• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaćinović: Imamo karakter za medalju

Reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović ocijenio da su karakter “orlića” i njihova veća želja za pobjedom bila presudni za preokret i veliki trijumf protiv Mađarske u osmini finala SP do 20 godina.

Izabranici Veljka Paunovića ovog jutra uljepšali su dan svim navijačima Srbije.

U meču osmine finala savladali su Mađarsku 2:1 poslije produžetaka, I to poslije velikog preokreta.

Gubili su “orlići” sve do sudijske nadoknade, a onda je Ivan Šaponjić izjednačio na 1:1, da bi u posljednjem minutu drugog produžetka Mađar Atila Talaber postigao autogol u stilu Klausa augentalera i Srbija je prošla u četvrtfinale.

Povezane vIJesti

Mijat Gaćinović, jedan od “orlića” koji su nam jutros na najbolji mogući način poželjeli dobro jutro, istakao je poslije pobjede da je ova generacija srpskih mladića pokazala da ima karakter.

“Bila je jako teška utakmica, ali pokazali smo karakter i zasluženo smo pobijedili. Čestitam i Mađarskoj na dobroj utakmici. Mislim da smo svi mnogo više željeli pobjedu od Mađarske i zbog toga smo i pobijedili”, rekao je Gaćinović u kratkom razgovoru za MONDO.

Gaćinović je ovaj meč morao da počne s klupe, ali je ušao u igru u 78. minutu i dao svoj doprinos pobjedi.

“Bio sam bolestan juče cijeli dan, povraćao sam i zato nisam bio u startnoj postavi. Bilo mi je mnogo teško gledati sa klupe dok nisam ušao, kada sam ušao bilo je mnogo lakše. Stvarno smo zasluženo pobijedili, čestitke svim momcima na borbenosti i na odličnoj igri., potpuno zaslužena pobjeda”, rekao je Gaćinović.

I u najtežim trenucima, srpski selektor Veljko Paunović nije odavao znakove nervoze, naprotiv, bodrio je svoje fudbalere poslije svake izgubljene lopte, promašene prilike…

“Svi se bodrimo međusobno, pogotovo stručni štab, to nam mnogo znači. Dižemo jedni druge i to je najbolji način. Milim da smo i sa igračem manje dobro odigrali, Mađari nisu stvorili nijedno konkretnu šansu”.

Slijedi četvrtfinale, a Srbija će u nedjelju igrati protiv pobjednika meča između Kolumbije i SAD. Gaćinović, međutim, kaže da ekipa vjeruje da može da ostvari veliki uspjeh, ali i da je maksimalno koncentrisana na sljedeći meč.

“Neće biti lako da se oporavimo, utakmica je bila jako naporna, ali svi smo prilično spremni fizički i ne sumnjam da ćemo se dobro spremiti i da ćemo biti u punoj snazi. Atmosfera u ekipi je odlična od samog početka i svakim danom je sve bolja, kako pobjeđujemo i dobro igramo. Naravno da možemo oečikivati medalju, ali prvi cilj nam je četvrtfinale. Prvo treba da prođemo to, pa ćemo vidjeti, ali naravno da imamo najviše ciljeve”, zaključio je Gaćinović na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

dragan

Konačno da imamo selektora koji se razumije u fudbal i traži pas igru,nema bespotrebnog ispucavanja lopta se iznosi kroz pas.Vidjećete u suboto koliko puta Stojković ispuca loptu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC