• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro: Neće biti lako s Borcem

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

"Nikada nisam dobio utakmicu kada smo prije susreta rekli da će biti lagano", rekao je trener Sarajeva Meho Kodro pred prvi četvrtfinalni dvoboj sa Borcem u Kupu Bosne i Hercegovine.

 Kodro: Neće biti lako s Borcem Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva će u srijedu u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine dočekati fudbalere banjalučkog Borca

U timu s Koševa su optimisti uoči ovog susreta, ali istovremeno upozoravaju na oprez.

"Imamo vrlo širok fond kvalitetnih igrača i svi igrači su zdravi. Očekujemo s nestrpljenjem ovu utakmicu s Borcem", rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Meho Kodro i dodao da nema dilema što se tiče sastava koji će istrčati u utakmici s crveno-plavima, ali da će sigurno biti promjena u odnosu na meč u Gradačcu.

Kodro kaže kako bi volio pobjedu, ali i da ne prime pogodak. Kormilar Sarajeva takođe naglašava da, bez obzira na razlike u kvalitetu sastava, neće biti lako protiv banjalučke ekipe.

"Nikada nisam dobio utakmicu kada smo prije susreta rekli da će biti lagano. Imamo dosta dobrih igrača i to je naše bogatstvo, ali samo sa tim ne možemo dobiti Borca. Moramo pokazati i karakter kao i u utakmici sa Zvijezdom, te dobro organizovati utakmicu. Bez te tri stvari ne možemo računati na pobjedu", dodao je Kodro.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novinarima se na konferenciji za novinare obratio i prvotimac Sarajeva Džemal Berberović.

"Dobro smo radili i pripremili se za ovu utakmicu. Vremenski uslovi nam nisu dozvolili da radimo na pravoj travi, pa smo vježbali na plastičnoj. Nadam se dobrom startu u Kupu i da ćemo napraviti onaj rezultat koji svi priželjkujemo, odnosno da ćemo u Banjaluku ići s dobrom zalihom", izjavio je Berberović.

To što će Sarajevo i Borac u sedam dana igrati tri utakmice, za Berberovića, ne predstavlja problem.

"Imao sam takve situacije ranije. Baš prošle sezone s Ludogorecom. To je sastavni dio fudbala i mislim da ne treba posebnu važnost davati tome. Šef je rekao da je prednost taj veliki broj igrača i ko god izađe nije pretjerana razlika i svi će dati sve od sebe. To niko nije očekivao u prvoj utakmici prvenstva, izašla je onakva ekipa i po onakvom terenu su slavili 3:0", naglasio je fudbaler bordo kluba.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Podsjećamo, fudbaleri Sarajeva su osvajači Kupa BiH za prošlu sezonu, a na putu za odbranu titule Sarajlije su eliminisale ekipe Igmana i Travnika.

Utakmica se igra u srijedu 11. marta od 18 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a revanš je na programu nedjelju dana kasnije na banjalučkom Gradskom stadionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC