• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psovke, uvrede... Nije lako biti Kobijev saigrač

Autor mondo.rs

Najbolji igrač Lejkersa prvi put je ovog meseca trenirao sa ostatkom ekipe. Salom su odjekivale ružne reči, kojima je provocirao i motivisao ostatak ekipe.

"Oni bi trebalo da me čine boljim", dobacio je Kobi Brajant generalnom menadžeru tima iz El-Eja - Miču Kupčaku - u četvrtak ujutro, posle igre "pet na pet" sa ostatkom ekipe.

Petostruki šampion NBA lige, oporavljen od kidanja Ahilove tetive, zbog nedavne povrede i svojih godina (36) ove jeseni uglavnom samo igra utakmice, štedeći snagu dok ostatak ekipe trenira. Međutim, pred utakmicu protiv San Antonija pridružio se saigračima i nije mu se svidelo ono što je video.

Samo psovku "motherf****r" nećemo doslovno prevoditi na srpski.

"Bože, da li se ovo sranje događa na ovim treninzima? Sada vidim zašto smo izgubili 20 jeb**ih utakmica. Mekani smo kao Šarmin (vrsta toalet papira). Mekani smo kao sranje", vikao je Kobi.

I tokom igre je bio jako oštar. Pre svega prema Džeremiju Linu, kome je u lice vikao:

"Šutni! Šutni!". Lin ga je poslušao, šutirao i promašio. "Nagovorio sam ovu guzicu da napravi to sranje. Nagovorio sam ga direktno da napravi to sranje", viknuo je Kobi.

Napet trening završen je pobedom startera i gore citiranom Brajantovom porukom dobačenom Kupčaku dok je napuštao teren. Istovremeno, Nik Jang je okupio nekoliko saigrača (Lin, Džordan Klarkson) na sredini dvorane i rekao im da moraju da se suprotstave Kobiju.

Ni "Svegi Pi" nije bio pošteđen uvreda i provokacija, ali je on Brajantu jedini odgovarao. Rekao mu je: "Niko na svetu ne može da me čuva 'jedan na jedan', niko. Ako ne možeš da me čuvaš, ne možeš ni da me fauliraš". Vođa ekipe rekao mu je na to: "Ideš baš u pravcu u kojem hoću da ideš".

...
Izvor: YouTube

Posle treninga, Kobi je pričao sa novinarima o provociranju saigrača pred kamerama.

"Nije mi bio plan da ih tako motivišem, samo sam bio ono što jesam. Ne znam da li im to pomaže, ali očigledno podiže intenzitet treninga. Bio je to težak trening za njih".

Upitan je i šta je odgovorio Jangu na konstataciju da "niko na svetu ne može da ga čuva".

"Hvala Bogu da nisam sa ovog sveta", rekao je Kobi uz osmeh.

U svojoj 19. NBA sezoni, Brajant žali što nema češće priliku da radi sa ostatkom tima.

"U ovoj fazi karijere, teško mi je da budem uvek na terenu. Telo mi, jednostavno, nije spremno za to. Ne može to da postigne. Zato, moram da odaberem neke ciljeve. Nadam se da će momci moći da održe ovakvu energiju i na sledećim treninzima. Uvek sam za to da, kada mogu, dođem na trening i radim što i danas. Baš sam se zabavio... Zapravo, uvek sam više uživao na treninzima nego na utakmicama".

I trener Lejkersa Bajron Skot bio je zadovoljan.

"Kada god (broj) 24 trenira sa nama, znamo da će to biti intenzivan trening. On izvlači najbolje iz ekipe. Ovo je dobar način da krenemo na put".

Govorio je i o psovkama i "thrash-talku".

"Ne mislim da ga je bilo šta iritiralo. Jednostavno, mislim da je uradio sjajan posao time što je 'zapalio' ostatak ekipe. Uvek je 'zapaljen' na treninzima i to je sjajno u vezi s njim. Ogroman je takmičar i kada dođe u trening centar, žestina na treningu dostigne ogromne visine. On izaziva igrače i to je ono što bi trebalo da radi. Danas su rezerve reagovale na to tako što su im isprašene guzice. Hteli su posle da igraju još jednom, ali imaćemo još tri utakmice u četiri večeri i moraće da sačekaju revanš".

I Jang je izašao iz svlačionice nasmejan.

"Ne možete da se sklonite pred izazovom, provokacijom, bez obzira na to ko je u pitanju. Kobi i ja uvek razmenjujemo takve reči i uvek ulazimo u takav dijalog. Kada tako razgovara sa drugim igračima, neki od njih se samo sklone. Rekao sam im da u ovoj ligi morate da imate mu*a. Nije važno ko je sa druge strane. Moraš da igraš svoju igru. Nemoj da gubiš samopouzdanje. Odgovori mu", rekao je on.

Kobi je pri odlasku kući dobacio:

"Kada sam bio mlađi ovako sam trenirao svakog dana".

Lejkersi će do kraja nedelje odigrati još dve utakmice - u petak protiv San Antonija i u nedelju protiv Minesote. Ako zbirno postigne 32 poena u te dve utakmice, već ove sedmice prestići će Majkla Džordana na trećem mestu večne liste najboljih strelaca NBA lige.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC