• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Opet taj Bugui!

Mostarski Zrinjski u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Širaka nadoknadio dva gola prednosti, a onda je Senegalac Bugui pogodio u sudijskoj ndoknadi za prolaz svoje ekipe.

 Liga Evrope - kvalifikacije uživo Zrinjski Širak Izvor: Samir Cacan/MONDO
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Ekipa Vinka Marinovića imala je težak, ali ne i nemoguć zadatak da nadoknadi 0:2 iz prvog meča u Jermeniji.

"Plemići" su bili na putu da upravo to i ostvare, vodili su 2:0 golom Mešanovića u 80. minutu iz jedanaesterca I Filipovića u 85. minutu, ali je Širak u sudijskoj nadoknadi došao do 2:1.

Ponovo je bio koban Bugui, strelac oba gola za Širak u prvoj utakmici.Senegalski napadač izbjegao je ofsajd zamku pomalo opuštene odbrane Zrinjskog i matirao Dujkovića i donio svom timu prolaz dalje u 96. minutu!

Zrinjski je napadao cijelu utakmicu bio mnogo bolji, ali su se i Jermenci dobro držali u odbrani, prijeteći iz kontranapada.

Ofanziva Zrinjskog se poslije nekoliko dobrih prilika konačno isplatila u 80. minutu, kada je publika na stadionu u Mostaru već polako gubila nadu.

Poslije šuta Mešanovića i igranja rukom defanzivca Širaka, opravdano je dosuđen jedanaesterac, a izveo ga je sam Mešanović i pogodio. Uslijedila je ofanziva domaćih fudbalera, a poslije pet minuta sitgao je i drugi pogodak. Filipivć je izveo slobodnjak sa oko 25 metara i poslao loptu u gornje desne rašlje gola za 2:0!

Zrinjski je anulirao prednost i pokušavao da stigne i do trećeg gola, a kada se ušlo u sudijsku nadoknadu sve je slutilo na produžetke. Dodatnih 30 minuta se međutim nije igralo.

Bugui je još jednom dokazao da se njegovi čuvari ne smiju opuštati, pobjegao je odbrani i zabio za 2:1 i prolaz svoje ekipe u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Širak ide dalje sa ukupnim rezultatom 3:2, a sva tri gola dao je Bugui.

MEČ JE BIO PREKINUT U 57. MINUTU POSLIJE SUKOBA DIJELA NAVIJAČA SA OBEZBJEĐENJEM NA STADIONU. Nekoliko navijača uspjelo je da uđe na teren, a gađali su kamenicama obezbjeđenje, pri čemu su pogođena bar dva igrača, po jedan na obje strane,

Poslije nekoliko minuta sudije i delegat odlučili su da se meč nastavi.

Prvi meč “plemići” su odigrali prilično loše i pretrpjeli poraz, a ukoliko žele u drugo kolo kvalifikacija moraju odigrati mnogo bolje.

Trener Širaka odlučio se za dobitni sastav iz Jermenije i na teren je poslao istih 11 igrača.

Na drugoj strani Marinović je napravio, pet izmjena, a u ekipi je nekoliko oporavljenih igrača koji nisu nastupili u prvom meču, poput Zakarića i Mešanovića.

Pobjednik ovog duela u drugom kolu kvalifikacija igraće protiv pobjednika duela između švedskog AIK-a i finskog VPS-a. Prvi meč ove dvije ekipe završen je rezultatom 2:2

ZRINJSKI: Dujković, Blaić, Graovac, Radeljić, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Zakarić, Mešanović, Nikolić.

ŠIRAK: Ermakov, Hovhanisjan G, Stamenković, Hovhanisjan A, Davtjan, Malakjan E. Hakobjan, Malakjan G, Davojan, Diarasuba, Buguhi.

TOK UTAKMICE:

DRUGO POLUVRIJEME

KRAJ.

Zrinjskom sada trebaju dva gola.

GOL za ŠIRAK! Buguhi je iskoristio nepažnju odbrane Zrinjskog i matirao Dujkovića za šok u Mostaru.

U toku je sudijska nadoknada i sve smo bliži produžecima.

U 88. minutu umalo da Buguhi postigne pogodak iz slične situacije. Šutirao je iz slobodnjaka, a Dujković boksuje loptu i otklanja opasnost.

GOOOL! Zrinjski je poveo 2:0 i tako anulirao prednost Jermenaca iz prve utakmice. Do drugog gola "plemići" su stigli sjajnim udarcem Filipovića iz slobodnog udarca!

Gol Filipovića za 2:0
Izvor: YouTube

GOOOOL! Zrinjski vodi 1:0. Siguran realizator jedanaesterca bio je Mešanović.

Zrinjski Širak, gol Mešanovića
Izvor: YouTube

PENAL ZA ZRINJSKI! Mešanović je šutirao u 79. minutu, a lopta je pogodila u ruku jednog igrača Širaka i dosuđen je jedanaesterac.

Jasmin Mešanović iz teške pozicije šutirao je glavom preko gola, poslije centaršuta Blaića.

Filipović je poslije mini driblinga pokušao centrirati iskosa s desne strane ali je to loše izveo.

Dvostruki strelac iz prvog meča Buguhi pokušao je u 67. minutu ali lopta odlazi daleko iznad gola.

PREKID! Nekoliko navijača sukobilo se sa obezbjeđenjem ispred centralne tribine, aobezbjeđenje su gađali kamenicama. Meč je poslije kraćeg prekida ipak nastavljen.

U 47. minutu Mešanović u prilici. Fudbaler Zrinjskog prvo je promašio loptu poslije centaršuta s desne strane, ali ona se ponovo odbila do njega, a potom je njegov šut izblokiran. Sve se to dešavalo na nekih desetak metara od gola Širaka.

Počelo je drugo poluvrijeme, a poslije loše izvedenog kornera Zrinjskog gosti su imali izglednu priliku za kontranapad, ali su to izveli vrlo loše.

PRVO POLUVRIJEME

Kraj prvog poluvremena. Rezultat je i dalje 0:0.

Zrinjski je imao sreće u 44. minutu! Gosti su napravili dobru kontru, a pokušaj Buguhija Dujković krajnjim naporom izbija u korner.

Samo nekoliko trenutaka kasnije novi dobar pokušaj, Todorović je odlično šutirao, nažalost tik pored lijeve stative gola Ermakova.

Blaić je u 42. minutu ubacio u šesnaesterac, Zakarić je u velikoj gužvi šutirao iz okreta, ali lopta odlazi pored gola.

U 40. minutu Todorović je šutirao, ali ponovo lopta ide direktno u Ermakova.

Novi prodor Zrinjskog po lijevoj strani, ovog puta Stojanovića, furbaler Zrinjskog je centrirao, Ermakov vrhovima prstiju odbio kratko loptu, a odbrana Širaka potom je intervenisala ispred Zakarića. I dalje bez golova

Todorović je odlično prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i uputio povratnu loptu za Žeravicu čiji šut je izblokiran, a u nastavku je pokušao i Radulović, ali Ermakov hvata loptu. Igra se 33. minut.

Dobra prilika za Zrinjski odmah na drugoj strani poslije kornera. Najviši u skoku bio je Graovac, ali nije dobro zahvatio loptu.

Brz napad jermenske ekipe u 25. minutu šutom je završio Malakjan, ali direktno u Dujkovića.

Zakarić je dobro primio loptu na desnoj strani, "zalomio" u sredinu i šutirao, ali neprecizno.

U 22. minutu Žeravica je natrčao na jednu odbijenu loptu i isprve šutirao sa nekih 25 metara, ali daleko od gola.

U 13. minutu Ermakov brani dobar pokušaj Nikolića. Ostaje 0:0.

Tragičar pve utakmice Radeljić otvorio je ovaj meč prilikom u trećoj minuti, međutim njegov šut poslije prekida odlazi preko gola...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC