• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Želim da BiH igra u Banjaluci

Autor mondo.ba

Novi selektor BiH Mehmed Baždarević pridružio se zagovornicima ideje na “zmajevi” treba da igraju mečeve u Banjaluci.

“Ne vidim razlog da reprezentacija u budućnosti ne igra mečeve u Banjaluci, Mostaru ili nekom trećem gradu i bila bi mi čast da postanem prvi selektor koji je vodio reprezentaciju izvan Zenice i Sarajeva”, rekao je Baždarević u intervjuu za Glas Srpske.

“Naravno, ovo nije pitanje o kojem odlučujem ja nego ljudi iz Saveza, sa kojima se još nisam ni vidio jer sam još u Francuskoj, ali je to moj stav. Želim da od ‘zmajeva’ napravim selekciju koju će cijeniti i poštovati širom zemlje, a ukoliko je moguće i voljeti", naglasio je Baždarević.

Baždarević je srećan zbog izbora za selektora, ali svjestan je i odgovornosti.

“Neću da budem folirant i kažem da sam presrećan što sam postao selektor. Zbog toga želim da uživam u trenutku, da se opustim sa porodicom i prijateljima prije nego što zasučem rukave i prihvatim se teškog i odgovornog posla. Ima vremena do prve sljedeće utakmice, koja je na programu 28. marta protiv Andore, a moja želja je da već tada na teren istrči neka nova reprezentacija i da igra onako kako je igrala u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo”.



Popularni Meša planira da se odmah baci na posao, a kaže da se neće odreći fudbalera iz domaće Premijer lige.

“Poslije razgovora sa ljudima u Savezu obići ću sve sadašnje reprezentativce, razgovarati s njima, kao i sa trenerima svih klubova iz BiH. Bitno je da svi sarađujemo i da reprezentativci što prije zaigraju sa prepoznatljivim žarom, što nije bilo karakteristično na početku kvalifikacija. Neću da budem revolucionar, ali mislim da reprezentacija treba da ide ka tome da je čini više fudbalera iz BiH. Naravno, ukoliko procijenim da ti fudbaleri imaju dovoljan kvalitet. Jedno je sigurno, kod mene neće igrati ovaj ili onaj zbog nekih zasluga, igraće samo najspremniji i najbolji u datom trenutku, bez obzira na godine, nacionalnost i slično”.

Iako je BiH osvojila dva boda iz četiri meča na početku kvalifikacija za EURO 2016 Baždarević ne gubi nadu da će se “zmajevi” naći u Francuskoj.

“Nije sjajna situacija, ali nije ni bezizlazna. Dvije eventualne pobjede protiv Andore i Izraela značile bi mnogo, ne samo zbog šest bodova, nego i zbog atmosfere, samopouzdanja. Imamo vremena da sve analiziramo i okrenemo novi list. Svaki sljedeći meč je najvažniji, tako da već od sada treba da se pripremamo za utakmicu protiv Andore. Uz malo sreće, atmosferu, dobru formu igrača i želju da nas zaobiđu povrede, vjerujem da Francuska nije baš toliko daleko”, poručio je Baždarević.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Бентахир БЛ

И ја бих волио да у нашем граду игра Српска репрезентација, али ни од тога нема ништа. Драги Мехмеде, играјте тамо гдје сте пожељни а не тамо гдје се скупљају политички поени или прави већи раздор међу становницима БиХ.

alexandar

A ja bas nesto ne bih volio,a inace se nadam da ce za nekoliko godina Srbija igrati svoje utakmice u BL!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC