• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Nastavljeno druženje s novinarima

Autor mondo.ba

U prostorijama Rukometnog kluba Borac u utorak je održano drugo druženje prvotimaca "Velikana iz Gospodske" sa medijima.

Nakon što je prošlog utorka grupa crveno-plavih u sastavu Tibor Ivanišević, Srđan Trivundža, Ivan Dumenčić, Marko Ćeranić probila led, danas su sa predstavnicima medijskih kuća razgovrali Stefan Janković, Branislav Obradović, Dean Šešić i Davorin Vujović.



Bek Stefan Janković od naredne sezone će biti član slovačkog Tatrana, sa kojim je nedavno dogovorio trogodišnju saradnju.

"Nedavno su uspostavljeni kontakti, došlo je do dogovora na obostrano zasovoljstvo i od ljeta ću biti igrač slovačkog šampiona. Naravno, profesionalno ću odraditi svoje obaveze koje imam prema Borcu do kraja sezone, što podrazumijeva preostale dvije utakmice u regionalnoj SEHA ligi i završnice prvenstva i Kupa Bosne i Hercegovine", rekao je Janković.

Najiskusniji rukometaš Banjalučana Branislav Obradović govorio je o španskom rukometu, sistemu treninga, načinu rada i samom funkcionisanju rukometa na Pirinejima, gdje je Obradović igrao noseći četiri godine dres Antekjere.

"Sam pristup rukometu potpuno je drugačiji. Treninzima i utakmicama se posvećuje maksimalna pažnja, svaki igrač dobija svoja posebna zaduženja, odnosno tokom utakmice mora da ispuni svoje pojedinačne zadatke, nezavisno od ekipe. Ipak, ASOBAL liga je sada u krizi iz više razloga. Prvi je što su pojedini sponzori su umanjili svoja ulaganja, a drugi je neodgovoran odnos klubova prema onome što imaju. Na primjer, znalo se desiti da Portland San Antonio u maju dogovori novu trogodišnju saradnju sa Dancem Lase Boesenom, a da mu onda uruče otkaz samo tri mjeseca kasnije, nakon čega moraju da mu isplate ogromnu svotu novca. Što se tiče pojedinih igrača, najteže je bilo postići gol Ombradosu, šta god vi napravili u napadu, Ombrados ne ispada iz ritma, jednostavno brani svoje. Što se tiče saigrača, moram da spomenem Srđana Trivundžu, sa kojim u toku karijere vrhunski sarađujem, a moram da izdvojim i Mladena Bojinovića, sa kojim sam igrao u Monpeljeu i koji je zaista vanserijski rukometni um i jako cijenjen u Francuskoj gdje i sad igra", istakao je Obradović.

Proteklu polusezonu mladi Dean Šešić proveo je na pozajmici u Prijedoru, koji nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Odigrao sam jako dobru polusezonu, dobijao priliku na piziciji desnog beka, a kada se povrijedio Dejan Unčanin, igrao sam i 60 minuta po utakmici. Trener Borca Boris Dvoršek me je pratio cijele polusezone i odlučio da me vrati u Borac i sada je na meni da opravdam to povjerenje", naveo je Šešić.

Davorin Vujović, baš kao i Ivan Dumenčić, imao je priliku da brani boje svoje zemlje u rukometu na pijesku: Vujović je nastupao za selekciju Srbije, dok je Dumenčić sa hrvatskom selekcijom četiri puta bio prvak Starog kontinenta.

"Imao sam priliku da igram protiv Ivana na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Randersu u Danskoj. I tada se vidjelo da je reprezentacija Hrvatske jako dobro složena, tada su nas savladali rezultatom 2:0 u setovima jer se taj sport igra na taj način a kasnije i osvojili prvenstvo trijumfom nad Rusijom. Mi smo osvojili četvrto mjesto porazom u utakmici za bronzanu medalju od domaćina, ali nije bilo razloga za nezadovoljstvo jer biti četvrti u Evropi u sportu koji kod nas nije toliko zastupljen je rezultat za respekt", istakao je Vujović, a prenio portal "Borac - sport".



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC