• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real penalima do 11. evrokrune!

Autor mondo.rs

Ramos donio Realu vođstvo, Grizman promašio penal, Fereira Karasko ipak izjednačio. Penalima 5:3 za "kraljeviće"!

Nisu uzalud najtrofejniji klub na svijetu!

Real Madrid je i drugi put u razmaku od dvije godine slomio srce gradskom rivalu!

U Lisabonu je izjednačio u sudijskoj nadoknadi vremena, pa trijumfovao u produžecima. Ove subotnje večeri u Milanu, djelovalo je da bi Atletiku moglo da se "vrati" za tu sportsku tragediju, ali "jorgandžije" su na bolan način spoznale da jedna propuštena velika šansa u sportu i životu ne znači da će sljedeći pokušaj biti uspješan.

Izabranici Dijega Simeonea nisu uspjeli da psihološku prednost poslije izjednačujućeg gola pretoče u vođstvo i rezultat je poslije 120 minuta igre bio isti kao poslije 90.

Šesti put u 21. vijeku, prvak Evrope odlučen je udarcima sa 11 metara, a presudili su promašaj Huanfrana u četvrtoj i pogodak Kristijana Ronalda u petoj seriji.


Na "Đuzepe Meaci" u Milanu: Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (1:1, 1:0) - penalima 5:3.

STRELCI: Serhio Ramos u 15. minutu - Janik Fereira Karasko u 79.





Pratimo meč UŽIVO, budite uz MONDO večeras.

Anketa

Za koga ćete navijati u finalu Lige šampiona?

  • Za Real Madrid

    31.65% (25)

  • Za Atletiko Madrid

    63.29% (50)

  • Ni za koga/ne zanima me

    5.06% (4)

Za koga ćete navijati u finalu Lige šampiona?

Rezultati


Evo sastava za koje su se odlučili Zinedin Zidan i Dijego Simeone, pred početak reprize finala Lige šampiona iz 2014. godine, kada je "Čolov" tim u Lisabonu imao 1:0 do 90. minuta, a posle gola Serhija Ramosa "u minut do 12" doživeo pravi brodolom u produžecima - 1:4.

Real Madrid: Navas - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Kasemiro, Kros, Modrić - Bejl, Ronaldo, Benzema.

Atletiko Madrid: Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Luis Felipe - Gabi, Augusto, Saul, Koke - Grizman, Tores.

SUDIJA: Mark Klatenburg (Engleska).


IZ MINUTA U MINUT:

PENAL SERIJA

- Real je šampion Evrope 11. put! Katastrofalno odrađen posao Jana Oblaka u penal seriji...

Ronaldo 5:3 - naravno, u donji lijevi ugao!
Huanfran 4:3 - desna stativa!

Ramos 4:3 - i četvrti šut u donji lijevi ugao, Oblak griješi.
Saul 3:3 - u donji desni ugao, Navas opet griješi stranu.
Bejl 3:2 - i on u donji lijevi ugao, Oblak skamenjen.
Gabi 2:2 - u gornji desni ugao, autoritativno.
Marselo 2:1 - Oblak je pogodio da će Brazilac šutirati gdje i Vaskez, ali nije bio ni blizu lopti.
Grizman 1:1 - Navas u lijevi, lopta u desni ugao. Iskupio se Francuz za promašaj u regularnom toku.
Vaskez 1:0 - u donji lijevi ugao, Oblak je krenuo u lošu stranu i nije se čak ni bacio.


- Evo i zanimljive statistike... Pada nam na pamet pobjeda Kostarike nad Grčkom na Mundijalu 2014.


- Prvaka Evrope će nakon četiri godine ponovo odlučiti šutevi sa 11 metara. Čelsi je 19. maja 2012. u Minhenu pobijedio Bajern 4:3. Prethodno finale u Milanu, odigrano 23. maja 2001, takođe je riješeno penalima: Bajern - Valensija 5:4.

- PENALI!

120' Duel Fereire Karaska i Pepea na ivici kaznenog prostora. Preplele su im se i noge i ruke, a na kraju je ofanzivac Atletika napravio faul. U padu je čak lupio Brazilcu lagan šamar, ali Klatenburg nije mislio da je to za karton.

119' OPASNO! Partej je blokirao šut Ronalda sa 16 metara, a Ernandez pokušaj Vaskeza iz još veće blizine.

115' Kokea su uhvatili grčevi i ne može da ustane... Stižu nosila. Mijenja ga Tomas Partej, a Saul će ostati na terenu do kraja, iako je uveliko trebalo da bude na klupi.

113' Igrači Reala generalno djeluju u većem problemu što se tiče kondicije, ali oni koji imaju snage (Isko, Vaskez, Marselo) drže odbranu Atletika budnom.

108' Samo što je Simeone spremio jednu izmjenu (Partej za Nigeza), morao je da "poništi" tu odluku, jer je Filipe Luis pao na travu držeći se za prepone. Zamijenio ga je Lukas Ernandez, dvadesetogodišnjak iz Marseja, koji je u Atletiko došao kada je imao 11 godina.

105' Korner za Atletiko i neprecizan pokušaj Grizmana "makazicama", za kraj prvog ekstra perioda.

101' Dva uzastopna opasna napada "kraljevića", ali odbrana Atletika je uz dosta napora izdržala sva iskušenja i mreža je ostala bezbjedna.

99' OPASNO! Brza kombinacija igrača Atletika na sredini, Grizman je "izbačen" u kontru po centralnoj poziciji, ali u posljednjem trenutku uklizava još uvek odmorni Danilo i izbija loptu ka golmanu Navasu.

98' Atletiko "plete" na polovini Reala. Danilo izbija centaršut u korner... Huanfran na desnom krilu vara Modrića, interveniše Kasemiro.

94' Opet opasnost po Atletiko poslije kornera. Ronaldo je zahvatio loptu glavom, ali odmah zatim i butinom, pa se ona u laganom luku odbila u ruke Oblaku.

93' Još jedan žuti karton zbog starta na Fereiri Karasku. Dobija ga Danilo. Prije toga u izglednoj kontri Reala nije prošlo dodavanje Vaskeza namijenjeno Ronaldu.

- Real prvi put ove sezone igra produžetke u Ligi šampiona, dok je Atletiko u osmini finala eliminisao PSV Ajndhoven boljim izvođenjem penala.

- Zinedin Zidan je obavio sve tri izmjene, Dijego Simeone samo jednu...

- IDEMO U PRODUŽETKE!

90+3' Ramos je pokosio Fereiru Karaska u kontri, ali nije bio posljednji igrač odbrane, tako da je žuti karton bio adekvatna kazna. Dobio ga je i Gabi, koji je tražio - isključenje!

90' Klatenburg će nadoknaditi četiri minuta.

85' ŠANSA ZA REAL! Bejl i Pepe istovremeno su išli na loptu centriranu iz kornera, Velšanin je sa pet metara tukao glavom, ali Brazilac mu je zasmetao i možda i najbolji igrač ovog finala nije bio precizan.

79' GOOOOOOL - 1:1! JANIK FEREIRA KARASKO!
Gabi je "izbacio" Huanfrana na desnom boku, odlični bek iz prve je centrirao paralelno sa gol-linijom, a Fereira Karasko bio brži od Vaskeza i sa četiri metra lako zatresao mrežu.

Gol Karasko za 1:1
Izvor: YouTube



78' ŠANSE ZA REAL!

78' Ronaldo nedovoljno jako šutira sa 18 metara, a odmah potom Gabi majstorski uklizava sa leđa mladom Vaskezu i odnosi loptu na ivici šesnaesterca.

72' Pepeov dvočas simuliranja u duelu sa Filipeom Luisom. Sudija Klatenburg upozorava ga da ne pribjegava takvim "lukavstvima". Nesportsko ponašanje štopera Reala izazvalo je i bujicu reakcija na Twitteru...


70' ŠANSA ZA REAL! Ofanzivna igra Atletika tera njegove defanzivce na sve češće ozbiljne intervencije. Poslije Savića i Godina, istakao se golman Oblak, koji je odbranio Benzemin šut iskosa u situaciji "1 na 1". Svog napadača sjajno je uposlio Luka Modrić.

67' Godin je nagazio Ronalda na stopalo i dobio žuti karton. Bejl je pokušao direktno da ugrozi Oblaka sa 20 metara desno iskosa, ali pogodio je živi zid i lopta se odbila u korner.

60' Žuti karton Toresu, zbog faula nad Ramosom na sredini terena.

59' Centaršut sa lijeve strane, Saul na 12 metara hvata težak volej levicom, a lopta odlazi pored desne stative. Simeone rukama poziva navijače da izvrše dodatni pritisak na ekipu Reala!

58' "Jorgandžije" u ofanzivi. Koke spoljnim delom kopačke tuče iskosa sa desne strane, lopta ide u pravcu rašlji, ali ipak previsoko.


54' ŠANSA ZA ATLETIKO! Poslije kornera sa lijeve strane loptu glavom zahvata Godin, ona na pet metara od gola stiže do Savića, koji uspjeva samo da podmetne/podigne nogu i skrene je tik pored stative...

52' Povrijeđeni desni bek Reala Karvahal u suzama napušta teren, mijenja ga Danilo.

48' PROMAŠUJE GRIZMAN! Francuz se odlučio za snažan šut i zatresao prečku. Penal identičan onom koga je izveo Predrag Mijatović na utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva 1998, između Jugoslavije i Holandije.

46' PENAL ZA ATLETIKO! Tores se zagradio da prihvati dodavanje Grizmana, a Pepe ga nesmotreno zakačio po nozi.

46' Simeone je obavio ofanzivnu izmenu. Augusta Fernandeza zamijenio je Janik Fereira Karasko.

- KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Real vodi 1:0 i u potpunosti kontroliše situaciju.

45' Real je defanzivnom igrom pomalo uspavao protivnika. Iz takve igre uslijedio je brz protivnapad, a opasan centaršut sa desne strane glavom je izbio Savić. Uz faul Bejla.

43' Grizman sa 18 metara tuče pored stative. Navas još nijednom nije bio ozbiljno ugrožen.

- U međuvremenu stiže šokantan foto dokaz, da je Real došao u vođstvo iz ofsajda!



37' Lopta je više u posjedu crveno-bijelih, koji sa njom ne uspjevaju da urade nešto produktivno.

34' Loš šut Grizmana sa 18 metara, kada je mogao da ćušne loptu u prostor Toresu. Možda ne bi bila stopostotna šansa, ali sigurno bi bilo opasnije od ovog što je uradio.

30' Ništa od kornera za Atletiko, koji je zadržao loptu poslije intervencije odbrane. Koke je sa lijevog krila uputio nešto između šuta i centaršuta. Gol-aut, ali nije bilo daleko od lijeve Navasove stative.

27' Lijep napad Reala, koji je krenuo sa njegove polovine, pa preko lijevog krila otišao skroz desno, završio se lošim centaršutom Ronalda. Oblak je lako pokupio tu loptu.

25' Polušansa za Atletiko. Centrirao je sa lijevog boka Filipe Luis, lopta je otišla na drugu stranu, gde ju je neometan zahvatio Huanfran i sa 18 metara poslao visoko preko gola.

23' Atletiko bez reakcije na primljeni gol. Real i dalje drži loptu u nogama i kontroliše igru.



15' GOOOOOOL - 1:0! Serhio Ramos! Toni Kros izveo je "slobodnjak" sa lijevog krila, Geret Bejl glavom proslijedio loptu pred gol-liniju, a tamo je kapiten Reala pobjegao Stefanu Saviću i dotakao je taman toliko da prođe ispod golmana Oblaka.

10' Real mnogo bolji, konkretniji i ofanzivniji u prvih 10 minuta, ali Atletiko dobija šansu da predahne kada je Karvahal oštrim startom zaustavio Grizmana i sasjekao u korijenu pokušaj kontranapada. Naravno, to je i prvi žuti karton na utakmici.

6' ŠANSA ZA REAL! Bejl je uputio loptu u peterac, tamo je Kasemiro postavio nogu i na gol-liniji pogodio golmana Oblaka! Slovenac i Atletiko imali su mnogo sreće.

5' Gabi ruši Bejla u punom trku. Slobodan udarac sa "roga" šesnaesterca...

5' Prvi šut, doduše slab, ali u okvir gola. Koke na centaršut Saula.

3' Marselo je pritisnut uz aut liniju, riskantno vraća loptu u svoj kazneni prostor, raščišćava jedan od štopera.

1' Počelo je!



20:48 Kapiteni, Serhio Ramos i Gabi, rukovali su se sa sudijama i međusobno na centru terena.

20:44 Prije nekoliko sedmica pjevao je na proslavi titule prvaka Premijer lige u Lesteru, sada je njegov nastup uvertira za duel Reala i Atletika... Andrea Bočeli!

20:43 Muzika sa stadionskog razglasa prelazi iz "Enter sandman" u "Seven nation army"...

20:41 Publiku na "Meaci" pred početak utakmice zabavlja američka R'N'B  zvijezda Ališa Kijs.

20:39 - Legendarni španski statističar "Mister Chip" već je uračunao Španiji 16. titulu klupskog prvaka Evrope.

Twitter Embed Code



20:28 - Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli ime bivšeg fudbalera BSK Borče i Partizana, crnogorskog reprezentativca, Stefana Savića, među starterima. Ali, Dijego Godin i Savić u paru nisu izgubili nijedan od 14 mečeva koje su odigrali ovog proljeća.

20:24 - Znate li da Simeone na pola sata pred svaku utakmicu pozove svoje troje djece, na minut-dva, popriča s njima i tu se malo smiri, ali - to već znamo - ne drži ga to dugo.

20:14 - Ronaldo je pogađao mrežu u finalima Lige šampiona i sa Mančester junajtedom i sa Real Madridom, ali nikada nije dao gol na "Meaci", a igrao je četiri puta na tom stadionu.

20:03 - Veliki Fernando Tores postigao je pet golova u sedam finala, koliko ih je odigrao do sada u karijeri. Tri pogotka bila su presudna u tim mečevima.

20:02 - Da li ste znali da Real večeras igra jubilarnu, 500. utakmicu u evro-kupovima? Savršena prilika da se jubilej obilježi trofejom.

20:01 - Evo i sastava Reala.



20:00 - Još 45 minuta. Oni će braniti crveno-bijele boje na "San Siru".




19:12 - Utakmica će biti odigrana na "San Siru", odnosno "Đuzepe Meaci". Kakvu tajnu krije ovaj "sveti" stadion?

19:09 - Nekada, kada doputujete u grad u kom se igra finale Lige šampiona, morate da se pomirite i sa spavanjem u parku.

19:08 - Naš kolumnista Neša Petrović uveliko je u Milanu i odlično se provodi. Javio nam se ovim tekstom.

Anketa

Ko će pobediti u finalu Lige šampiona?

  • Real Madrid

    44.58% (37)

  • Atletiko Madrid

    55.42% (46)

Ko će pobediti u finalu Lige šampiona?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC