAN: Lukač, Volkov, Stanković, Ćirković, Branko Ilić, Ninković (od 62' A. Živković), Grbić, Marković, Saša Ilić (od 74' Marinković), Lazović, Škuletić (od 78' Kojić).

TOTENHEM: Loris, Vertongen, Kirikeš, Nouton, Dejvis, Lenon, Paulinjo, Lamela, Dembele (od 56' Bentaleb), Stambuli, Soldado (od 66' Soldado).

 Pratite uživo tok meča u Londonu na MONDU!



- Neverovatno šta nisu iskoristili igrači Totenhema. Stambuli nije bio sebičan, odigrao je za Lamelu, ali ne baš najbolje i šansa je propala.

- Ne može Partizan da postigne gol. Ne može! Velika prilika za crno-bele. Volkov je tukao glavom, Lori se ispuržio odbranio, ali samo do Živkovića, koji pogađa spoljni deo mreže.

- Nova šansa za Partizan. Andrija Živković je izblokiran, a nije video potpuno samog Sašu Ilića iza leđa.

- Totenhem je bolji u drugom poluvremenu. Kejn je imao šansu.

- Milan Lukač brani odlično! Soldado je imao fantastičnu priliku, ali je golman Partizana bio sjajan!

- Danko Lazović je imao priliku, loše je šutirao...

- Totenhem stiže do vođstva na početku drugog poluvremena. Stambuli je odlično uposlio Soldada, koji pogađa stativu. Lopta se odbila pravo na nogu Francuza... Igrao se 49. minut!

- Počelo je drugo poluvreme, nema izmena.

- Dobar je Partizan, vrlo dobar, bolji od Totenhema!




- Utakmica je posle pet minuta prekida nastavljena.

- Ponovo su navijači uleteli na teren, a sudija Jevgen Aranovski je poslao igrače u svlačionice. Bio je to četvrti upad od početka utakmice. Navijači nisu bili agresivni.



- Stambuli iz daljine po zemlji, Lukač je siguran.

- U 29. minutu nova sjajna prilika za crno-bele. Majstorija Lazovića, lob pas u pravo vreme, spojio je Škuletića sa golom, napadač Partizana bio je "jedan na jedan" sa Lorijem, predriblao je i njega, ali je otišao isuviše u desnu stranu i prilika je propala. Šteta!

- Još jedan navijač je na terenu. Ovaj je belac i nema majicu...

- Polovina prvog poluvremena i ponovo preti Partizan. Nikola Ninković je šutirao iz trka, Hugo Lori je bio na mestu. Otvorena igra u Londonu. Zanimljiva!

- Utakmica je za kratko prekinuta jer je navijač odlučio da se malo prošeta po terenu. Meč je nastavljen posle intervencije redara!

- Lamela u sredinu, a Soldado kasni za korak. Ozbiljna prilika za "pevce" i to posle dve vezane greške igrača Partizana u opasnoj zoni, na oko 30-40 metara od svog gola.

- Lepa šansa za Partizan! Danko Lazović je u prijemu lopte na grudi izbacio Noutona, a onda je gađao rašlje sa ivice kaznenog prostora i nije bio precizan. Fudbaler Totenhema se poslužio rukama i da je Lazović pao verovatno bi bio penal za crno-bele. Napadač beogradskog sastava ostao je na nogama!

- Na Vajt Hart Lejnu je proteklo 15 minuta igre. Nema izrazitih prilika...

- Prvo uzbuđenje u kaznenom prostoru domaće ekipe. Petar Grbić je odlično prošao po desnoj strani, uputio loptu u šesnaesterac, ali je Petar Škuletić zakaznio.

- Totenhem je imao priliku da već posle prvog minuta stigne do prednosti, ali je udarac Lamele završio pored gola Partizana.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

E jadno ti je ovo dobro da ne moze jadnije. Pet utakmica 1 bod 1 gol blamaza

Gz

Sto je prekid ?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC