• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" nikad nisu tukli Irce

Autor mondo.ba

Uoči nedjeljnog žrijeba baraža za plasman na EURO 2016, Bosna i Hercegovina je pobijeđivale sve potencijalne protivnike u međusobnim mečevima osim selekcije Republike Irske.

Bosna i Hercegovina još nema nastup na zavšnom turniru Evrope, a do istorijskog plasmana na kontinentalnu smotru dijele je još dvije utakmice u plej-ofu.

Žrijeb je zakazan za nedjelju u 11.20 časova, a tim Mehmeda Baždarevića će biti nosilac, pa su automatski postali poznati potencijalni protivnici - Danska, Slovenija, Norveška i Republika Irska.

Irci su jedini od potencijalnih rivala "zmajeva" uspjeli da u dosad jedinoj međusobnoj utakmici sa BiH zabilježe pobjedu. BIlo je to 26. maja 2012. godine u Dablinu, a jedini pogodak za ekipu selektora Đovanija Trapatonija postigao je Šejn Long u 78. minutu.

...
Izvor: YouTube

Sa Slovencima, BiH ima najpozitivniji mogući omjer - četiri utakmice četiri pobjede.

U dva prijateljska susreta, "zmajevi" su u februaru 2013. godine slavili u Ljubljani 0:3 pogocima Vedada Ibiševića, Miralema Pjanića i Muamera Svrake, kao i 4:3 u novembru iste godine. Strijelci za BiH bili su Ibišević (dva), Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

...
Izvor: YouTube

U takmičarskim susretima u kvalifikacijama za Mundijal 1998. godine u Francuskoj, BiH je slavila u Ljubljani (1:2) golovima Elvira Bolića i Mehe Kodre, da bi u revanšu na "Koševu" bodove protiv Dežele osvojili pogotkom Elvira Bolića (1:0).

U istim kvalifikacijama, "zmajevi" su tukli i Dansku (3:0) zahvaljujući Elviru Boliću (dva) i Edinu Mujčinu, ali su izgubili u gostima (0:2). Za Evropsko prvenstvo u Portugalu BiH je slavila u Danskoj golovima Elvira Baljića i Sergeja Barbareza, pa su za plasman na EURO 2004 morali da pobijede isti tim na "Koševu".

Međutim, bilo je samo 1:1, a jedini pogodak za BiH postigao je Elvir Bolić.

...
Izvor: YouTube

S Norveškom "zmajevi" imaju neriješen skor - dvije pobjede i dva poraza.

U kvalifikacijama za EP u Portugalu, u Oslu je bilo 2:0 za domaće, a u revanšu 1:0 za BiH. Jedini gol dao je Zlatan Bajramović.

Isti igrač i Zvjezdan Misimović pogodili su norvešku mrežu (1:2) i u kvalifikacijama za EURO 2008 u Austriji i Švajcarskoj, ali je revanš pripao Norvežanima (0:2).

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC