• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Đenova ne zna bez Pavoletija

Autor mondo.ba

Tim sa "Luiđi Ferarisa" imao je svoje prilike, koje nije znao da pretvori u pogodak, što su gosti znalački kaznili i odnijeli sva tri boda u Bolonju, u prvom meču 16. kola Serije A.

Đenova je poražena u svih šest ovosezonskih mečeva koje je odigrala bez svog najboljeg strijelca Leonarda Pavoletija, a pritom ni u jednom od ovih susreta nije uspjela ni da zatrese gol protivnika!

Strijelac pet golova ove sezone ne igra od 29. novembra, kada je u domaćem porazu Đenovljana od Karpija zaradio isključenje, a njegov tim danas je u prvom duelu 16. kola pretrpio novi neuspjeh, treći u nizu.

ĐENOVA - BOLONJA 0:1 (0:0)

Domaći fudbaleri su u ovom meču bili bliži pobjedi, ali su gosti na kraju odnijeli cijeli plijen iz Đenove. U par navrata golman Bolonje Antonio Mirante bravuroznim intervencijama spasio je svoj tim. Odlične prilike propustio je makedonski ofanzivac Goran Pandev, a po nepisanom pravilu, kazna je stigla na kraju.

Veliku priliku da dođu do tri boda gosti su imali su samom finišu susreta. Golman domaćih Matija Perin stigao je da reaguje ispred Matije Destra, lopta se dokotrljala do Antonija Munijea, koji je bio neprecizan iz izgledne pozicije.

Kao da je ova prilika bila najava vodećeg gola Bolonjeza. Luka Rozetini u drugom minutu sudijske nadoknade sjajnim udarcem glavom donio je trijumf Bolonji, četvrti u šest mečeva otkako je na klupi Roberto Donadoni.

...
Izvor: YouTube

Crveni karton Dijega Perotija bio je Đenovljanima čak osmi ovosezonski u prvih 16 kola Serije A, što je negativan rekord lige.

Obje ekipe susret su završile sa 10 igrača. Argentinac Dijego Peroti u 54. minutu na teren je ušao umjesto Alberta Koste, a deset minuta prije kraja meča zbog namjernog udaranja laktom Amadua Dijavare zaradio je direktno isključenje.

Upravo je Dijara, nedugo nakon vodećeg kola, zbog prigovora morao ranije put svlačionice.

Srpski internacionalac Darko Lazović bio je spreman da uđe na teren u finišu susreta, ali je ipak kompletan meč na "Luiđi Ferarisu" odgledao s klupe.

SERIJA A - 16. KOLO:

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)
/Rozetini 90+2/

Palermo - Frozinone (18:00)
Sasuolo - Torino
Udineze - Inter (20:45)

U nedjelju:

Kjevo - Atalanta (15:00)
Empoli - Karpi
Milan - Verona
Napoli - Roma (18:00)
Juventus - Fiorentina (20:45)

U ponedjeljak:

Lacio - Sampdorija (20:45)

TABELA: Inter 33, Fiorentina 32, Napoli 31, Roma 28, Juventus 27, Sasuolo 26, Atalanta 24, Milan 24, Torino 22, Empoli 21, Lacio 19, Kjevo 19, Bolonja (+1) 19, Udineze 18, Sampdorija 16, Đenova (+1) 16, Palermo 15, Frozinone 14, Karpi 10, Verona 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC