• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Roma je treća!

Autor mondo.rs

„Vučica“ na svom Olimpiku sa ubjedljivih 4:1 savladala Fiorentinu i pobjegla joj na tri boda razlike. Toti i Spaleti zakopali ratne sjekire.

"Fiorentina je umjetničko djelo, igra moderan i uzbudljiv fudbal, a u isto vrijeme je čvrsta ekipa", rekao je trener Rome Lučijano Spaleti, a onda "uništio" to umjetničko djelo.

Njegova ekipa u premijernom meču 28. kola Serije A pregazila je Romu rezultatom 4:1 i upisala sedmu pobjedu zaredom kojom se "odlijepila“ od Fiorentine. Rimljani su sada na trećem mjestu sa 56 bodova, dok je Fiorentina sada četvrta sa tri boda manje.

Najzaslužniji za ubjedljiv trijumf „vučice“ bili su dvostruki strelac Mohamed Salah i Stefan El Šaravi, dvojac koji je u posljednjih šest mečeva terorisao protivničke golmane i postigao 11 golova.

Roma je odigrala fenomenalno, pogotovo prvo poluvrijeme u kojem je sa tri pogotka riješila pitanje pogotka.

Salah za El Šaravija, Peroti za Salaha, El Šaravi za Perotija, tako bi izgledao najkraći opis prvih 45 minuta, a onda je Iličić u sudijskoj nadoknadi prvog dijela smanjio na 3:1 iz prestrogo dosuđenog jedanaesterca nad Teljom.

Kada je Salah u 58. minutu poslije odlične asistencije Miralema Pjanića postigao svoj drugi gol bilo je jasno da Fiorentina neće izbjeći poraz, prvi poslije sedam mečeva u Seriji A.

Bio je to praktično kraj ovog derbija u kojem je viđen možda tek još jedan bitan detalj. Publika na Olimpiku u 75. minutu ustala je i pozdravila je "Princa Rima" koji je ušao u igru umjesto El Šaravija.

Princ Rima imao je par "šmekerskih poteza" i pokazao da i dalje vrhunski barata loptom, a u prvom minutu sudijske nadoknade centimetri su nedostajali da s eupiše u listu strelaca. Nažalost, lopta je poslije njegovog slobodnjaka pogodila stativu i otišla u gol aut.

Pet minuta prije kraja u igru je sa klupe ušao i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Roma se poslije pobjede učvrstila na trećoj poziciji, ali i stigla na dva boda od drugoplasiranog Napolija i na pet od lidera, Juventusa. Obje ove ekipe imaju po utakmicu manje, ali niko ne može da oduzme navijačima Rome nadu da može da se desi čudo do kraja sezone.

Pogledajte golove!

El Šaravi
Izvor: YouTube

Salah
Izvor: YouTube

Peroti
Izvor: YouTube

Iličić
Izvor: YouTube

Salah drugi gol
Izvor: YouTube

Serija A, 28. kolo:

Roma – Fiorentina 4:1 (3:1)

/El Šaravi 22, Salah 25, 58, Peroti 38 – Iličić 45+3/

Subota

Verona – Sampdorija (18.00)

Napoli – Kjevo (20.45)

Nedjelja

Torino – Lacio (12.30)

Atalanta - Sampdorija (15.00)

Bolonja – Karpi

Frozinone- Udineze

Đenova – Empoli

Sasuolo – Milan

Inter – Palermo (20.45)

Tabela: Juventus 61, Napoli 58, Roma (1) 56, Fiorentina ( 1) 53, Inter 48, Milan 47, Sasuolo 41, Lacio 37, Bolonja 35, Kjevo 34, Empoli 34, Torino 32, Atalanta 30, Udineze 30, Đenova 28, Sampdorija 28, Palermo 27, Frozinone 23, Karpi 21, Verona 18

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC