• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA ŠAMPIONA: Ovo nije humano!

Autor mondo.rs

Barselona sa oporavljenim Mesijem "pregazila" Romu, a Bajern očitao lekciju Olimpijakosu. Rajković dobro branio i primio četiri "komada"...

Barselona, Bajern i Zenit idu u osminu finala Lige šampiona i to kao pobednici svojih grupa, što će im doneti povlašćen status prilikom žreba.

Lionel Mesi posle nepuna dva meseca se vratio u startnu postavu Barselone i sa dva gola i jednom asistencijom doprineo trijumfu nad Romom od 6:1.

Ova pobeda Katalonaca je najubedljivija koju su predstavnici Španije ikad ostvarili nad Italijanima u evropskim takmičenjima. Dvostruki strelac bio je i Luis Suarez, dok su Šćešnog po jednom savladali Đerar Pike i Adrijano.

Nejmar pre Adrijanovog pogotka nije iskoristio penal, kao ni Edin Džeko koji minut kasnije, ali je napadač iz BiH ipak uspeo da u poslednjim trenucima da počasni gol.



Bez obzira na rezultatski debakl, Roma će kroz dve nedelje na svom stadionu moći da obezbedi prolaz. Potrebno joj je da protiv BATE Borisova ostvari bar isti rezultat kao Bajer Leverkuzen protiv Barse...

Međutim, prvak Belorusije, koji je u kvalifikacijama bio bolji od Partizana, takođe može u osminu finala i to pobedom na Olimpiku, uz bar remi Barselone u Nemačkoj!


U grupi F su se stvari odvijale na "vodenicu" Arsenala, koji je deklasirao Dinamo (3:0) na Emirejtsu, dok je Bajern u prvih 20 minuta dao Olimpijakosu tri gola, pa u drugom poluvremenu povisio na konačnih 4:0, uprkos isključenju Holgera Badštubera.

Olimpijakos će na Karaiskakiju protiv Arsenala braniti drugo mesto, biće mu dovoljno čak i da izgubi rezultatom 0:1 ili 1:2...

Tradicija ide na ruku crveno-belima iz Pireja!



Makabi, Slaviše Jokanovića, doživeo je i peti poraz u Ligi šampiona - 0:4 u okršaju sa Čelsijem.

Konačan rezultat uopšte nije realan pokazatelj onoga što se događalo na terenu, jer je Makabi imao nekoliko odličnih šansi, a odbrana Čelsija delovala potpuno raštimovano, čak i pošto je domaćin u finišu prvog poluvremena ostao bez isključenog Ben Haima.

Predrag Rajković imao je nekoliko bravuroznih intervencija i nije zaslužio da završi sa punom mrežom. Posle jedne od njih je Čelsi došao u vođstvo, jer niko iz odbrane nije reagovao i sprečio Gerija Kejhila da pošalje odbitak u praznu mrežu.

U finišu se Makabi psihološki i fizički "raspao", a "plavci" nisu imali milosti...

Iznenađujući trijumf Dinama iz Kijeva u Portu, znači da se Ukrajinci nalaze u dobroj poziciji uoči poslednjeg kola. Zaostaju za Čelsijem i Portom po dva boda, ali se konkurenti međusobno sastaju na Stamford Bridžu...

Postoji mogućnost da timovi završe u "trouglu" (ako bude remi u Londonu i Dinamo pobedi Makabi) - sa istim brojem bodova ukupno i u međusobnim okršajima.

U tom slučaju bi Dinamo bio prvi, Čelsi drugi, dok bi Porto morao da se zadovolji nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.

U grupi H ostaje dilema Gent ili Valensija, nakon što je španski tim u desetkovanom sastavu poražen od stoprocentnog Zenita, a šampion Belgije u 95. minutu stigao do sva tri boda na stadionu Žerlan u Lionu.

Gent ima bod više i dočekuje Zenit.

REZULTATI 5. KOLA:

Grupa E

BATE Borisov - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)
/Gordejčuk 2 - Mehmedi 68/

Barselona - Roma 6:1 (3:0)
/Suarez 15, 44, Mesi 18, 60, Pike 56, Adrijano 77 - Džeko 90+1/

TABELA: Barselona 13, Bajer 5, Roma 5, BATE Borisov 4.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (9. decembra): Bajer - Barselona, Roma - BATE Borisov.

Grupa F

Arsenal - Dinamo Zagreb 3:0 (2:0)
/Ozil 29, Sančez 33, 69/

Bajern - Olimpijakos 4:0 (3:0)
/Kosta 8, Levandovski 16, Miler 20, Koman 70/

TABELA: Bajern 12, Olimpijakos 9, Arsenal 6, Dinamo 3.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (9. decembra): Dinamo - Bajern, Olimpijakos - Arsenal.

Grupa G

Porto - Dinamo Kijev 0:2 (0:1)
/Jarmolenko 35p, Gonzales 64/

Makabi Tel Aviv - Čelsi 0:4 (0:1)
/Kejhil 20, Vilijan 73, Oskar 77, Zuma 90+1/

TABELA: Čelsi 10, Porto 10, Dinamo Kijev 8, Makabi Tel Aviv 0.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (9. decembra): Dinamo - Makabi, Čelsi - Porto.

Grupa H

Zenit - Valensija 2:0 (1:0)
/Šatov 15, Dzjuba 74/

Lion - Gent 1:2 (1:1)
/Feri 7 - Miličević 32, Kulibali 90+5/

TABELA: Zenit 15, Gent 7, Valensija 6, Lion 1.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (9. decembra): Valensija - Lion, Gent - Zenit.



IZ MINUTA U MINUT

- KRAJ!

22.39 GOL! Lion - Gent 1:2 (Kulibali, 90+5) Belgijanci su šokirali Žerlan i eliminisali domaćina iz Evrope. Gent ili Valensija u osmini finala?

22.36 Rajković se žestoko sudario sa Remijem, ali su se obojica pridigla i odigrala utakmicu do kraja...

22.34 GOL! Makabi - Čelsi 0:4 (Baba, 90+1) Opet glavom sa pet metara, ovog puta posle kornera.

22.34 GOL! Barselona - Roma 6:1 (Džeko, 90+1) Centrirao je Dinj, a Džeko nadivisio Vermalena i postigao počasni pogodak.

22.25 TER ŠTEGEN BRANI PENAL! Vermalen je nepropisno zaustavio Edina Džeka, reprezentativac BiH je odlučio da baš on izvede kazneni udarac, ali se Mark Andre Ter Štegen bacio u pravu stranu...

22.19 GOL! Makabi - Čelsi 0:3 (Oskar, 76) Centaršut sa leve strane i udarac Oskara glavom sa pet metara. Pala je već koncentracija odbrani domaćih...

22.19 GOL! Barselona - Roma 6:0 (Adrijano, 77) Nejmar je šutnuo penal "iz koraka", nakon što ga je sapleo Salih Učan, ali ga je Šćešni "pročitao". Šta to vredi Romi, kada je na loptu natrčao Adrijano i "zakucao" je u vrh mreže?

22.15 GOL! Makabi - Čelsi 0:2 (Vilijan, 73) Brazilac je majstorski izveo slobodan udarac. Prebacio je "živi zid" po sredini, Rajković nije mogao ništa da uradi.

22.14 GOL! Bajern - Olimpijakos 4:0 (Koman, 70) Centaršut Lama, pokušaj Milera glavom je delimično izblokiran, ali lopta stiže na glavu Komana... Još jedan pogodak Bajerna posle srećnog odbitka, ali tako valjda ide kad si mnogo bolji.

22.08 GOL! Arsenal - Dinamo 3:0 (Sančez, 69) Nedopustivo loša reakcija odbrane Dinama. Kembel za Sančeza u "srce" šesnaesterca, Čileanac prolazi iza leđa odbrane i postiže drugi gol večeras.

22.06 GOL! Porto - Dinamo Kijev 0:2 (Gonzales, 64) Ukrajinci pred pobedom na stadionu Dragao. Golu Gonzalesa kumovao je Iker Kasiljas, koji je nonšalantno odbranio jednom rukom, tako da je lopta nastavila let i odsela u mreži.

22.05 DVE SJAJNE ODBRANE RAJKOVIĆA!Bravo, majstore! Za manje od jednog minuta, mladi srpski golman odbranio je odličan prizemni udarac Edena Azara, a potom i pokušaj Aspilikuete pod prečku, malo iskosa sa desne strane. U kontri odmah šansa za 1:1, Zahavi je dobro šutirao, a Begović pribrano intervenisao.

22.02 GOL! Barselona - Roma 5:0 (Mesi, 60) Trougao Nejmar - Suarez - Mesi. Šćešni je odbranio prvi šut Argentinca, ali kod odbitka je bio nemoćan.



21.58 GOL! Barselona - Roma 4:0 (Pike, 56) Umesto da bude 3:1... Ter Štegen je skinuo "zicer" Jagu Falkeu i odmah je usledila kazna. Barsa se posle kornera odlučila za kombinaciju, Suarez je proigrao Mesija, ovaj vratio u sredinu Pikeu, koji se praktično "ušetao" u gol.

21.56 CRVENI KARTON ZA BAJERN! Nigerijac Braun išao je sam ka Manuelu Nojeru, sa leđa ga je faulirao Holger Badštuber i morao u svlačionicu pre vremena. Benatija menja Levandovskog, koji će večeras morati da se zadovolji jednim golom.

21.53 Šansa za Makabi! Lako je moglo da bude 1:1 sa igračem manje. Eli Dasa i Asmir Begović "oči u oči", doduše dosta iskosa. Dobro postavljeni golman Čelsija brani.



- KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Bajern, Barselona i Arsenal ubedljivo vode kao domaćini. Čelsi i Dinamo Kijev stekli su minimalnu prednost kao gosti, a nerešeno je samo na meču Lion - Gent.

21.30 GOL! Barselona - Roma 3:0 (Suarez, 44) Izbijena lopta na oko 15 metara iskosa sa desne strane, Suarez je hvata na volej i pogađa suprotni ugao! Još jedan prelep gol.



21.28 Nešto niže možete videti gol Lionela Mesija. Statističari su već izračunali da je po jednom elementu to pogodak bez premca u ovom ciklusu Lige šampiona...



21.25 CRVENI KARTON ZA MAKABI! Jokanovićevom timu biće veoma teško da izbegne peti poraz u Ligi šampiona. Veteran Tal Ben Haim "pokupio" je Dijega Kostu i dobio direktan crveni. Ostaje samo da nagađamo da li je Brazilac nekim ranijim potezom isprovocirao ovako oštar start Izraelca...

21.20 GOL! Porto - Dinamo Kijev 0:1 (Jarmolenko, 36 penal) Imbula nerezonski ruši Ribalku na ivici kaznenog prostora, po levoj strani. Andrej Jarmolenko tukao je po sredini i prevario Ikera Kasiljasa. Dinamo hvata priključak na tabeli sa Portom i Čelsijem...

21.19 GOL! Lion - Gent 1:1 (Miličević, 32) Sjajan pogodak iz slobodnog udarca. Bila je to pozicija za levonogog fudbalera, ali je Danijel Miličević lukavo šutirao desnom. Lopta je sa spoljne strane prošla "živi zid" i odsela u uglu. Golman Lopez - nemoćan.



21.17 GOL! Arsenal - Dinamo 2:0 (Sančez, 33) Dinamo je dva puta izbio loptu iz šesnaesterca, ali se Arsenal i treći put vratio. Monreal je kao munja utrčao, zalomio ka sredini za Aleksisa Sančeza, kome nije bilo teško da savlada golmana Eduarda.

21.15 Vezane šanse za Dinamo Kijev u Portu! Garmaš je glavom sa pet metara pogodio stativu, a Moraeš uklizavanjem nije uspeo da smesti loptu u nebranjeni deo mreže. Dinamo je pred ovaj meč bio treći u grupi G, s obzirom na vođstvo Čelsija u Tel Avivu, pobeda mu je neophodna.

21.13 GOL! Arsenal - Dinamo 1:0 (Ozil, 29) Odlična akcija, Sančez se otvorio na levom krilu, centrirao u peterac, a Mesut Ozil se "poklonio" i glavom doveo "tobdžije" u vođstvo.





21.05 GOL! Makabi - Čelsi 0:1 (Kejhil, 21) Štoper Čelsija glavom je odlično tukao posle kornera, Predrag Rajković napravio fenomenalnu paradu i odbranio, ali je do odbitka u gužvi prvi opet stigao Kejhil i nogom plasirao loptu u praznu mrežu.

21.04 GOL! Bajern - Olimpijakos 3:0 (Miler, 20) Upućen je centaršut sa desnog krila, Koman nije zahvatio loptu onako kako je želeo, ali je tim potezom ipak pripremio "teren" za treći gol Bavaraca. Roben glavom za Milera na pet metara, odbrana je "ispala" iz igre i to je to...





21.03 GOL! Barselona - Roma 2:0 (Mesi, 18) Tipična akcija Katalonaca, lopta je brzo išla od igrača do igrača, a Mesi na pas Suareza istrčao sam pred Šćešnog i lobovao ga.



21.00 GOL! Barselona - Roma 1:0 (Suarez, 15) Dubinska lopta Nejmara, Alveš i Suarez sami pred golmanom... Rutinski.



21.00 GOL! Bajern - Olimpijakos 2:0 (Levandovski, 16) Šutirao je Koman, lopta pogodila Levandovskog na ivici kaznenog prostora i ostala mu u nogama. Poljak nije bio iznenađen, odmah je tukao i pogodio!

20.59 Šansa za Romu! Edin Džeko neprecizan sa desetak metara, bio je u veoma izglednoj poziciji.

20.57 Lionel Mesi tukao je po zemlji, tik pored stative. Prethodno mu je gol neopravdano poništen zbog ofsajda... I dalje 0:0 na Nou Kampu.

20.55 GOL! Lion - Gent 1:0 (Feri, 7) Rašid Gezal je proigrao Žordana Ferija, odbrana Genta na čelu sa Stefanom Mitrovićem pokušala da napravi ofsajd zamku - možda su to i uradili dobro - ali sudije ništa nisu svirale i Feri je lako zatresao mrežu.

20.53 GOL! Bajern - Olimpijakos 1:0 (Daglas, 8) Golman Himenez odbio je loptu posle šuta Boatenga sa 30 metara, a Daglas Kosta reagovao na pravi način.

20.52 Prepoznatljiva Arsenalova igra "do noge"... Dug napad, centrira Kempbel, Kazorla sa šest-sedam metara iskosa tuče jako loše, preko gola.

20.50 Šćešni brani dobar udarac Mesija sa 16 metara.



20.47 ŠANSA ZA MAKABI! Dor Perec je sa peterca neometan šutirao glavom iznad prečke.

20.45 POČELO JE!

- Obratićemo pažnju i na duel Makabi Tel Aviv - Čelsi, gde tim Slaviše Jokanovića traži prvi bod u grupnoj fazi, dok bi Čelsi pobedom, uz "asistenciju" Porta, mogao već večeras da prebrine glavnu brigu.

Nemanja Matić je u prvih 11, a Branislav Ivanović na klupi "plavaca".

MAKABI: Rajković, Dasa, Ben Haim, Garsija, Ben Haruš, Igiebor, Alberman, Perec, Ben Kaim, Zahavi, Rikan.

ČELSI: Begović, Aspilikueta, Kejhil, Teri, Baba, Fabregas, Matić, Vilijan, Oskar, Azar, Kosta.

- Bajern protiv Olimpijakosa igra za sebe, ali i "za Arsenal", pošto je prvaku Grčke bod u Minhenu dovoljan za prolaz dalje, kolo pre kraja.



Ako smo za Vermalena iz Barselone napisali da je malerozan, šta tek reći za Holgera Badštubera?! Mladi štoper posle tačno 217 dana je ponovo "starter"... Pisali smo o njemu prošlog meseca.

BAJERN: Nojer, Rafinja, Boateng, Badštuber, Lam, Vidal, Daglas, Miler, Roben, Koman, Levandovski.

- Barselona će obezbediti trijumf u grupi E, ako na Nou Kampu odigra makar nerešeno sa Romom (prvi meč završen je rezultatom 1:1).

Katalonci se vraćaju na svoj stadion posle ubedljive pobede nad Realom (0:4) na stadionu Santjago Bernabeu, a u startnu postavu se posle gotovo dva meseca vratio oporavljeni Lionel Mesi. On je u "El klasiku" proveo na terenu poslednjih tridesetak minuta...

Trener Luis Enrike ne može da računa na povređenog Maskerana, umesto koga nastupa malerozni Belgijanac Vermalen.

BARSELONA: Ter Štegen, Alveš, Vermalen, Pike, Alba, Buskets, Rakitić, Roberto, Suarez, Nejmar, Mesi.

ROMA: Šćešni, Ridiger, Dinj, Majkon, Manolas, Naingolan, Falke, Pjanić, Keita, Florenci, Džeko.

- Zenit je pobedom nad Valensijom održao stoprocentan učinak u grupnoj fazi i osigurao prvo mesto u grupi H.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC