• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ne može bez Saše i Nece!

Autor mondo.rs

Crno-beli u 25. kolu Superlige pobedili Voždovac 2:1 i vratili se na drugo mesto plej-of tabele Superlige. Strelci Marko Golubović i Nemanja Mihajlović za Partizan i Miloš Mihajlov za "zmajeve".

 Partizan ne može bez Saše i Nece! Izvor: MNPRESS

Partizan je opet drugi!

Vezane pobede protiv Radnika i Voždovca, odnosno porazi Čukaričkog, vratili su "parni valjak" na drugo mesto plej-of tabele i tako ga približili plasmanu u Evropu.

Crno-beli su u subotu uveče, pred par hiljada navijača na stadionu u Humskoj, pobedili Voždovac - 2:1 (0:0), u 35. kolu Superlige Srbije.

Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, koje je bilo daleko sadržajnije od prvog dela. Marko Golubović načeo je mrežu "zmajeva" u 47. minutu, da bi Nemanja Mihajlović duplirao prednost domaćina u 81. Međutim, samo dva minuta kasnije u strelce se upisao i Miloš Mihajlov.

Malobrojna publika prisustvovala je jednom od najlošijih poluvremena ove sezone za Partizan. Bez Nemanje Mihajlovića i kapitena Saše Ilića, koje je trener Ivan Tomić želeo da odmori za finale Kupa protiv Javora (sreda, 11. maj), crno-beli su delovali potpuno nepovezano i bezopasno protiv poslednjeplasiranog tima plej-of grupe.

Podatak da je domaćin u prvom poluvremenu imao 72 odsto posed lopte i samo jednu izrazitu priliku govori o nedostatku ideje i nemoći da se probije protivnički bunker.

Izvor: MN PRESS


Očekivalo se, barem, da će Voždovac, s obzirom na to su ove sezone već doživeli tri poraza od crno-belih, želeti da popravi utisak nešto otvorenijom igrom, ali se trener "zmajeva" Bratislav Živković odlučio sa potpunu defanzivu opaciju i "autobus" ispred golmana Zorana Popovića. Cilj da se odbrani gol je više nego uspešno sproveden u delo u prvih 45. minuta, ali je odbrana Voždovčana vrlo brzo kapitulirala u nastavku.

Dosta boljoj igri Partizana u drugom delu doprineli su "rezervisti" Saša Ilić i Mihajlović!

Kapiten "parnog valjka" je još na poluvremenu zamenio imenjaka Lukića, dok je jedan od najboljih igrača crno-belih ušao na teren u 62. minutu umesto Alena Stevanovića.

Partizan je vrlo brzo počeo da pronalazi rešenja u završnom pasu i da stvara prilike. Već prvu, posle prodora Aleksandra Subića po levoj strani i prvo loše, pa dobre reakcije Valerija Božinova, iskoristio je Marko Golubović u 47. minutu. Subić je odigrao povratnu loptu sa gol-aut linije, Bugarin nije uspeo da šutne kako je želeo, ali je uspeo da asistira za slobodnog Golubovića, kome je preostalo samo da pošalje loptu u praznu mrežu.

Na momente dobra igra Partizana ponovo je krunisana u 81. minutu.

Everton je oduzeo loptu na sredini terena, odigrao za Ilića, da bi konačano u njen posed stigao Mihajlović. Iako se nalazio prilično daleko od gola, na oko 40 metara uz levu aut liniju, mladi napadač je video prostor i iskoristio ga. Silovito je krenuo ka Popoviću i pošto je ušao u šesnaesterac, "zalomio" je na desnu stranu da bi preciznim udarcem po zemlji zatresao mrežu.

Umesto mirne završnice, "valjak" je za sva tri boda strepeo do kraja.

Miloš Mihajlov uspeo je nepuna dva minuta posle drugog gola Partizana da smanji na 2:1. Bivši štoper crno-belih iskoristio je lošu odbranu domaćina i posle kornera pogodio za konačan rezultat.

Partizan u sredu u Gornjem Milanovcu igra meč sezone protiv Javora i moraće mnogo bolje ako namerava da sezonu završi osvojenim trofejom u Kupu.

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, M. Stevanović, Subić - Everton, Kosović, Lukić (od 46. Saša Ilić) - Golubović, A. Stevanović (od 65. Mihajlović), Božinov (od 72. Vlahović).

VOŽDOVAC: Popović -Srećković (od 82. Račić), Mihajlov, Ivković, Radivojević - Pavlović, Radin - Blagojević (od 79. Petrović), Mašović (od 55. Stojanović), Ćirković - Odita.

Izvor: MN PRESS


UŽIVO:

Partizan i Voždovac četvrti put ove sezone!

Crno-beli su zabeležili tri pobede, dve u Superligi i jednu u Kupu Srbije. Ali, osim u poslednjem susretu, koji je odigran 12. marta u Humskoj (3:0), Partizan nije bio ubedljiv (2:1 i 1:0).

Utakmica protiv "zmajeva" za Partizan, ipak, neće biti glavni događaj u narednih nekoliko dana. "Parni valjak" u sredu igra finale Kupa protiv Javora i sigurno da je pulenima Ivana Tomića prioritet osvajanje trofeja u masovnijem domaćem takmičenju.

Ne može se reći da meč u Humskoj nema takmičarski značaj, jer crno-beli još nisu obezbedili nastup na evro sceni u narenoj sezoni. Sa druge strane, Voždovac nema nekog većeg motiva po pitanju plasmana na tabeli, ali izabranici Bratislava Živkovića sigurno žele da bar jednom ove sezone izbegnu poraz od favorizovanog protivnika.

Tomić se odlučio da ostavi Nemanju Mihajlovića na klupi...

SASTAVI:

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Stevanović, Bogosavac - Everton, Kosović, Lukić - Golubović, Stevanović, Božinov.

VOŽDOVAC: Popović - Srećković, Mihajlov, Ivković, Radivojević - Pavlović, Radin - Blagojević, Mašović, Ćirković - Odita.

IZ MINUTA...

Završeno je u Humskoj!

83' - GOOOL! Voždovac je ponovo u igru. Strelac je Miša Mihajlov, koji se odlično snašao u šesnaestercu posle kornera. Prethodno je Petrović vrlo lepo prebacio loptu na "drugu stativu".

Voždovac
Izvor: YouTube


81' - GOOOL! Sve je sam uradio Nemanja Mihajlović! Došao je do lopte pored aut linije na 40 metara od gola, a onda silovito krenuo ka golu Voždovca. Kada je ušao u kazneni prostor, zalomio je na desnu i odmerenim udarcem pogodio donji desni ugao gola "zmajeva".

Partizan
Izvor: YouTube



74' - Ivković je pokušao glavom, ali ni on nije imao sreće da izjednači. Bio je prekid i slobodan udarac u korist Voždovca, iskosa sa leve strane, Ivković je vrlo dobro skočio, ali nije imao sreće da pogodi.

- Vlahović menja Božinova.

71' - Srećković je ponovo tukao i za malo bio neprecizan. Vrlo lep šut...

- Mihajlović ulazi umesto Stevanovića.

64' - Blagojević je šutirao i nije bilo baš naivno po gol Partizana.

47' - GOOOL! Subić je probio po levoj strani, odigrao povratnu za Božinova, koji je katastrofalno zahvatio loptu, ali se ispostavilo da je to bila asistencija za Marka Golubovića. Konačno se igra malo brže u Humskoj.

Partizan gol
Izvor: YouTube


- Na terenu je Saša Ilić!


Posed lopte: Partizan 72%, Voždovac 28%. Prilika - jedna!

- Završeno je prvo RETKO LOŠE poluvreme na stadionu Partizana. Siromašan i bezidejan fudbal dva tima. Voždovac se iz nekog razloga odlučio za bunker (?), dok tim Ivana Tomića bez Nemanje Mihajlovića i Saše Ilića deluje ozbiljno bezopasno.

- Ako ovako nastave dva tima rasteraće i ovo malo publike što je došla u Humsku.

33' - Nikola Srećković šutira pored gola iz trka. Solidna prilika za Voždovac.

- Loša utakmica u Humskoj!

22' - U očajnom fudbalu Partizan je došao do velike prilike. Golubović je centrirao, a Lukić glavom, iz povoljne pozicije, pogodio spoljni deo mreže.

5' - Sporna situacija. Lopta je posle napada Božinova pogodila igrača Voždovca u ruku, koji je bio u padu, ali je sudija Nemanja Petković odustao od namere da pokaže na "kreč".

Partizan
Izvor: YouTube


- Utakmica je počela...


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC