• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vukovi" za MONDO: Bolji smo, možemo dalje!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Olimpika Jadranko Bogičević i Admir Raščić podvukli našem portalu da "vukovi" imaju realne šanse za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Jadranko Bogičević i Admir Raščić vjeruju da Olimpik može proći Spartak Izvor: MONDO/Samir Cacan

U svom premijernom nastupu na evropskoj sceni, Olimpik je odigrao 1:1 s ekipom Spartaka iz Trnave.

Za Jadranka Bogićevića, stuba odbrane sarajevskog kluba, utakmica je bila dosta naporna.

"Osjećam se umorno. Slovaci su zaista odlično fizički pripremljeni. Vidjeli smo da igraju brzo. Mislim da smo dali maksimum, odigrali fer i korektno", rekao je Bogičević.

Prema njegovim riječima, nakon evropske premijere na "Koševu" uvjeren je da Olimpik ima šanse u revanšu koji se igra za sedam dana na stadionu "FC Vion".

"Nadam se da ćemo u revanšu postići gol, pošto utakmica bez golova nas ne vodi nigdje. Možda ćemo malo otvorenije igrati i čekati neku šansu i zašto se ne nadati prolasku dalje", dodao je Bogičević.

"Vukove" je pratilo oko 2.000 navijača, što je znatno više nego u ligaškim utakmicama, kada na stadionu "Otoka" bude nekoliko stotina navijača.

"Lijepo je vidjeti da imamo grupu navijača. Prvi put u istoriji Olimpika da smo osvojili Kup BiH i da imamo neke navijače. Publika se okupila u lijepom broju i lijepo su nas ispratili. Zaista lijep ambijent", naglasio je Bogičević.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Olimpik se pojačao pred evropske utakmice, a neka pojačanja su dobila priliku u ovom susretu sa Slovacima.

"Kao što se moglo vidjeti. Ova utakmica je ogledalo kako su oni odigrali. Dijelim mišljenje da su stvarno dobro odigrali svi momci danas, pa i ta pojačanja pa se nadam da će donijeti neku širinu u igračkom kadru".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Među novim igračima u sastavu najmlađeg sarajevskog premijerligaša bio je i Admir Raščić, povratnik u redove Olimpika.

"Ja mislim da smo mi bili puno bolji. Ušli smo malo opreznije, malo defanzivnije zbog nepoznanice, jer nismo toliko poznavali protivnika. Imali smo više prilika, ja sam pogodio prečku, a (Denijal) Brković stativu. Morao nam je od tri sporne situacije sudija svirati barem jedan jedanaesterac. Tako da mislim da je neriješen rezultat nezaslužan, ali 1:1 nije loš rezultat i nadam se da ćemo se iz Slovačke vratiti s pozitivnim rezultatom, tj. kvalifikovati se dalje", kazao je povratnik u Olimpik.

Prema riječima napadača "vukova", trebaće još malo vremena da se ekipa Mirze Varešanovića uigra.

"Iako nismo dugo zajedno, to je manje od mjesec dana, moram reći da smo fizički dosta dobro odigrali utakmicu, ali kako bude vrijeme prolazilo bićemo još uigraniji", kazao je Raščić i još jednom ponovio da očekuje pozitivan rezultat iz Slovačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC