• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goropadni Ljajić i društvo najefikasniji u Kalču!

Autor mondo.ba

Torino Siniše Mihajlovića s lakoćom slavio protiv Kaljarija i postao najefikasnija ekipa Serije A! Jubilej Siniše Mihajlovića - 200. utakmica na klupi nekog italijanskog tima.

Torino ne odustaje od borbe za izlazak na međunarodnu scenu, što je i bio primarni cilj Siniše Mihajlovića po dolasku u klub. 

Ekipa srpskog trenera, kojem je duel sa Kaljarijem bila jubilarna 200. utakmica na klupi nekog italijanskog kluba - Bolonja, Katanija, Fiorentina, Sampdorija, Milan i sada Torino - slavila je 5:1 pred svojim navijačima.

Ofanzivna igra, na gol više, u potpunosti se isplaćuje torinskim "bikovima" ove sezone, pa su trenutno najefkasiniji tim Serije A sa 27 pogodaka.

Još jednu sjajnu partiju pružio je povremeni srpski reprezentativac Adem Ljajić, koji je upisao pogodak i asistenciju, a Torinezi su ovom "petardom" stigli do 27 postignutih golova u 12 kola, što je jedan više od Rome, koja u nedelju igra protiv Bolonje.

Već nakon deset minuta igre bilo je jasno da će bodovi ostati u Torinu. Andrea Beloti pogodio je za rano vođstvo domaćih, da bi na 2:0 lepim udarcem povisio Ljajić. Bio je to njegov peti gol u poslednjih pet utakmica, čime je pokazao da je Slavoljub Muslin možda i trebalo da mu uputi poziv u reprezentaciju Srbije za predstojeću utakmicu sa Velsom, 12. novembra u Kardifu.

U 38. minutu sjajan gol postigao je Marko Benasi, a tračak nade gostima vratio je Federiko Melkjori tri minuta kasnije. Tih 3:1 bio je i rezultat prvih 45 minuta.

Odličnu igru iz prvog poluvremena, Torinezi su produžili i u nastavku. Ljajić se ovaj put našao u ulozi asistenta, a Danijele Bazeli četvrti put pogodio je mrežu Marka Storarija.

Samo par minuta kasnije potpuno su se raspali gosti. Arbitar Mauricio Marijani dosudio je kazneni udarac za Torino, Danijele Desena dao je sebi za pravo čak i da povuče glavnog sudiju za ruku, a ovaj mu je pokazao put u svlačionicu. Siguran sa 11 metara bio je Beloti i postigao svoj drugi, a za domaće peti pogodak.

Nedugo zatim Jago Falke bio je blizu da postigne i šest gol za svoj tim, ali je prečka bila saveznik tima sa Sardinije.

Ipak, nakon pet golova i isključenja Desene, "Toro" kao da se zadovoljio sigurnim vođstvom. Lajića je zamenio Žozef Martines u 70. minutu, a umesto dvostrukog strelca Belotija ušao je Maksi Lopez, koji je dobio 15 minuta u igri.

Iako su imali još nekoliko dobrih prilika, fudbaleri Torina poslednjih petnaestak minuta kao da su odigrali "pod ručnom", pa je ostalo 5:1.

SERIJA A, 12. KOLO:

Torino - Kaljari 5:1 (3:1)
/Beloti 2, 59 pen, Ljajić 10, Benasi 38, Bazeli 51 - Melkjori 41/

Napoli - Lacio (20:45)

u nedelju:

Peskara - Empoli (12:30)
Kjevo - Juventus (15:00)
Đenova - Udineze
Palermo - Milan
Sasuolo - Atalanta
Fjiorentina - Sampdorija (18:00)
Inter - Krotone
Roma - Bolonja (20:45)

TABELA: Juventus 27, Roma 23, Milan 22, Lacio 21, Napoli 20, Torino (+1) 19, Atalanta 19, Fiorentina (-1), 16, Kaljari (+1) 16, Đenova (-1) 15, Kjevo 15, Inter 14, Udineze 14, Sampdorija 14, Bolonja 13, Sasuolo 13, Peskara 7, Empoli 7, Palermo 6, Krotone 5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC