• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Zmajevi” vozili “Tur de Belgik” (FOTO)

Zanimljiv opuštajući trening imali su reprezentativci BiH po dolasku na okupljanje u Belgiji.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u La Hulpeu pored Brisela pred duel sa Belgijom, a po dolasku u bazu “zmajeva” imali su rekuperaciju.

Oni koji su u nedjelju igrali utakmice i oni koji osjećaju nešto veći umor odradili su lakši trening kako bi se oporavili od napora proteklih dana u klubovima.

Stručni štab osmislio je odličan trening u idiličnoj park šumi pokraj hotela "Dolce La Huple", u kojem popularno zvani ”zmajevi” borave.

Naime, nekolicina igrača, pod nadzorom trenera Stefana Žilija i Dragana Perića, predvođena kapitenom Edinom Džekom vozila je i bicikl da bi im se mišići oporavili.

Kako je istakao i sam selektor Mehmed Baždarević, to je praksa u brojnim velikim klubovima i trend u svijetu kojeg igrači sve više vole, jer je to "vid neophodne rekreacije u kojoj uživaju nakon većih napora".

Zanimljiv trening je počelo na poziv Francuza Žilija koji je dio igrače na vožnju biciklom pozvao na "tečnom" bosanskom jeziku.

"Hajde, hajde - samo polako, polako", kazao je Žili, predvodeći kolonu, što je izazvalo simpatije kod mnogih igrača.

Osim vožnje biciklom, dio umornijih reprezentativaca odradio je lakši trening i u fitnes sali.

Selektor Baždarević i novoimenovani trener golmana Adnan Gušo s osmoricom reprezentativaca radili su istovremeno na stadionu u mjestu Overijseu, 10 kilometara od La Hulpea. Pod Baždarevićevim kontrolom trenirali su golmani Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, te igrači Tino Sven Sušić, Ervin Zukanović, Izet Hajrović, Haris Medunjanin, Mario Vrančić i Mato Jajalo.

Prema najavama iz stručnog štaba, od sutra u 17 sati svi će trenirati punim intenzitetom u Overijseu. Pošteđen će jedino biti Toni Šunjić, koji danas igra utakmicu sa Štutgartom i možda neko ko se bude žalio na povredu. Danas bolove u mišiću osjećao je Ognjen Vranješ, ali se u ljekarskom timu bh. reprezentacije nadaju da neće biti većih problema i da će biti spreman za utakmicu u petak u Briselu.

Meč drugog kola grupe "H" kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018 između Belgije i BiH igra se na stadionu "King Boduan" u Briselu u petak, 7. oktobra, s početkom u 20.45 sati. Sudit će da jedan od najboljih evropskih arbitara Martin Atkinson iz Engleske.

U prvom kolu BiH je deklasirala Estoniju u Zenici, rezultatom 5:0, dok je Belgija s 3:0 slavila na Kipru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC