• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarez jedini pogađao mrežu Austrije (VIDEO)

Autor mondo.ba

Austrija ima pozitivan međusobni skor sa Bosnom i Hercegovinom nakon dvije odigrane utakmice, a treću priliku da ostvare prvu pobjedu imaće "zmajevi" u utorak na stadionu "Ernst Hapel" u Beču.

 Barbarez jedini pogađao mrežu Austrije (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, izabranici tadašnjeg selektora BiH Miše Smajlovića su na "Koševu" odigrali neriješeno sa Austrijom (1:1), a strijelac jedinog gola za "zmajeve" bio je legendarni kapiten Sergej Barbarez. Gol za bod Austrijanaca postigao je Mihael Baur.

...
Izvor: YouTube

BiH: Piplica, Rizvić (od 69. Hota), Musić, Hujdurović Varešanović, Hibić, Bolić, Šabić, Barbarez, Akrapović, Baljić (od 82. Topić). Selektor: Mišo Smajlović.



U revanšu u Beču, Austrijanci, koje je s klupe predvodio hrvatski stručnjak Oto Barić su dva puta pogodili mrežu tadašnjeg golmana Tomislava Piplice (2:0) i to zahvaljujući dvostrukom strijelcu Andreasu Hercogu.

...
Izvor: YouTube


BiH: Piplica, Rizvić (od 69. Hota), Musić, Hujdurović Varešanović, Hibić, Bolić, Šabić, Barbarez, Akrapović, Baljić (od 82. Topić). Selektor: Mišo Smajlović.


Da li će treća biti sreća za "zmajeve" i hoće li se još neko od reprezentativaca BiH pridružiti Barbarezu u "bušenju" austrijske mreže, saznaćemo u utorak uveče oko 22.30 kada će biti završen prijateljski meč u Beču.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC