• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer ponovo prejak za Džumhura

Autor mondo.ba

Damir Džumhur poražen je od Rodžera Federera u prvom kolu Vimbldona. Poslije 67 minuta igre bilo je 6:1, 6:3, 6:3 za Švajcarca.

Žrijeb trećeg gren slema sezone je odmah na startu spojio najboljeg tenisera Bosne i Hercegovine Damira Džumhura i Švajcarca, koji je uz Novaka Đokovića, jedan od glavnih favorita za osvajanje "Ol Ingland" kluba.

Federer juri rekordnu osmu titulu na "nezvaničnom prvenstvu svijeta" za tenisere, a u pohodu na trofej prvi je pao Džumhur.

I ponovo, kao i na Rolan Garosu kada je bilo 3:0 (6:4, 6:3, 6:2), Federer je odnio brzu i laku pobjedu.

Ona je čak bila još ubjedljivija, a bh. teniser ovog puta osvojio je samo sedam gemova:


Damir Džumhur - Rodžer Federer 0:3 (1:6, 3:6, 3:6)

Samo 67 minuta igre bilo je dovoljno Švajcarcu da upiše pobjedu na startu ovogodišnjeg izdanja Vimbldona, a prvi set završen je već poslije 18 minuta - i to rezultato 6:1.

U drugom je naš teniser krenuo bolje, sve do 3:3, a potom je Federer napravio brejk a zatim i dobio naredna dva gema za osvajanje drugog seta dok je treći bio još jedna formalnost.

Iako ga sreća prilikom žrijeba gren slem turnira ne mazi Džumhuru će ovo biti još jedno dragocjeno iskustvo, jer ne dobija mnogo tenisera priliku da igraju protiv po mnogima najboljeg tenisera u istoriji.

PRVI SET

Poslije tri dobijena gema obojice tenisera na svoj servis, Federer je u četvrtom osvojio brejk, koji je potom i potvrdio 4:1.

To je obeshrabrilo prvog reketa Bosne i Hercegovine, pa je švajcarski igrač drugim brejkom praktično prelomio prvi set - 6:1.

DRUGI SET


Već na startu drugog seta, Federer je stvorio dvije brejk prilike, koje je Damir uspio da spase, a potom i da povede 1:0.


I naredna dva gema, Sarajlija je uspio da zadrži svoj servis, ali nije na žalost uspio da osvoji gem na servis protivnika (3:2).

U sedmom gemu, Švajacarc je stekao tri brejk prilike i realizovao je drugu za vođstvo od 3:4.

Sedmostruki osvajač Vimbldona je rutinski potvrdio osvojeni brejk, a onda i bez većih problema opet uzeo servis Damiru za kompletiranje drugog seta - 6:3.

TREĆI SET

Federer igra bez greške i u skladi s tim je započeo i novi set - 1:0 i ukoliko se u nastavku ne dogodi neko čudo, Džumhur će biti "počišćen" s Centralnog terena u Vimbldonu.

Uspio je Damir da odbrani svoj servis, ali je opet Švajcarac osvajanjem gema na svoj servis prebacio pritisak na bh.tenisera (2:1).

A taj pritisak Džumhur nije izdržao. Rodžer Federer je brejkom povisio na 3:1, a potom i dobio svoj servis za 4.1.

Poslije kraćeg predaha Džumhur je smanjio na 4:2, ali Švajcarac je nvoim dobijenim servis-gemom Džumhura stavio u situaciju da servira za ostanak u meču.

Naš teniser uspio je da smanji na 5:3, ali to je bilo samo odlaganje neizbježnog. Federer je opravdao očekivanja i završio posao sa 6:3 u treće setu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaas

Bas me cudi,a trenirao sa Raonicem,hahaha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC