• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suarez 4, Mesi 3: Barselona – Valensija 7:0!

Autor mondo.rs

Pomalo i tužna slika na "Kamp Nou". Da li je ovo "reality check" i za Valensiju i za Garija Nevila?

Tužno.

Tužno, utoliko što je do pre 10-15 godina Valensija ne samo bila ravnopravan takmac Realu i Barseloni u Španiji, već dva puta za kratko vreme prvak te zemlje i dvostruki finalista Lige šampiona.

Šta se dogodilo u međuvremenu je za ozbiljnu analizu, ali jedan klub je postao prejak za konkurenciju u zemlji, pa i šire, a drugi to isto samo sa pridevom nejak.

Uz četiri gola Luisa Suareza i tri gola Lionela Mesija, Barselona je ponizila Valensiju u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja i obesmislila samu ideju o revanšu na "Mestalji" za sedam dana – 7:0 (3:0).

U drugom polufinalu, sutra, sastaće se Sevilja i Selta Vigo.



SEMAFOR:

1:0, 7. minut – Suarez gol, Nejmar asistencija

2:0, 12. minut – Suarez gol, Vidal asistencija

3:0, 29. minut – Mesi gol, Nejmar asistencija

3:0, 47. minut – Mustafi crveni karton, penal za Barselonu

3:0, 48. minut – Nejmar promašuje penal

****************************************

4:0, 59. minut – Mesi gol, Suarez asistencija

4:0, 69. minut – Rodrigo gol, poništen zbog ofsajda

5:0, 74. minut – Mesi gol

6:0, 83. minut – Suarez gol, Adrijano asistencija

7:0, 89. minut – Suarez gol, Turan asistencija

Moguće da je ova utakmica bila otrežnjenje i za čelnike Valensije i za samog "trenera" Garija Nevila. Prvi su pomislili da će bivši kapiten Mančester junajteda biti čovek spasa za posrnulu ekipu, koja je igrala promenljivo u prvom delu sezone, a drugi je naseo na poziv brata Fila i pomislio da bi posle velike karijere mogao da zameni ulogu komentatora na britanskoj televiziji i praktično preko noći, bez ozbiljne pripreme i bilo kakvog iskustva, povrati posrnulog giganta na pravi put.

"Reality check" na "Kamp Nou" bio je upotpunjen isključenjem Škodrana Mustafija za "profi" faul u šesnaestercu, posle kojeg je crveni karton i duplirana kazna u vidu penala bila najmanje što je bilo moguće. Iako je Nejmar promašio penal u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena za 4:0, katastrofa "slepih miševa" u nastavku bila je sasvim očekivana.

I dogodila se!

Luis Suarez dao je četiri gola, Leo Mesi tri čime je prešao granicu od 500 takmičarskih golova sa samo 28 godina. Sada je na 501.

Čuveni Romario igrao je do 44. godine da bi postigao 772 gola i to uglavnom u Brazilu, a još čuveniji Pele igrao je do 37. godine da bi bio strelac 767 golova samo za Santos i Njujork u, tada, skoro pa ameterskom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, bez da je nastupao i za jedan evropski klub.

Mesi će ovim tempom, ako ga zaobiđu povrede, sasvim izvesno postati najbolji strelac u istoriji fudbala i to u konkurenciji koja, ne želimo pritom da umanjimo ničiji podvig, nije ni nalik onoj od pre 40 i više godina.

Mučenje u Kataloniji.
Izvor: YouTube



Kako igra trio MSN? Zastrašujuće...

Trenutno stanje (golovi/asistencije/utakmice):

Leo Mesi 24/11/27
Nejmar 21/19/28
Luis Suarez 35/15/33
MSN 80/35/39



SASTAVI

Barselona: Ter Štegen – Vidal, Pike (Bartra), Matje, Alba (Adrijano) – Buskets, Inijesta (Roberto), Turan – Nejmar, Mesi, Suarez.

Valensija: Rajan – Barahan, Mustafi, Aderlan, Gaja – Danilo (Feguli) – Gomez, Pareho, Kanselo (Čerišev), Sikeira (Vezo) – Rodrigo.

A, Barsa?

Može samo da uživa u onome što je sastavila. Ovaj trio Mesi/Suarez/Nejmar omogućio je Luisu Enrikeu sezonu u kojo je, za sada, samo Deportivo uspeo da ode iz Katalonije neporažen. Bilo je 2:2 12. decembra. Pre i posle toga, Barsa je pobedila na 20 od 21 utakmice kod kuće, a ovo je bila deveta uzastopna pobeda Blaugrane od poslednjeg remija.

Poraz...

Nemaju ga prvaci Evrope i Španije od 3. oktobra i gostovanja Sevilji u Primeri – 1:0, večeras su odigrali 27. meč u nizu u kom nisu poraženi, praktično su obezbedili finale Kupa kralja već početkom februara, nakon što su sredinom decembra osvojili i FIFA svetsko prvenstvo klubova.

Prvi su u Primeri ako neko slučajno ne zna, a Nevilovoj Valensiji priredili su več u kojoj je lopta bila u njihovim nogama svega – 27 odsto vremena!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC