• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković izabran za Mešinog pomoćnika

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Trener Kozare iz Gradiške Igor Janković izabran je u stručni štab selektora reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića.

Izvršni odbor FSBIH na današnjoj sjednici odlučio je da ukaže povjerenje mladom stručnjaku, a konkurencija mu je bio trener banjalučkog Borca Vinko Marinović.

On je odlukom IO raspoređen u stručni štab olimpijsko-mediteranske reprezentacije BIH.

Janković se tako pridružio Stefanu Žilijau z Francuske i Draganu Periću, treneru koji je dugo radio u mostarskom Zrinjskom, koji su ranije imenovani u Baždarevićev stručni štab.

"Puno mi znači izbor u stručni štab reprezentacije BiH. Hvala članovima Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH koji su prepoznali moj rad i trud u proteklih sedam, osam godina. Sve mi se vratilo i daću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje i na najbolji način asistiram selektoru Mehmedu Baždareviću, kako bismo izborili plasman na EURO 2016", rekao je Janković za agenciju Anadolija.

Mladi trener posjeduje UEFA profi licencu, a jedno vrijeme stažirao je u italijanskom Laziju. Sa Kozarom bio je pionirski i kadetski prvak BiH, a od prije dvije godine je šef stručnog štaba seniorske ekipe iz Bosanske Gradiške. Vjerovatno, Janković je od danas jedini ili jedan od rijetkih trenera u nekom od seniorskih nacionalnih timova sa titulom „drugoligaškog trenera“, u bh. slučaju trenera iz Prve lige Republike Srpske.  

"Sve mi to daje još jednu odgovornost da dam maksimum. Dokaz sam da čovjek iz malog kluba i grada, ako vjeruje u sebe i radi predano, može stići do vrhunskog nivoa", istakao je Janković.

Posebna čast mu je, tvrdi, što će raditi sa selektorom Mehmedom Baždarevićem, kojem se divio kao dijete.

"O selektoru Baždareviću mislim sve najljepše. Kao dijete gledao sam ga putem TV-a dok je igrao i za bivšu SFRJ. Biće velika čast asistirati dobrom treneru kakav je Baždarević sa kojim se nadam da će naša reprezentacija napraviti iskorak i plasirati se na šampionat Evrope u Francusku 2016. godine", zaključio je Janković.

Danas je trebalo da bude donesena i odluka o izboru trenera golmana u stručnom štabu reprezentacije BiH, ali je ona prolongirana, tako da nije kompletiran tim koji će raditi sa selektorom Mehmedom Baždarevićem.

U igri za ovu funkciju ostali su Enver Lugušić, Edin Prljača i Eldin Jelašković.   

Na današnjoj sjednici IO FSBiH trebao bi donijeti odluku i o zahtjevu Čelika da se dozvoli Darku Nestoroviću, selektoru U-21 reprezentacije, da preuzme ovaj klub. Nestorović je već postigao dogovor sa čelnicima zeničkog kluba, ali je Odbor za hitna pitanja FSBiH nedavno odbacio njegov zahtjev sa obrazloženjem da “selektor U-21 mora biti maksimalno posvećen radu u reprezentaciji i da ne može pored toga raditi u nekom klubu”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC