• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đorđević prelomio, neće voditi Bobija u Rio"

Autor mondo.rs

Selektor Đorđević prelomio je da će na Olimpijske igre krenuti bez gorostasnog centra i to iz sledećih razloga...

 Đorđević neće voditi Bobija Marjanovića u Rio Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Debata treba li ili ne selektor Aleksandar Đorđević naknadno da uvrsti Bobana Marjanovića u reprezentaciju traje od dana kada je javnost saznala da gorostasni centar ne želi da trenira, radi i bude uz ekipu tokom kvalifikacija za OI.

Marjanović je tada, u izjavi dostavljenoj Tanjugu, obrazložio da tako mora zbog pregovora sa NBA klubovima, koji su kasnije završeni potpisivanjem 21 milion dolara vrednog ugovora sa Detroit Pistonsima.

Sve to, poklopilo se sa Đorđevićevim stavom da će u Rio, ako plasman bude izboren, putovati igrači koji su prošli kompletne pripreme i "tukli" se u "Kombank areni" sa rivalima u kvalifikacijama, no sve to nije sprečilo debatu koja traje i danas.

Đorđević je, čitajući spisak kandidata za kvalifikacije, a potom i Olimpijske igre, obrazložio da mu je Marjanović početkom maja rekao da može i hoće, a dan pred početak priprema da, ipak, ne može.

Slično je u razgovoru za "Informer" izneo i neimenovani izvor lista, navodno, dobro upućen u celu situaciju oko popularnog Bobija, koji je prošle godine napustio pripreme "orlova" na insistiranje San Antonio Sparsa, posle jednog intervjua u stranim medijima u kojem je nagovešteno da je, u tom trenutku centar Crvene zvezde, igrao sa polomljenom kosti u stopalu, što se kasnije ispostavilo kao netačno.

"Đorđević i Marjanović su razgovarali svakodnevno uoči početka priprema za kvalifikacioni turnir u Beogradu. Selektor je napravio plan priprema, tako da je Bobiju namenio maltene centralnu ulogu", rekao je izvor "Informera" i dodao:

"Veče pre početka priprema drhtavim glasom saopštio je Đorđeviću da se plaši povrede i da ne može da igra u Beogradu da ne bi ugrozio svoju karijeru u NBA. Tom odlukom Marjanović je potpuno poremetio Đorđevićev plan priprema. Selektor preko toga ne može da pređe".

Ove reči, u intervjuu za "Večernje novosti", donekle je potvrdio i pomoćni trener u reprezentaciji Srbije, Miroslav "Muta" Nikolić.

"Pa, ako neko zna koliko je Bobi odličan igrač, onda sam to ja, koji sam mu bio trener u klubovima, selektor u mladoj reprezentaciji... Ali, nije u redu da se javnosti predstavlja iskrivljen a slika da ga neko neće. Pa on je sam rekao da ne može. Imao je pravo izbora", rekao je Nikolić i dodao:

"Da li se neko ko pušta razne glasine zapitao da li bi Bobijev dolazak možda negativno uticao na hemiju unutar tima? Ovde su mnogi došli odmah po završetku napornih sezona, bezuslovno trenirali, na kraju izborili plasman na Igre. Setite se kako si oni bili žigosani posle nesrećno izgubljenog polufinala. I sve su to izdržali. Morate to da poštujete. Morate da poštujete što su Bjelica i Mačvan, iako povređeni, sve vreme uz ekipu, osim kad moraju na preglede. Morate da poštujete da niko nije veći od tima", poručio je Nikolić i nedvosmisleno "stavio tačku na i" kada je ovaj slučaj u pitanju.

Inače, Đorđević je posle Marjanovićevog ali i otkaza koji je uručio Nikola Milutinov, naknadno pozvao Vladimira Štimca u reprezentaciju, čoveka koji se bez problema odazvao i bio deo ekipe koja je u periodu od 4. do 9. jula skoro pa "počistila" konkurenciju u "Areni".

"Marjanović neće ići sa reprezentacijom u Rio, pa taman i kad bi se Raduljica i Štimac povredili. Selektor Đorđević je čvrsto rešio da ga ne vodi na Olimpijske igre i neće se predomisliti, šta god da se desi", zaključio je neimenovani sagovornik lista.

Srbija će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru igrati u grupi sa selekcijama Francuske, Amerike, Venecuele, Australije i Kine. Pripreme za olimpijski turnir startuju 15. jula kada se reprezentativci ponovo okupljaju i kreću put Kopaonika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC