• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirza izdrži

Autor mondo.ba

Stiže podrška sa svih strana kapitenu Bh reprezentacije Mirzi Teletoviću.

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović zbog bolesti je završio sezonu. Mirzi je otkrivena embolija oba plućna krila. Cjelokupnu košarkašku javnost iznenadila je ova vijest i podrška stiže sa svih strana uglavnom putem društvenih mreža.

''Mirza, mi te volimo! Naša srca u ovim trenucima kucaju s tobom. Želimo ti brzo ozdravljenje i povratak košarci. Svi za jednog jedan za sve'', poručio je centar ruskog Jeniseja Elmedin Kikanović.

Mladi centar Barselone Emir Sulejmanović je poželio brz oporavak kapitenu.

''Mirza Teletović je inspiracija svim mladim igračima naše domovine. Svi smo ubijeđeni da će se Mirza vratiti još jači, bolji i snažniji. Uz tebe smo kapitenu'', rekao je Sulejmanović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović je uputio riječi podrške kapitenu.

''Na naše reprezentativce gledamo ne kao na igrače nego kao na članove porodice. U ovom momentu ne zanimaju me ni rezultati ni medalje nego da Mirza ozdravi. On je dobar momak, naš kapiten, treba biti optimističan. Sada je na medicini da kaže šta i kako, ljekari će odlučiti šta je najbolje raditi'', rekao je Mahmutović.

I centar Denvera Jusuf Nurkić bio je zatečen viješću, kao i Mirzin saigrač Mejson Plamli.

"Vijest koja me je ostavila bez teksta je zdravstveno stanje Mirze Teletovića. Mirza, ti si jak momak i siguran sam da ćeš iz ovoga izaći još jači. Svi smo uz tebe i od srca ti želim što brži oporavak i povratak na parket, na mjesto gdje te svi zajedno uživamo gledati" napisao je Nurkić.

“Šokiran sam. Mirzu zaista svi jako vole i jako je bitan dio naše ekipe. Moje misli su uz njega i njegovu porodicu", rekao je Teletovićev saigrač Mejson Plamli.

Zanimljivo je da je zbog iste bolesti 2013. godine pauzirao I Brazilac Anderson Varežao i vratio se bez problema košarci. Nadamo se odnosnosno uvjereni smo da će I Mirza naredne sezone ponovo biti na parketima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC