• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stjepanović: Želim da nadmašim Čavića

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Srpski plivač Velimir Stjepanović rekao da mu je velika čast kada ga porede sa Miloradom Čavićem, ali da želi da nadmaši njegov uspjeh i osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

 Stjepanović: Želim da nadmašim Čavića Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjaluka je ovog vikenda domaćin plivačkog mitinga „Banjaluka Open 2015“ koji je okupio 401 plivača iz 11 zemalja.

Promoter mitinga koji je podržala i kompanija m:tel, je najbolji srpski plivač Velimir Stpjepanović, koji je ispunio olimpijsku normu, ali će plivati u Banjaluci i pokušati da obori neke rekorde turnira.

„Svi su mi rekli da je sjajan bazen, tako i jeste. Osjećam se dobro, vidjeću i kada se stave staze i kada se sve pripremi, mislim da će biti svarno odličan miting“, rekao je Stjepanović koji je prvi put u gradu na Vrbasu.

„U dobroj sam formi. Bilo je malo teško poslije Meksika, bio sam se malo spustio, ali sada sam se vratio u formu. To će da se pokaže u Banjaluci i mislim da će to da bude brzo s obzirom u kojoj sam fazi treninga“.

Naredno veliko takmičenje je Svjetsko prvenstvo u Kazanju početkom avgusta. O očekivanjima Stjepanović kaže:

„Biću spreman za Kazanj, ali to nije glavni cilj, glavni cilj je Rio. Ako se ništa ne desi u Kazanju neće biti kraj svijeta jer se spremamo za Rio, ako se nešto dobro desi tamo, to je samo bonus“.

Voli da jede i spava

"U slobodno vrijeme bukvalno ne radim ništa. Kad sam u treningu spavam šest sati dnevno, pa kada sam slobodan volim da spavam, da jedem i ništa ne radim", kaže Velja.

Stjepanovića svi vide kao nasljednika Milorada Čavića, najuspješnijeg srpskog plivača.

„Velika čast je da me porede sa Čavićem, on je bio najbolji srpski plivač i imao srebrnu medalju na 100 metara delfin na Olimpijskim igrama, želim da budem još malo bolji, da budem dve stotinke brže i da budem prvi na Olimpijskim igrama. Tako uvijek nastupam, nikada ne idem na drugo, treće mjesto već samo na prvo“.

Iako je rođen i živi u Ujedinjenim Emiratima, Stjepanović je još jednom ponovio da nikada nije razmišljao da pliva za bilo koju drugu zemlju osim Srbije.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

„Kada me pitaju kakvi su uslovi ovdje i tamo, generalno su isti. Bazen u Banjaluci je bolji nego onaj u kojem ja treniram u Dubaiju. Nije da su uslovi bolji, pogotovo po bazenima, ali tamo sam se rodio, tamo mi je trener i tamo treniram, zato sam i ostao tamo. Već devet godina radim s tim trenerom, ali ja plivam za Srbiju, nikada nisam ni htio plivati za neku drugu zemlju i tako će uvijek da bude“, rekao je Stjepanović, a potom se osvrnuo na život tamo i život ovdje.

„Najviše se razlikuje hrana. Kada sam ovdje volim da jedem ćevape i burek, tamo takve stvari ne smijem da jedem. Isti je život, samo ovdje je malo ljepše da se izađe i diše, svjež je vazduh, tamo su visoke temperature i velika vlaga,lijepo je doći ovdje i malo uživati“.

Kada dolazi ovdje trudi se da posjeti i djeda Velimira u Bijeljini.

„Stignem otići do rodbine, ali ne mogu često. Kada završim Kazanj, već moram da se vratim da počnem da treniram 15. avgusta. Imam pet dana da odem u Srbiju i odradim olimpijski pregled. Da odem u RS, u Bijeljinu, da vidim dedu imam kukvalno dva dana, ali moram da se spremam za Rio i da isplivam nešto dobro“, rekao je Stjepanović.

Pokrovitelj plivačkog mitinga „Banjaluka Open 2015“ je kompanija m:tel.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC