• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti: Jedan je Real!

Autor mondo.rs

Trener Bajerna u intervjuu španskoj "Marki" izjavio da navija za Milan i Real Madrid. Kako je reagovao Ronaldo kada mu je rekao da će "preskočiti" sledeću utakmicu?

Karlo Anćeloti preuzeo je Bajern nakon godinu dana pauze i nastavio tamo gde je stao njegov prethodnik Pep Gvardiola. Osvojio je Superkup Nemačke i startovao pobedama u DFB Kupu i Bundes ligi, sve to uz impresivnu gol-razliku 13:0.

Ipak, novinare "Marke" je više od Anćelotijeve sadašnjosti interesovalo kako gleda na period
proveden u Realu, sa kojim je osvojio Ligu šampiona - desetu u istoriji kluba - Kup kralja, španski i evropski Superkup.

Anćeloti je izjavio da bi se jednog dana vrlo rado vratio u "kraljevski klub", jer je rad tamo za njega bio "jedinstveno iskustvo".

"Mislim da bi svaki trener koji drži do sebe trebalo da ima klupu Reala kao cilj, u nekoj fazi svog života. Trenirati Real je najbolja stvar na svetu i jedinstveno iskustvo. Stvari koje se dešavaju tamo, ne dešavaju se ni u jednom drugom timu", rekao je Anćeloti.

"Podrška koju tim uživa širom sveta, ostavlja bez daha. Gde god bismo se pojavili - u hotelima, na aerodromima i stadionima - sve je bilo puno navijača. Počastvovan sam što sam bio deo toga i danas sebe smatram navijačem Reala, u istoj meri u kojoj sam i navijač Milana".

Prilikom svake, pa i male rezultatske krize u Realu, mediji postavljaju pitanje odnosa trenera i fudbalera, u prvom redu Kristijana Ronalda. Da li je Portugalac zadovoljan, da li je motivisan da pruži maksimum za tog trenera i tako dalje.

"U odnosu sa igračima je najvažnije uzajamno poštovanje. Ako svi to shvatamo, onda nema razloga da naš odnos bude loš. Prijateljstvo dolazi na red tek kada više nismo u istom klubu. Sada mogu slobodno da kažem da sam prijatelj i sa Kristijanom i sa još nekim igračima Reala."

Anćeloti je ispričao zanimljivu anegdotu o jednom od najboljih fudbalera na svetu, poznatom po tome što voli da igra svaku utakmicu po 90 minuta, čak i kada je ishod uveliko poznat.

"Jednom sam mu rekao 'sutra nećeš igrati, tvoj je red da se odmoriš'. Odgovorio je da će se odmarati ceo dan i uveče biti spreman da igra".

"On nikad ne izgleda umorno, ali vrlo dobro shvata važnost oporavka od velikih iskušenja. Fudbaleri moraju da se odmaraju, da dobro spavaju i jedu. U današnje vreme ne sme
ju ni da prejako treniraju. Klub kao što je Real igra mnogo utakmica i to je vreme kada oni zaista treba da se izmore".

Upitan za prve utiske o nemačkom gigantu, odgovorio je da je to "dobro organizovan, veliki klub, sa bogatom istorijom i bivšim igračem na poziciji predsednika".

"Kičmu tima čine Nojer, Lam i Miler, momci koji dobro poznaju klub i igraju zajedno godinama. Tim Bajerna ima neverovatan kvalitet sa loptom u nogama i u tranziciji, vrlo je agresivan. Kada sam došao, rekao sam da neću praviti nikakvu revoluciju po pitanju taktike i načina igre, jer za tim nema potrebe. Na meni je samo da osmislim neke finese koje će nas odvesti korak dalje u Ligi šampiona", osvrnuo se Italijan na tri uzastopne eliminacije Bavaraca u polufinalu, pod Gvardiolinim vođstvom.

Karlo Anćeloti (57) poznat je kao trener koji ima jednak broj trofeja Lige šampiona (dve sa Milanom, jedna sa Realom) i titula nacionalnog prvaka (po jedna sa Milanom, Čelsijem i Pari sen Žermenom).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC