• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučurović: Ne gasim ja Bosnu

Autor mondo.ba

Zbog duga Nikoli Vučuroviću KK Bosna je pred gašenjem. Bivši košarkaš kaže kako nije sve do njega.

 Nikola Vučurović o dugu KK Bosna Izvor: MN PRESS
...
Izvor: MN PRESS

  Kad su u pitanju pojedini sportski kubovi u regionu, koji su zbog dugova na rubu gašenja slika je u većini slučajeva ista. Priznaju dugove, koje je uvijek neko drugi napravio. Pozivaju se na šampionske dane i na pune dvorane. Pominju igrače, kojima duguju, traže oprost.

Govore kako su šampioni, ali s druge strane šampioni bi trebali i voditi računa o svojim dugovima. Nije li tako?

Posljednji primjer je KK Bosna,  prvi šampion Evrope, sa tla bivše Jugoslavije. Već dzgo su u problemima sa dugovima. Fuzionisali su se sa KK Rojal i nastupali u Ligi biH, ali dugove niko ne vraća. Dug prema Nikolu Vučuroviću je dostigao 130.000 KM i ako Bosna to ne isplati slijedi gašenje.

U pojedinim medijima je Vučurović označen kao krivac što potražuje svoj novac, koji je zaradio i sa kojim je potpisan ugovor. A šampioni je li tako, treba da poštuju dogovoreno.

" Sve je počelo kada smo sporazumno raskinuli ugovor u kojem je stajalo da će mi biti isplaćeno 36.000 evra do određenog datuma, nakon čijeg isteka sam imao pravo cjelokupan iznos tražiti preko FIBA. Obećali su mi tri plate plus jednu da ih ne tužim, međutim tadašnji košarkaši su primili pet plata, a meni niko ništa nije uplatio", rekao je za Oslobođenje, Vučurović, koji Bosnu svojim potraživanjima nije remetio kad su ispali u niži rang takmičenja, te dodaje da je mnogo ranije očekivao rješenje spora i za manje pare.

" Mijenjale su se garniture ljudi koje su kasnije nudile oko pet hiljada da zaboravim sve, a to nije ni približno iznosu garantovanom u ugovoru. Bio sam spreman popustiti, čekao sam da vidim hoće li neko nešto preduzeti, ali uzalud. Pokušavao sam se dogovoriti sa svima kao čovjek, ali jednostavno nije išlo. Danas dug iznosi 130.000 KM, a sve je moglo bezbolnije proći. Troškove suđenja sam morao platiti 9.000, ponovnu aktivaciju tužbe 4.000, tako da sam potrošio više novca i živaca nego što mi je nadoknađeno", pojasnio je Vučurović.

Crnogorski košarkaš je dodao kako ne razumije zašto je baš on najveći krivac, jer se lako može utvrditi ko je Bosnu doveo na stub srama.

Odgovorne treba tražiti u garnituri za vrijeme čijeg su mandata nastala najveća dugovanja. List Oslobođenje podsjeća da u vrijeme kada je počeo pad Bosne, klubom su upravljali Nenad Marković (predsjednik Skupštine), Nihad Imamović (predsjednik Upravnog odbora), te direktor Admir Bukva, za kojeg Vučurović kaže da je on član trojca koji je imao najveći kontakt sa igračima.

" Najviše prozivaju Imamovića, ali dok sam ja igrao, tek sam ga nekoliko puta sreo. Sve ostalo smo dogovarali sa Bukvom. Otkako je Krupalija došao na mjesto direktora, više me puta kontaktirao, te se zaista trudio da pomogne. Međutim, i tada mi nije ponuđen realan iznos, ali ja uopšte ne želim sve pare. Ne želim biti ni osoba koja je ugasila klub, jer sam spreman oprostiti dio duga i zadovoljiti se sa 60-70 posto ukupnog iznosa. Bosna ima milionska dugovanja, ali je odjednom ono prema meni izazvalo najveći spor", zaključio je Vučurović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC