• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin predlog usvojen - šest stranaca!

Autor mondo.rs

Fudbalska vlada Srbije odlučila da u novoj sezoni klubovi imaju pravo na šest stranaca u ekipi po meču. I ženske sudije na utakmicama Superlige i Prve lige. Pare za reflektore preusmerene sa Karaburme ka Bačkoj.

 Broj strana u Superligi Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da klubovi u narednoj sezoni mogu u zapisniku (protokolu) da imaju šestoricu stranih igrača koji nemaju zvanično državljanstvo Srbije.

Podsetimo da je FSS još 2009. godine doneo odluku o postepenom smanjivanju broja stranaca u klubovima.

Uz to, fudbalska vlada je usvojila i listu sudija za Superligu i Prvu ligu (lista je manja za deset imena u odnosu na prošlu sezonu) i prvi put će na utakmicama Superlige i Prve lige Srbije biti i ženske sudije!

"Prvi put u istoriji našeg fudbala, po ugledu na fudbalski razvijene zemlje, na terenima Super i Prve lige biće i dve dame, Ana Minić (Niš), na listi glavnih sudija, i Svetlana Bilić (Ruma) koja se nalazi na listi pomoćnih sudija. Jedini kriterijumi za izbor bili su fizička priprema, moral i perspektiva svih kandidata", navodi se u saopštenju FSS

IO FSS je preinačio odluku Odbora za hitna pitanja, koji je prošlog oktobra namenio novac za izgradnju reflektora na stadionu OFK Beograda, pošto je taj klub ispao iz Superlige. Umesto njega, taj novac će dobiti Bačka iz Bačke Palanke, koji je izborio plasman u Superligu.

Članovi IO FSS dali su podršku Tomislavu Siviću, selektoru Mlade reprezentacije (igrači do 21 godine), pred kojom su u septembru i oktobru mečevi odluke u kvalifikacijama za EP.

Što se tiče selektora, godište 2001. povereno je dugogodišnjem instruktoru Vladimiru Ješiću; rođene 2000. vodiće Ilija Stolica; godište 1999. povereno je takođe dugogodišnjem instruktoru Milošu Velebitu, a novost je da će biti formirana selekcija do 20 godina, koja je poverena Nenadu Lalatoviću.

Mesto selektora za 1998. godište ostaje za sada upražnjeno, do sledeće sednice.

Izvršni odbor FSS dobio je dva nova člana, predsednika FS Beograda Dušana Mrakića i Sašu Bajčetića. Na predlog Zajednice Super lige Srbije, IO je imenovao Dragomira Lazovića, predsednika Zajednice, na mesto potpredsednika FS Srbije.

Žarko Stevanović je dobio novi mandat za funkciju predsednika Disciplinske komisije FSS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC