• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od prvenstva BiH, Borac m:tel igra SEHA ligu

Autor mondo.ba

Na posljednjoj sjednici Rukometnog saveza BiH odlučeno je da banjalučki Borac m:tel neće igrati u prvom dijelu sezone Premijer lige BiH, iako je bilo najava da bi Banjalučani, uz dobojsku Slogu i Maglaj, mogli igrati i domaće prvenstvo.

 Ništa od prvenstva BiH, Borac m:tel igra SEHA ligu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Propozicije u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine svakodnevno se mijenjaju, ali promjena, kada je banjalučki Borac m:tel, kao šampion BiH, u pitanju, naredne sezone neće biti.

Naime, iako je postojao prijedlog da se u bh. elitu uključe dobojska Sloga, čiji status je bio zamrznut u sezoni 2014/15, te Maglaj i Borac m:tel, čime bi Premijer liga BiH brojala čak 17 klubova, od toga se odustalo.

"Borac m:tel će naredne sezone opet igrati SEHA ligu i u drugom dijelu će se priključiti prvenstvu BiH. Mi imamo rok do 1. avgusta da donesemo odluke u vezi sa sistemom takmičenja, ali činimo sve da to uradimo do kraja mjeseca", naglasio je Zdravko Miličević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, a prenosi "EuroBlic".

Tek kada se utvrdi broj klubova za narednu sezonu, razmatraće se propozicije.

"Imamo informacije da su se Sloga i Maglaj prijavili za takmičenje, ali čekamo njihov zvaničan odgovor kako bismo donijeli sve odluke i propozicije za novu sezonu. Mislim da bi za klubove bilo najgore da počnu ligu i onda odustanu. Nastojaćemo da im olakšamo takmičenje, a do kraja mjeseca održaćemo novu sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluke koje će se primjenjivati za sezonu 2015/16", dodao je Miličević.

Banjalučki crveno-plavi neprikosnoveni su na domaćoj sceni u posljednje tri sezone, u kojima su sva tri puta osvojili duple krune (prvenstvo i Kup BiH).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC