• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić novinarima: Od vas smo očekivali više

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U banjalučkom Borcu odlučili su da se ubuduće stručni štab i igrači javnosti obraćaju samo putem zvaničnih pres konferencija, a razloge za takvu odluku pojasnio je šef stručnog štaba Vlado Jagodić.

 Jagodić o odluci da komunikaciju sa medijima svedu na minimum Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Članovi stručnog štaba i igrači Borca ubuduće neće davati izjave medijima.

Sve informacije koje žele saznati, novinari će biti u mogućnosti da dobiju samo na zvaničnim konferencijama za medije. Tako će biti do daljnjeg, odlučeno je u banjalučkom klubu.

Razloge ovakve odluke u detaljnom izlaganju obrazložio je šef stručnog štaba crveno-plavih Vlado Jagodić.

"Ne bih volio da se ova situacija povezuje sa nekim drugim klubovima. Borac nije u krizi. Pročitao sam negdje da je Sarajevo to uradilo u prošlosti jer je bilo u krizi. Ovo je samo jedan sportski čin. Ne treba nam komunikacija na takav način. Naš odnos treba da bude vrhunski. Momci su potpisali kodeks ponašanja, koji sadrži 30-ak veoma bitnih tačaka, među kojima je i odnos sa javnošću", započeo je Jagodić.

Trofejni stručnjak pohvalio je dosadašnju saradnju sa medijima, ali i iznio neke stvari koje nisu po njegovoj volji.

"Sa većinom vas sarađujem već duži niz godina. Uvijek sam otvoren za saradnju. Meni ne smeta kada me zovete ni subotom, ni nedjeljom naveče kada sam s porodicom, jer sam profesionalac. Tako je i sa igračima. Oni imaju obavezu da se odazovu vašem pozivu. Ali, da to bude na obostrano korektnom nivou".

"U ova četiri kola, osjetili smo, čast izuzecima, da nam ni blizu nije uzvraćeno ono što smo mi pružili sredstvima informisanja. Ono što mene kao trenera najviše boli jeste kad se na dan utakmice objavi nešto što unosi nemir u ekipu. Znate kako je kada dobijete informaciju koja vas može izbaciti iz takta. Nama se to, nažalost, desilo već dva puta, pred Željezničar i Slobodu. To smo morali da zaustavimo", naglasio je trener Borca.

Uprkos priči i dokazima koje je MONDO iznio prije par dana, o obavještenju Gasproma da ne pregovara s Borcem niti bilo kojim drugim klubom iz BiH o sponzorstvu, Jagodić i dalje tvrdi da je riječ o dezinformaciji.

"Pred utakmicu u Tuzli, što me je najviše zaboljelo, kao i stručni štab i igrače, je objava bezveznih dezinformacija i nekakvo istraživačko novinarstvo, koje prenosi da nema ništa od sponzorskih ugovora i dogovora. Kad imate dan utakmice i sastanak sa igračima, možete zamisliti kako je to teško uraditi. Jer ovi momci su živi organizmi i sve to čitaju. To nam je bilo upozorenje. I sada smatram da je to što je objavljeno dezinformacija, pokušaj destabilizacije kluba, ali svako ima pravo da piše ono što misli. Meni je žao iskrenih saradnika jer su sada uskraćeni za nešto što je bila svakodnevna praksa", rekao je Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Uspjesi Borca u prva četiri kola, među kojima je trijumf u derbiju protiv Željezničara (1:0), te remi sa Slobodom u Tuzli (1:1), prema njegovim riječima, nisu adekvatno ispraćeni od strane banjalučkih novinara.

"Nakon derbija sa Željezničarom, u jednim novinama ocjene fudbalera Željezničara su veće od onih Borčevih. Zašto? Ja zaista ne znam zašto. Poslije Slobode, gdje smo možda izgubili dva boda zbog nepostojeće ofsajd pozicije, smatrali smo da zaslužujemo malo veći tretman nego Željezničar, kojem su banjalučke novine tri dana posvećivale analizu, a o nama je napisana jedna rečenica u jednom sredstvu informisanja. To je još jedna situacija koja je dolila ulje na vatru", pojasnio je Jagodić odluku Borca.

U nadi da će takva odluka biti ispoštovana od strane medija, Jagodić je poručio da su uprava kluba, direktor, sportski direktor, predsjednik, stručni štab i igrači "na istoj talasnoj dužini".

"Mi do daljnjeg imamo odluku da putem sredstava informisanja iznosimo informacije samo o sportskom dijelu, a po pitanju politike i funkcionisanja kluba, imate s kim ćete o tome razgovarati. To su direktor i predsjednik", zaključio je na kraju Jagodić.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Les

Podrzavam Vladu,podrzavam upravu,podrzavam klub! Aj Borac....

Dajana Jagodic

Vlado reci kako si na poluvremenu u Sirokom rekao da se pusti utakmica,koliko si para bio uzeo...Zasto te u Sirokom nazivaju sibicarem...Sto ne pricas malo o tome..

MARS IZ BORCA

SVA UPRAVA, DIREKTORI I OSTALI SIBICARI, MARS IZ BORCA

Vlado odlazi!!

Jagodicu kockaru ne mozes upravljati tudjim zivotima...

VolimBorac

Svaka cast Mondu na "dezinformacijama", hvala Vam sto ste objavili izjavu Gasproma. Moje kritike upucene Vama na Vas rad sada padaju u vodu, nadam se da cete i ubuduce pisati istinu i biti objektivni u objavljivanju tekstova o kolektivu kao sto je fk Borca. E moj Vlado nista ti nisi bolji od direktora zrilica, predsjednika liica i ostalih sibicara u klubu, kada ti izlazis na stub srama i stitis njihove interese (namjerno su prezimena lazova predsjedinka i direktora malim slovima). Treba mnogima otvoriti oci o ovim lazovima u i oko Fk Borca, Vlado bolje prestani lagati momke o toboze buducim generalnim spozorima, ne stiti intere tih manipulatora inace ces biti i sam dio njih, ako vec nisi....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC