• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mehmed Baždarević novi selektor BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Mehmed Baždarević novi je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je na sjednici Izvršnog Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Mehmed Baždarević novi je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Trening kampu u Zenici, saznaje Anadolu Agency (AA).

Nakon troiposatne rasprave 15 članova IO izabralo je Baždarevića za selektora. Popularno zvani Meša u finalnom glasanju pobijedio je Milovana Rajevca, srbijanskog stručnjaka, nekadašnjeg selektora Gane.

"Svi su iščekivali i svi kandidati priželjkuju da baš oni budu odabrani. Naravno da sam jako sretan i ponosan što sam novi selektor bh. reprezentacije”, kazao je Baždarević za SportSport.ba i dodao da vjeruje da Zmajevi mogu do evropskog prvenstva u Francuskoj.

“Ništa neću reći, a da već nije rečeno. Situacija je jako teška i mislim da su svi toga svjesni. Moramo napraviti dobru atmosferu u i oko reprezentacije kako bismo joj vratili pobjednički mentalitet. Moraju se uklopiti sve komponente i ko zna… U ovoj igri je sve moguće. Mora se puno raditi uz puno odricanja”, rekao je novi selektor Zmajeva.

Baždarević je igračku karijeru proveo u Željezničaru (1978-1987) i Sošou (1987-1996), a završio je u švajcarskom Etoal Karužu 1998. Trener je od 2003, a najduže je sjedio na klupi francuskog Grenobla, od 2007. do 2010. godine.

Reprezentacija BiH je u četiri kvalifikacione utakmice za odlazak u Francusku ostvarila dva remija i doživjela dva poraza. Stanje na tabeli Grupe B trenutno izgleda ovako:

Izrael (-1) 9, Vels 8, Kipar 6, Belgija (-1) 5, BiH 2, Andora 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC