• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korkarić: Polako se osjeti nervoza pred Švedsku

Autor mondo.ba

Iako je do baraža za Svjetsko prvenstvo 2017. godine ostalo nešto više od dva mjeseca Zuhdija Korkarić, pomoćni trener rukometaša BiH kaže da se nervoza pred dvije velike utakmice sa Švedskom već polako osjeti.

Bh. rukometaši će 12. juna gostovati u Skandinaviji, a tri dana kasnije ugostiti Šveđane i pokušati prirediti iznenađenje, te se po drugi put plasirati na smotru najboljih rukometnih selekcija svijeta.



Prema riječima Korkarića ovo okupljanje u Mostaru je izuzetno korisno za "zmajeve", iako do juna ima dovoljno vremena da se kvalitetno spreme. Finalna faza priprema za baraž počeće 1. juna, a biće obavljena takođe u Mostaru.

"Pripreme su protekle u odličnom raspoloženju. Sve što smo zamislili, do sada smo i odradili. Ponovili smo neke taktičke zamisli od ranije, ali i probali neke nove koje spremamo posebno za Švedsku. U svakom slučaju ovo su jako važne pripreme za našu reprezentaciju. Vidjeli smo stanje igrača na koje računamo protiv Švedske. Osim toga smo uradili određene važne stvari u tehničko-taktičkom smislu. U krajnjem slučaju samo druženje reprezentativaca je korisno, a kamo li i sve ostalo što smo uradili na treninzima", kaže Korkarić.

Svi u bh. taboru su svjesni da ih u junu čeka jako težak posao ako se žele domoći Svjetskog prvenstva koje će se od 11. do 29. januara naredne godine održati u Francuskoj. No, isto tako znaju da je u sportu sve moguće u šta su se sami mogli uvjeriti eliminisavši Island u prošlom baražu za SP.

"Ima još dosta vremena do tih utakmica, ali polako raste nervoza u našim redovima. Znamo protiv koga igramo i ko je Švedska u svjetskom rukometu, ali znamo i ko smo mi. Samo punim srcem, snagom, voljom i željom što ova reprezentacija posjeduje možemo proći na Svjetsko prvenstvo. Naravno, tu su i naši navijači od kojih očekujemo veliku podršku. Oni bi mogli biti od presudnog značaja. Znamo da ćemo u Švedskoj imati ogromnu podršku sa tribina, ali bez obzira na rezultat u toj utakmici trebaće nam puna dvorana u Sarajevu. Samo ako udružimo snagu možemo da se nadamo velikom uspjehu", smatra asistent selektora Dragana Markovića.

Bh. rukometaši i stručni štab su u srijedu, nakon jutarnjeg treninga, na poziv građana posjetili Stolac i tamo se družili sa djecom, čime su im uljepšali dan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC