• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka ipak domaćin Svjetskog prvenstva!

Autor mondo.ba

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama ipak će biti organizovano u Banjaluci, potvrdio je banjalučki klub "Vrbas m:tel" naglasivši da je "spas u posljednji čas" stigao od predsjednika Srpske Milorada Dodika.

  Na našu adresu stiglo je zvanično saopštenje banjalučkog Vrbasa m:tel u kojem je se navodi da će šampionat svijeta ipak biti održan u gradu na Vrbasu od 1. do 5. juna 2016. godine. 

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Kajak kanu klub 'Vrbas m:tel', sa ponosom može da kaže da će ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodima ove godine ipak biti organizovano u Banjaluci. Osjećamo potrebu da kažemo da je spas stigao u posljednji čas. Predstavnici Kajak kanu kluba 'Vrbas m:tel', organizatori ICF Svjetskog prvenstva, bili su na pragu odluke da otkažu organizaciju i domaćinstvo planetarne smotre, koja bi bila kruna dosadašnjeg rada kluba.

Iako smo se u proteklom periodu pokazali kao odlični domaćini ECA Evropskog prvenstva za juniore u slalomu (2011.), dva ICF Svjetska kupa (2012. i 2013.) i dva ECA Evropska prvenstva u spustu (juniori 2014. i seniori 2015), organizacija ICF Svjetskog prvenstva postala je upitna zbog nedostatka finasijskih sredstava ali i zbog slabe podrške institucija.

Obraćali smo se svim relevantnim institucijama međutim nismo naišli na razumijevanje iako već uveliko kasnimo sa svim organizacionim obavezama predviđenim Ugovorom o organizaciji. Nemajući kud , a ne želeći da ICF Svjetsko prvenstvo otkazujemo, uzimajući u obzir da su mnogi nacionalni timovi već rezervisali sve hotele od kojih su neki već dolazili na pripreme, obratili smo se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Naišli smo se na otvorena vrata, a nakon što smo izložili svoj plan organizacije ICF Svjetskog prventva, predsjednik Milorad Dodik pristao je da bude predsjednik Organizacionog odbora. Ovim putem želimo da se zahvalimo Kabinetu predsjednika, i njemu lično, što su prepoznali važnost ove sportske manifestacije, ne samo za Banjaluku, kajak sport i naš klub, nego za promociju sporta, prirodnih ljepota i cijelokupne Republike Srpske.

Naš klub, kao i do sada daće svoj maksimalan angažman, kako bi predstojeće ICF Svjetsko prvenstvo bilo najbolje organizovano do sada. Nakon što smo riješili gorući problem i nakon što smo dobili uvjeravanja da ćemo dobiti punu podršku tokom organizacije, možemo da obavijestimo javnost da će najbolji kajakaši svijeta svoju vještinu demonstrirati na rijeci Vrbas od 1. do 5. juna 2016. godine.

Prvi korak u organizaciji je konstitutivna sjednica Organizacinog odobra nakon koje ćemo javnost upozanti i sa prvi detaljima oko ICF Svjetskog prvenstva", navodi se u saopštenju Vrbasa m:tel koji je potpisao direktor kluba Nikola Stanković.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ajmrs

Bespotrebno, raskalasno, bahato, beskorisno.

Istina

@ajmrs Sigurno su i Dodi rekli da je upitanju olimpijski sport a ono nidje veze teška muljaža od malo jači folera

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC