• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković u Zvezdi do 2017. godine!

Autor mondo.rs

Aleksandar Luković potpisao je u petak ugovor sa Crvenom zvezdom na dve i po godine, tako da će karijeru završiti u klubu u kom je i ponikao.

 Luković u Zvezdi do 2017. godine! Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Konačno.

Posle bezmalo šest prelaznih rokova u kojima je Crvena zvezda pokušavala da vrati Aleksandra Lukovića u svoje redove, to se i dogodilo.

OD ZVEZDE DO ZVEZDE

Luković je pre dolaska u Zvezdu 2002. godine bio član Sloge iz Kraljeva. U klubu iz Ljutice Bogdana nastupao je do 2006, uz jednogodišnju pozajmicu Jedinstvu iz Uba, zabeležio je 84 nastupa i postigao tri gola. Sa crveno-belima je osvojio titulu šampiona Srbije i dva trofeja Kupa. Iz Zvezde se kao pozamljen igrač preselio u Askoli, a onda je od 2007. do 2010. igrao za Udineze, a potom je bio član Zenita iz Sankt Peterburga. Luković je igrao i za reprezentaciju Srbije do 2012. Nacionalni dres nosio je 28 puta.

Ovog petka ujutru, bivši reprezentativac naše zemlje potpisao je ugovor sa šampionom Srbije na dve i po godine, posle čega je postalo izvesno da će 2017. godine završiti karijeru na mestu na kom je i ušao u svet fudbala.

Lukoviću je u junu bio istekao unosan ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga, međutim do saradnje sa crveno-belima nije došlo prošlog leta, već sada, na kraju jesenjeg dela sezone. U međuvremenu, poput još jednog bivšeg zvezdaša Dušana Anđelkovića, Luković je tri meseca proveo na treninzima kod Nenada Lalatovića, a ovog puta je definitivno prelomio.

Da li će njegovim stopama krenuti i Anđelković? Moguće je, ali ne i potpuno izvesno...

Izvesnije je da će Crvena zvezda angažovati iskusnog centarfora Miljana Mrdakovića, koji će se tako vratiti u srpski fudbal i pokušati da popravi hroničnu neefikasnost šampiona Srbije, koji je šest bodova zaostatka za Partizanom zaradio pre svega lošom realizacijom u napadu.

Sa Lukovićem i Mrdakovićem, a moguće i Anđelkovićem, jasno je da se šampion Srbije ove zime nije predao i pustio sezonu niz vodu, jer je postojala opcija da se, na "minus 6", Crvena zvezda skoncentriše na razvoj svojih igrača i na proleće pokuša da odbrani drugo mesto, a potom napadne Ligu Evrope.

Ovako, izvesno je da ćemo do kraja sezone gledati borbu između "večitih".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC