• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klubovi Savezu duguju više od 300.000 KM!

Autor mondo.ba

U hotelu "Park" u Vogošći, čelnici Fudbalskog saveza BiH uoči nastavka sezone u Premijer ligi BiH, obavili su razgovore sa čelnicima klubova bh. elite, na kojima je precizirano da klubovi do 28. februara moraju da isplate 308.000 KM.

Klubovi Premijer lige BiH moraće Fudbalskom savezu BiH (FS BiH) do početka proljećnog dijela sezone 28. februara da isplate ukupno 308.000 konvertibilnih maraka na ime dugovanja, zaključeno je na sastanku čelnika FS BiH i klubova bh. elite, koji je juče održan u hotelu "Park" u Vogošći.

Prethodnih godina često se dešavalo da klubovi bukvalno u posljednji čas, prije početka utakmica, izmiruju dugovanja i upravo je ovaj problem natjerao čelnike Saveza da promijene politiku i narede klubovima da se dugovi izmire prije početka drugog dijela prvenstva.

"Prezentovali smo klubovima stanje dugovanja i ono što je važno je da su ih klubovi potvrdili. Obaveze bi trebalo podmiriti do 28. februara, kako ne bismo ponovo dolazili u nezgodnu situaciju. Imajući u vidu i ranija iskustva i tešku finansijsku situaciju u klubovima, o tome se do kraja mjeseca treba izjasniti i Izvršni odbor FS BiH", prenio je "Dnevni avaz" izjavu generalnog sekretara Saveza Jasmina Bakovića.

45 PRENOSA UŽIVO

Utakmice Premijer lige BiH i na proljeće će prenositi BHT, Moja TV i Arena Sport. Ukupno će tokom 15 kola gledaoci direktno moći vidjeti čak 45 utakmica, odnosno tri meča svakog vikenda.

Za klubove je dobra stvar što neće morati plaćati kotizaciju za učešće i troškove takmičenja od 12.000 KM, što znači da će 16 bh. premijerligaša uštedjeti 192.000 KM.

Takođe, FS BiH obezbijedio je po 50 "brazuka" lopti za sve klubove u vrijednosti blizu 10.000 KM, a oslobođeni su i plaćanja službenih lica na utakmicama.

Osim dugovanja, na sastanku čelnika Saveza i klubova bilo je riječi i o skraćenju lige. Većina se slaže da sadašnji sistem sa 16 klubova u elitnom rangu bh. fudbala nije dobar i da se mora mijenjati.

Stoga će IO FS BiH odlučiti da li će liga biti skraćena na 14 ili 12 klubova, što će morati da potvrde i delegati Skupštine na sjednici koja bi trebalo da bude održana u aprilu ili maju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC