• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Kako sam motivisao igrače...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Selektor "zmajeva" Dragan Marković nije zadovoljan igrom protiv Irana u prvom poluvremenu, ali ističe da je najvažnija pobjeda. Pročitajte kako je motivisao svoje igrače na poluvremenu, poslije čega su oni napravili potpuni preokret.

 Marković: Kako sam motivisao igrače... Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Rukometna reprezentacija BiH u petak je upisala prvu, istorijsku pobjedu na Svjetskom prvenstvu. "Zmajevi" su teže nego što se očekivalo došli do pobjede 30:25, poslije dva potpuno različita poluvremena.

Onim prvim, koje su Iranci dobili 16:12, naravno niko nije zadovoljan, iako se nije očekivalo ni da "zmajevi" pruže savršenu partiju u svom debitanstskom nastupu na SP.

"Nije se očekivalo da ćemo lako dobiti, ali da je izgledalo teško poslije prvog poluvremena jeste. Važno je da smo pobijedili. Očekivao sam težak susret jer prva je utakmica, prisutna je nervoza, gledajući kako su ostale reprezentacije otvarale prvenstva, uvijek tu ima problema, pa i mi smo imali danas. Loše smo odigrali prvo poluvrijeme, ne mogu biti zadovoljan, ali u drugom poluvremenu posložili smo sve kako treba i srećan sam jer prva lopta, prvi bodovi, prva pobjeda je tu i to je najvažnije", rekao je Marković u izjavi za MONDO.

Poslije prvih 30 minuta nije dobro izgledalo po «zmajeve», a odmor je itekako dobro došao reprezentacije BiH. Po izlasku iz svlačionice naša reprezentacija je zaigrala odlično i serijom 7:0 preokrenula stanje na terenu.

Na pitanje na koji način je uspio da motiviše svoje igrače u vrlo teškim trenucima između dva poluvremena Marković je odgovorio:

"Motivisao sam ih jako nekulturno".

Selekciji BiH sada slijedi duel protiv Austrije (subota, 19.00) koja je danas namučila Hrvatsku i na kraju je poražena rezultatom 32:30.

"Sigurno je da su Austrijanci favoriti, kao i sve ostale reprezentacije što su bile favoriti protiv nas, i Island, i Katar, i Njemačka. Ja im vrlo rado prepuštam tu ulogu. Sutra ćemo vidjeti gdje smo šta smo. Sutra je prva od ova četiri utakmice gdje moramo pobijediti, pa ako Bog da malo sreće i pameti tom pobjedom do drugog kruga. Imamo 11 pobjeda u nizu sa raznima protivnicima. Mi smo u Bjelorusijom vodili pet razlike, a ona sa Španijom večeras igra u egalu. Imamo mi i drugo lice, da odigramo kvalitetno, mogli smo i danas, ali ako odigramo nedisciplinovano kao danas mogu se kola okrenuti na drugu stranuako da moramo svaku utkamicu da odigramo maksimalno", rekao je Marković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC